Γιώργος Ζαχαριάδης

Φέρε καλύτερους από του Ολυμπιακού

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον τίτλο, που δεν θα έρθει με την απόκτηση του Ρέι και του Μακ, αλλά με καλύτερους από αυτούς που φέρνει ο Ολυμπιακός.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχει ένα σημαντικό κενό στον ΠΑΟΚ και αυτό ξεκινά από την επιλογή του προπονητή. Είναι που δεν φαίνεται ο Σαββίδης διατεθειμένος να αλλάξει τις ισορροπίες αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα μεταγραφικές επιλογές, είναι και ο δύσμοιρος ο προπονητής που «βαφτίστηκε» ήδη πρωταθλητής της επόμενης περιόδου που δεν έχει στοχεύσει ακόμη σε σχηματισμό.

Δεν έχει βρει ακόμη τι ταιριάζει στον ΠΑΟΚ που είναι πάνω κάτω ο ίδιος ο περσινός και δεν χρειαζόταν να αλλάξει τη λογική του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να την εξελίξει. Θα ήταν η πιο ασφαλής επιλογή. Πιο ασφαλής δε, είναι η επιλογή ποδοσφαιριστών που θα δώσουν ταυτότητα πρωταθλητή σε αυτή την ομάδα. Και δεν χρειάζεται να το συζητούμε πολύ. Κοιτάξτε…

Τι επιλογές έχει κάνει ο Ολυμπιακός που παίρνει, συνήθως, το πρωτάθλημα. Και αν υπάρχει άμεσος αντίπαλος είναι ο ΠΑΟ ή η ΑΕΚ που παίζει κι αυτή σε προκριματικά τσάμπιον λιγκ… Αυτά θα κοιτάξεις και θα προχωρήσεις. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει τριγύρω σου, τότε πως θα φτιάξεις ανταγωνιστική ομάδα; Θα κάνεις επιλογές στο κουτουρού και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει… Αυτά.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για να χαιρόμαστε στη Θεσσαλονίκη, με την επιστροφή του Μακ, την προσθήκη του Ρέι που θα γίνει μεγάλος και τρανός μέσω του ΠΑΟΚ και θα φτάσει στην εθνική Αργεντινής (πολύ σπουδαίο αυτό). Και επίσης, χαιρόμαστε γιατί σημειώθηκαν δύο γκολ με τον Αγιαξ και όχι ότι δεχθήκαμε τέσσερα.

Τι θα διορθώσεις πρώτα από όλα στην προπόνηση: την αποτελεσματικότητα στα τελειώματα ή την αμυντική λειτουργία; Αυτό ανοίγει ένα άλλο κεφάλαιο με τις δύο ή και παραπάνω προσθήκες που θα γίνουν και που θα είναι μάλλον σημαντικότερες, αν επιβεβαιώσουν την προοπτική του «κατακτώ το πρωτάθλημα» κι όχι απλά «κάνω πρωταθλητισμό».

Δεν φτάνει ο Ρέι, δεν φτάνει ο Μακ, που θα πρέπει να βρει τον… Μακ του ΠΑΟΚ, καθότι δεν έχει ρυθμό, έχει νασκοράρει από πέρσι το Νοέμβριο και όλοι στηρίζονται στην επιθυμία του να επιστρέψει παραγωγικός για να παίξει στην εθνική του. Δεν φτάνει κι ο προπονητής, αλλά, είναι που έδωσε αφορμές με την εναλλαγή των σχηματισμών και κυρίως με την πρώτη του αποτυχημένη προσπάθεια να αλλάξει αυτό που έπαιξε πέρσι ο ΠΑΟΚ και είχε μερικές ευχάριστες στιγμές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x