Επικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε χάλκινα αντικείμενα από νεκροταφεία της Αττικής

Συνελήφθησαν 3 άτομα και αναζητούνται οι συνεργοί τους – Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν διαπράξει δεκάδες κλοπές – Πώς δρούσε η εγκληματική ομάδα

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές χάλκινων αντικειμένων από νεκροταφεία σε περιοχές της Αττικής κατάφεραν να εξαρθρώσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 56 και 55 ετών αντίστοιχα, καθώς και έναν 42χρονο υπήκοο Αλβανίας, ενώ αναζητά τους συνεργούς τους. Ο εντοπισμός τους έγινε την περασμένη Τετάρτη, κοντά στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών.

Βρήκαν κλοπιμαία στο αυτοκίνητο

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες μπρούτζινα καντήλια, ανθοστήλες, σταυρούς και θυμιάματα. Τα μέλη της σπείρας τα έβγαζαν από τη βάση τους στα μνήματα με το σφυρί και τη σπάτουλα, που επίσης βρήκαν οι αστυνομικοί. Τα αντικείμενα είχαν αφαιρεθεί από το κοιμητήριο της Παιανίας.

Πώς δρούσαν τα μέλη της σπείρας

Η επιχείριση έγινε μετά την έξαρση κλοπών μπρούτζινων αντικειμένων από νεκροταφεία της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής αποκάλυψαν τη δράση της σπείρας και ταυτοποίησαν τα μέλη της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συγκρότηση της σπείρας έγινε τον Απρίλιο του 2017, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε νεκροταφεία της Αττικής.

Η δράση τους γίνονταν κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Τα μέλη της σπείρας πήγαιναν σε νεκροταφεία της Αττικής και αφού έβλεπαν τι συνέβαινε υπολόγιζαν το πλήθος και την αξία των μπρούτζινων καντηλιών, ανθοστηλών, σταυρών και θυμιατών των μνημάτων.

Οι κλοπές γίνονταν το βράδυ, ενώ πρώτα επιβεβαίωναν ότι δεν υπήρχε κανείς ούτε στα νεκροταφεία ούτε γύρω από αυτά. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να μην εντοπίζονται εύκολα από τις αρχές.

Εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει δεκάδες κλοπές

Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν εξιχνιάσει δύο περιπτώσεις, όπου αφαίρεσαν από μνήματα του Κοιμητηρίου Λαυρίου 94 μπρούτζινα καντήλια και ανθοδοχεία και από μνήματα του Κοιμητηρίου Κερατέας 50 καντήλια και πλήθος χάλκινων ανθοδοχείων.

Εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει δεκάδες παρόμοιες κλοπές που δεν έχουν καταγγελθεί.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο ΙΧ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο μπρούτζινοι σταυροί
Δεκαέξι μπρούτζινες ανθοστήλες
Εξήντα πέντε μπρούτζινα καντήλια και Τέσσερα καπάκια
Δέκα μπρούτζινα θυμιατά
Ένα σφυρί
Μία σπάτουλα

Οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες είχαν συλληφθεί και στο παρελθον για παρόμοια αδικήματα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζονται.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x