Επικαιρότητα

Φίλης: Κυβέρνηση και περιφέρεια δεν έχουν ευθύνη για τις καταστροφές

Ο πρώην υπουργός είπε ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού για την διαχείριση των πλημμυρών από όλες τις βαθμίδες.

Την άποψη ότι κυβέρνηση και περιφέρεια δεν έχουν ευθύνη για τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική εξέφρασε ο Νίκος Φίλης.

«Ήταν πράγματα τα οποία τα βρήκαμε, μην συζητάμε με τόση ευκολία ότι φταίει η κυβέρνηση, ή η Δούρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε δε, ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού για την διαχείριση των πλημμυρών από όλες τις βαθμίδες.

Ερωτηθείς εξάλλου για το κοινωνικό μέρισμα ο κ. Φίλης το χαρακτήρισε σαν «μια πράξη δικαιοσύνης», ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι δεν αναιρεί το πλαίσιο της λιτότητας.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να πετύχει συμφωνία μείωσης του χρέους, άρα να υπάρξει και μείωση των πλεονασμάτων και να ανακουφιστεί ο κόσμος από την μεγάλη φορολογία, αλλά και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος.

«Δεν είναι εύκολο να μιλά κανείς για δικαιοσύνη και ανάπτυξη όταν έχει 3,5% πλεονάσματα, άρα πρέπει να μειωθούν τα 3,5% πλεονάσματα» είπε.

«Για την καταστροφή στη Μάνδρα δεν φταίει η Δούρου, αλλά η ανομία 40 ετών» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και εισηγητής του ν/σ για το κοινωνικό μέρισμα, Μάκης Μπαλαούρας.

«Φταίει η περιφέρεια και η Δούρου για 40 χρόνια ανομίας; Για μπάζωμα ρεμάτων και αποψίλωση δασών; Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας.

Η αναβληθείσα συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (2μμ) στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x