Γιώργος Ζαχαριάδης

Ενας τίτλος για τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και το πληγωμένο θηρίο

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ του… Ολυμπιακού & τον ΠΑΟΚ που ξεκινά με το εύκολο πρόγραμμα των μικρών και μεσαίων αντιπάλων, τον πρωταθλητή & την ΑΕΚ μιας ανταγωνιστικής τριάδας.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Από τη μια το σκέφτεσαι κάπως έτσι: Ευτυχώς που ο ΠΑΟΚ παίζει με τους μεσαίους και μικρούς στο ξεκίνημα και δεν θα ταλαιπωρηθεί μέχρι να βγάλει αποτέλεσμα η δουλειά με τους καινούργιους παίκτες. Επιπροσθέτως δεν θα “θυσιαστεί” σε ντέρμπι με τους ικανότερους, δηλαδή την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ακόμη και τον ΠΑΟ, που έχει συνηθίσει να τον πληγώνει.

Στην ουσία, η τιμωρία και το πρόγραμμα είναι μια ευχάριστη διαδικασία που, προφανώς θα ήταν ακόμη πιο ευχάριστη έως και ενθουσιώδης, αν τυχόν είχε προσαρμοστεί ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και διαχειριζόταν καλύτερα αγώνες με Λεβαδειακό και Απόλλωνα.

Φανταστείτε να είναι από σήμερα τέσσερις – πέντε βαθμούς μακριά και να ακολουθεί πραγματικά την τροχιά του πρωταθλητισμού, χωρίς παρέα...

Αυτή η πρώτη σκέψη σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός δεν είναι Ολυμπιακός, αλλά, προσπαθεί να μοιάξει τον πραγματικό Ολυμπιακό, δεν είναι και πολύ βολική. Θα ήταν τελικά προτιμότερο να βρεις τον Ολυμπιακό στα χειρότερα του, με προπονητές να πηγαινοέρχονται και ποδοσφαιριστές να πλακώνονται ή τέλος πάντων να εκπαραθυρώνονται αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν μεγάλα θέματα.

Είναι προφανές ότι γίνεται μια προσπάθεια επανεκκίνησης για τον πληγωμένο γίγαντα. Αλλά, πότε θα σηκώσει κεφάλι;

Η ΑΕΚ πήρε από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ένα αποτέλεσμα και ένα παράσημο για να εξακολουθεί να είναι μια από τις πρώτες δυνάμεις κι ας μην διαθέτει το υλικό του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού. Ποιος μπορεί να φέρει αντίρρηση σε αυτό;

Αν συνέβαινε το ίδιο, με τον ΠΑΟΚ στη θέση της ΑΕΚ, το πανηγύρι στο Λευκό Πύργο θα ήταν μια γιορτή από την οποία θα έλειπε μόνο το κύπελλο του πρωταθλητή...

Είναι που ο ΠΑΟΚτσής το λαχταρά, είναι κι ότι υπάρχει το κλίμα του... επίδοξου πρωταθλητή, δεν θέλει πολύ να πανηγυρίσεις για κάτι που δεν τελειωμό και δεν είναι βέβαιο πριν από τον ερχόμενο Απρίλιο. Ή τέλος πάντων, όσο πιο νωρίς κι αν ξεκαθαρίσει, δεν μπορεί να μην πιάσει άνοιξη.\

Το θέμα σε όλο αυτό, είναι αν ο ΠΑΟΚ έχει φτάει στο σημείο που θα νικήσει τον Ολυμπιακό και μάλιστα με πειστικό τρόπο για να το καταλάβουν όλοι ότι βρίσκεται σε πορεία κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Επίσης, είναι γνωστό ότι τα δείγματα καλύτερου ΠΑΟΚ, από τους ανταγωνιστές του, είναι ελάχιστα και περιορίζονται σε εμφανίσεις ενός ημιχρόνου ή κάπου τόσο, που δεν φτάνει για να επιβάλεις ολοκληρωτική επικράτηση.

Εχει ακόμη δρόμο μέχρι να βρει το βηματισμό του. Εχει δρόμο και το πρωτάθλημα. Κι ο ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετικός, μάλλον καλύτερος κι ο Ολυμπιακός, δεν μπορεί, θα προσπαθήσει να το... μαζέψει όλο αυτό που τον έχει κάνει σκόρπια διαδήλωση.

Θα δούμε δηλαδή ένα άλλο πρωτάθλημα, που και η ΑΕΚ θα έχει το κομμάτι της και ίσως να είναι τελικά όσο ανταγωνιστικό αξίζει στις μεγάλες ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν για αρκετό καιρό τον τίτλο. Δεν θα το τελειώσουν το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x