Γιώργος Ζαχαριάδης

Ένα κύπελλο για τον ΠΑΟΚ και σωθήκαμε…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που έχει παρεκκλίνει από τους αρχικούς του στόχους σε Ευρώπη και πρωτάθλημα και ενδιαφέρεται –εσχάτως- για το κύπελλο.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Η ουσία είναι στο αποτέλεσμα και όλα τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις για να περνά η ώρα. Η ανάλυση του αποτελέσματος είναι μια δεύτερη ματιά και μπορεί να βοηθήσει, αλλά, κι αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται πάντα σωστά και τότε είναι που τα πράγματα περιπλέκονται και οδηγούν σε αδιέξοδο.

Στον ΠΑΟΚ δεν μπορείς να μιλήσεις για αδιέξοδο. Αλίμονο.

Το καταλαβαίνω να συζητιέται η υπομονή και η αποδοχή μιας νέας κατάστασης, με τον Τούντορ να αμφιταλαντεύεται ακόμη και ανάμεσα σε σχήματα που δεν πολυσυμπαθεί. Το καταλαβαίνω να ότι πιέζεται κι αυτός από τα αποτελέσματα, αλλά, αν δεν δείξει χαρακτήρα, επιμένοντας σε όσα γνωρίζει καλύτερα, τότε ποιος άλλος να το κάνεις;

Ποιος άλλος με την ίδια στήριξη από τη διοίκηση ενώ έχει την ομάδα εκτός πεντάδας και δεν είναι βέβαιο ότι θα επανακάμψει. Όχι τόσο σίγουρο όσο το θεωρεί ο Τζαβέλλας που προβλέπει ότι ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει πάνω από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ. Προφανώς εκτιμά ότι αυτές οι δύο ομάδες θα βρίσκονται στην τρίτη και την τέταρτη θέση… Ειδάλλως τι να το κάνει να τερματίσει πιο ψηλά η ομάδα αν δεν βρίσκεται στη δεύτερη θέση;

Τέλος πάντων, Τζαβέλλας είναι αυτός, μια κουβέντα παραπάνω δικαιούται να την πει…

Εκείνο, ωστόσο, που είναι πιο χρήσιμο σε κάθε περίπτωση είναι να πιστέψουν όλοι σε αυτό το καινούργιο που φτιάχνεται και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο Σαββίδης. Καθότι αν νομίζει ότι θα καταφέρει έστω και τα αυτονόητα, δηλαδή να φτάσει στη δεύτερη θέση ή τέλος πάντων στις ευρωπαϊκές θέσεις χωρίς να χυθεί αίμα, τότε είναι πολύ πιθανό να τον δούμε να αποχωρεί εκνευρισμένος από την Τούμπα και να συγκαλεί επειγόντως σύσκεψη κορυφής στο Μακεδονία Παλλάς.

Δηλαδή, στο ίδιο έργο θεατές.

Δεν υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι αυτή η ομάδα, πέρα από ορισμένες ευχάριστες στιγμές, θα καταφέρει να φέρει έναν τίτλο. Στην πραγματικότητα δεν είμαι βέβαιος ότι γνωρίζει κανείς τι ακριβώς σημαίνει κατάκτηση ενός τίτλου στον ελληνικό χώρο. Ένα κύπελλο ή ένα πρωτάθλημα, θου κύριε φυλακήν τω στοματί μου…

Και εξηγούμε:

Ο Τούντορ έριξε μια πρώτη βόμβα, πριν τον αγώνα με την Κράσνονταρ, στην Τούμπα και είπε ότι θα ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα. Στη συνέχειας το μάζεψε με το ενδιαφέρον που έδειξε για το κρίσιμο παιχνίδι στη Ρωσία και τώρα τελευταία εμφανίζεται το κύπελλο, ως στόχος.

Πείτε μου πόσες φορές τα έχετε ακούσει όλα αυτά; Σίγουρα όχι στις καλύτερες χρονιές του ΠΑΟΚ, αλλά, και πάλι πολύ συχνά.

Λέω, λοιπόν, ότι ή δεν ξέρουμε τι θέλουμε οριστικά και πετάμε από μια κουβέντα κάθε φορά που μας ρωτούν μέχρι να καταλήξουμε να λέμε ότι θέλουμε απλά τη νίκη σε κάθε επόμενο παιχνίδι ή έχουμε χαρακτήρα ως ομάδα αρκετών εκατομμυρίων και δικαιολογούμαι απολύτως την ύπαρξή μας στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο και όπου αλλού αγωνιστική υποχρέωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x