Γιώργος Ζαχαριάδης

Φταίει ο ΠΑΟΚ, αλλά, δεν ήταν μόνος του

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ και το 90% της ευθύνης για τον σαματά στα ντέρμπι. ΑΕΚ κι Ολυμπιακός θα δικαστούν για το υπόλοιπο 10%;

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Όσοι με παρακολουθούν και δεν απομονώνουν τις διαπιστώσεις μου, ειδικά στα πιο κρίσιμα ποδοσφαιρικά ή ακόμη και μπασκετικά θέματα, μου έχουν απαντήσει αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπάρχει οπαδική βάση. Δεν έχω να στενοχωρηθώ για κανέναν απολύτως κι αν επικεντρώνω στον ΠΑΟΚ, είναι κυρίως διότι παράγει ένα σωρό θέματα και από την άλλη, απασχολεί πολύ κόσμο, με τον οποίο ουσιαστικά επικοινωνώ.

Όλο αυτό, που αντιπροσωπεύει τα πιστεύω μου, είναι πολύ μακριά από το να υπερασπιστώ τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον Ηρακλή, όπως συνήθως κάτι τέτοιο εξυπηρετούν πολλοί, στον ίδιο χώρο. Και μάλιστα… επί σκοπό.

Εκτίμησα από την αρχή ότι είναι προτιμότερο να βρεθώ πολύ μακριά από το λαίκισμό που πουλά η Θεσσαλονίκη στη… Θεσσαλονίκη και όσοι τον χρησιμοποιούν γιατί μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους ή νομίζουν ότι κάπως έτσι θα «πουλήσουν» ή απλά θα γίνουν συμπαθείς.
Θα σταματήσω εδώ και με αυτό τον τρόπο απαντώ σε όσους έχουν –ειδικά τελευταία- διάθεση να με κατηγορήσουν ότι πήρα το μέρος του Σαββίδη ή έχω αφεντικό που μου λέει τι να γράψω.

Μπούρδες ατελείωτες.

Ειδικά για τον Σαββίδη, είμαι απέναντι διότι, όσο ικανός μπορεί να είναι επιχειρηματικά, ποδοσφαιρικά αποδεικνύει συνεχώς το αντίθετο και όχι απλά με λόγια και επιλογές, αλλά και με τις γνωστές «μπούκιες» στους αγωνιστικούς χώρους, στους πάγκους, στα αποδυτήρια.

Μέχρι εδώ.

Παρακάτω κάτι πολύ ουσιαστικό που βλέπω ότι δεν το «πιάνουμε»: Ναι, ο ΠΑΟΚ φταίει, ο Σαββίδης, ο Μίχελ, ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, που δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο, αλλά κι ο Μάκης Γκαγκάτσης που στήνει καυγάδες με τον Καραπαπά, ο φροντιστής, ο Παντελής Κωνσταντινίδης και το… σπριντ αγάπης στην Τρίπολη για να αγκαλιάσειτον Καλτσά.

Ο ανόητος με το ρολό της ταμειακής, ο Κομίνης και ο Κονέ κι ο Χιμένεθ κι όποιος έδωσε εντολή στην ΑΕΚ να μη βγει και να παίξει και να φύγει οριστικά από το γήπεδο…

Δεν τα ξεχνάμε όλα αυτά. Αλίμονο.

Αυτό που δεν βλέπω να γίνεται είναι το εξής: Ο ΠΑΟΚ έχει την ευθύνη στο 90%. Το άλλο 10%, το μικρό, το ελάχιστο, ποιος θα το εκτιμήσει επαρκώς, ποιος θα τιμωρήσει ανάλογα και αυτό το ποσοστό της ευθύνης, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, στην προκειμένη περίπτωση.

Διότι, όσο ασαφές είναι το πώς ο ΠΑΟΚ έχει τη μεγάλη ευθύνη και τελικά τιμωρείται δυό φορές με μικρή η μεγάλη ποινή, τόσο είναι και για τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ, που έφυγαν χωρίς να υπάρχει εντολή για κάτι τέτοιο, από την Τούμπα και ουσιαστικά ματαίωσαν ή διέκοψαν τα παιχνίδια τους.

Αναζητούμε λοιπόν, ποιος είναι αυτός που θα καλέσει τις δύο αυτές ομάδες, που ήταν… συμπρωταγωνίστριες, με τον ΠΑΟΚ, στο ίδιο αρρωστημένο σκηνικό, με αγώνα που δεν ξεκίνησε και στην άλλη περίπτωση διακόπηκε και θα ζητήσει εξηγήσεις. Μα όλα όσα αποφάσισαν, είτε φεύγοντας από το γήπεδο χωρίς να τους διώξει ο διαιτητής, είτε γιατί κάποιος έκανε θέατρο, είναι ορθά;

Είναι σωστά και δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό; Να είμαστε προετοιμασμένοι για νέα καραγκιοζλίκια. Ίσως στην Τούμπα, ίσως και κάπου αλλού, πάντως σε μεγάλα παιχνίδια. Διότι κανείς δεν είχε διάθεση για να διορθώσει το θεατρινιλίκι ή την απόδραση της ΑΕΚ λόγω τρομοκρατίας σε άδειο γήπεδο (η Τούμπα είχε αδειάσει…).

Μαζί και εγώ και νομίζω οι περισσότεροι, δεν πάψαμε να καταδικάζουμε και να αηδιάζουμε με τον ανόητο της… ταμειακής ή τον Ιβάν που κάνει βόλτες με φουσκωτούς και κουμπούρι στη ζώνη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και καλά τους κάνανε να τους τιμωρήσουν, όπως αναφέρουν οι κανονισμοί και τους δέχθηκε ο ΠΑΟΚ, υπογράφοντας τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, που ήθελε να κατακτήσει.

Μη μου λέτε τώρα ότι είναι χάρτινο γιατί κρίνεται στα χαρτιά. Να θυμάστε γιατί; Μετά να το αποδυναμώνεται, περισσότερο από όσο ήδη έχει απαξιωθεί. Θα μου πείτε, αυτό το πρωτάθλημα, το ίδιο στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν πρωτοπόρος πριν από μερικές εβδομάδες, δεν ήταν συναρπαστικό και το καλύτερο των τελευταίων 20 χρόνων κι άλλα τέτοια;

Μέσα σε δυό εβδομάδες και δυό αγώνες άλλαξε. Έγινε χάρτινο. Πέταξε, Χαρταετένιο…

Υ. Γ. Μάλωσαν δύο, οι μπουνιές ήταν πολλές από τη μια πλευρά και τιμωρήθηκε παραδειγματικά. Ο άλλος, που μάλωσε, απαλλάσσετε. Δεν διαπληκτίστηκε, δεν μπήκε στον καυγά; Γιατί δεν πληρώνει κάτι, συμμετοχικά;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x