Διονύσης Δεσύλλας

Το scouting report και τα «θέλω» του Στραματσόνι ενόψει Αγιαξ

Πρέσινγκ μέχρι τέλους και κατοχή της μπάλας από την αρχή θέλει ο Αντρέα Στραματσόνι, που έχει «σχέδιο» εγκλωβισμού των ατού του Αγιαξ. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Ως γνήσιος Ιταλός, ο Αντρέα Στραματσόνι πιστεύει πάρα πολύ στην τακτική ανάλυση και «ξοδεύει» πάρα πολλές ώρες σ’ αυτήν, πριν από τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Κυρίως τα πιο δύσκολα, τα πιο κρίσιμα ή σημαντικά.

Όπως αυτό που έρχεται με τον Αγιαξ, που, όπως και να το κάνουμε, είναι «κλειδί» για την μετέπειτα ευρωπαϊκή συνέχεια του «τριφυλλιού». Πάντα ένα καλό αποτέλεσμα στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα αξίζει πολλά περισσότερα απ’ όποιοδήποτε άλλο ματς. Για πολλούς διαφορετικούς λόγους…

Ο «Στράμα» έχει δει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από τον φετινό Αγιαξ. Το γραφείο του στο Κορωπί έχει γίνει… γραφείο κατασκοπείας του Αίαντα, με τον Ιταλό να βλέπει παιχνίδια των Ολλανδών και να αναλύει μαζί με τους συνεργάτες του τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της ομάδας.

Ο Στραματσόνι έχει δει ότι ο «νούμερο ένα» κίνδυνος ακούει στο όνομα Ντέιβι Κλάασεν. Μεσοεπιθετικός, στα 24 του, που μοιράζει παιχνίδι, πατάει περιοχή και σκοράρει. Αυτή τη στιγμή είναι ό, τι καλύτερο διαθέτει ο Αγιαξ. Από τα πόδια του περνάνε οι περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες του «Αίαντα». Αν αυτός εγκλωβιστεί, τότε κατά ένα μεγάλο ποσοστό μειώνονται οι κίνδυνοι για το «τριφύλλι». Ο Ζέκα θα έχει πολύ το νου του στον Κλάασεν και από τα τρεξίματα του Πορτογάλου και το πόσο καλά θα καλύπτει το «δεκάρι» του Αγιαξ θα εξαρτηθούν πολλά.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» έχει ξεχωρίσει και τους ακραίους του Αγιαξ (ο οποίος παίζει 4-3-3-), Χακίμ Ζίγετς και Αμίν Γιουνές. Ο πρώτος παίζει στα δεξιά, ο δεύτερος στα αριστέρα. Ο Ζίγετς έχει και τα δυο πόδια και συνήθως εκτελεί τα στημένα. Από ένα τέτοιο προήλθε και το γκολ του Αίαντα στο ματς με τη Φίτεσε (1-0).

Αδυναμίες υπάρχουν πίσω. Αν ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευτεί τα μέτρια μπακ του Αγιαξ, τότε μπορεί να κάνει τη «ζημιά». Όπως, επίσης, και τον ασταθή Ονανά, κάτω από τα δοκάρια.

Τι ζητάει ο Στραματσόνι από τους ποδοσφαιριστές του:

*Πρέσινγκ… λυσσασμένο! Ο Ιταλός θέλει από την αρχή να δει τους ποδοσφαιριστές του να «πνίγουν» τον Αγιαξ και ξέρει πως αν μπει ένα γκολ νωρίς, τότε τα πόδια των… άπειρων, κατά πλειοψηφία, ποδοσφαιριστών των Ολλανδών θα «κοπούν».

*Κατοχή από την αρχή. Γι’ αυτό και πολλά θα εξαρτηθούν από τον άξονα και τις βοήθειες που θα έχει ο Λεντέσμα από τον Ζέκα. Ο Αργεντινός θα έχει εντολή με το που παίρνει την μπάλα να ψάχνει με τις γλυκές του μπαλιές να βρει, είτε τους ακραίους μπακ, είτε τους Μπεργκ, Ιμάρμπο.

*Υπομονή: Αν όλα τα παραπάνω δεν βγουν από την αρχή, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επιδείξει ωριμότητα στο παιχνίδι του και να έχει υπομονή. Να προσέχει την μεσοαμυντική του λειτουργία και να μη βιαστεί για να σκοράρει. Θυμηθείτε το ματς με τη ΑΪΚ στη Λεωφόρο.

Στα της ενδεκάδας, όλα δείχνουν ότι η μοναδική αλλαγή θα είναι ο Μολέδο αντί του Λουντ και η επιστροφή σε 3-5-2 ή αν θέλετε 3-1-4-2.

Πιθανότερο σχήμα: Στιλ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Μολέδο, Χουλτ, Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα, Γουακάσο, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x