Γιώργος Πετρίδης

Παναθηναϊκός φτιαγμένος από ατσάλι!

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Ερυθρού Αστέρα.

Ένας Παναθηναϊκός φτιαγμένος από ατσάλι, καθάρισε στο… ρελαντί τον Ερυθρό Αστέρα (82-65) και πανηγύρισε την 4η συνεχόμενη νίκη του κλείνοντας ιδανικά τον πρώτο γύρο (10-7) της Ευρωλίγκας. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι σε ολόκληρη την περσινή σεζόν οι «πράσινοι» είχαν 11 συνολικά επιτυχίες στη διοργάνωση (πριν τους αφαιρεθούν οι δύο λόγω τιμωρίας). Και ήδη μετρούν 10…

Το «τριφύλλι» μπήκε με κύριο πλάνο να περιορίσει τη δράση του Τεόντοσιτς και το πέτυχε σε απόλυτο βαθμό. Το σχέδιο του προπονητικού επιτελείου του Αταμάν αξίζει «άριστα δέκα», αφού ο Σέρβος γκαρντ εγκλωβίστηκε στις δαγκάνες του Καλαϊτζάκη και του Γκραντ (αλλά και όλης της άμυνας των γηπεδούχων), με συνέπεια να μείνει στο μηδέν όσον αφορά το σκοράρισμα, ενώ επιχείρησε μόλις δύο σουτ υπό αντίξοες συνθήκες. Συν τοις άλλοις, περιορίστηκε και δημιουργικά, αφού έδωσε μόλις 3 τελικές πάσες.

Αφού επιτεύχθηκε λοιπόν το πρώτο και κύριο μέλημα των ανθρώπων του «εξάστερου», τότε τα υπόλοιπα έγιναν πιο εύκολα. Ειδικά από τη στιγμή που θωρακίστηκε η ρακέτα και δεν επετράπη στους φιλοξενούμενους να μαζέψουν επιθετικά ριμπάουντ. Μην ξεχνάμε ότι ο Ερυθρός Αστέρας ήταν η 2η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης σε αυτόν τον τομέα. Προσθέστε επίσης ότι ο Παναθηναϊκός «χτυπούσε» την ομάδα του Σφαιρόπουλου σε αυτό το κομμάτι, αφού μάζεψε 15 επιθετικά «σκουπίδια».

Παναθηναϊκός φτιαγμένος από ατσάλι!

Όσον αφορά την επιθετική και εκτελεστική λειτουργία, το «τριφύλλι» ζορίστηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως διότι δεν έβρισκε σκορ από την περιφέρεια. Μέχρι να ευστοχήσει ο Σλούκας στο τρίποντο που έγραψε το 34-27 στο 18’, ο μοναδικός «πράσινος» που είχε βρει στόχο έξω από τα 6,75μ. ήταν ο Γκραντ (με 2/2): όλοι οι υπόλοιποι είχαν 0/9. Γι’ αυτό και δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ το σύνολο του Αταμάν.

Σε ατομικό επίπεδο μπορούμε να σταθούμε σε πολλούς πρωταγωνιστές. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια του. Ότι δηλαδή δεν τα περιμένει όλα από 1-2 παίκτες. Για παράδειγμα, ο Γκραντ ήταν καθοριστικός κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και καθοδήγησε με ασφάλεια την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, όταν και είχε 8 πόντους με απόλυτη ευστοχία (3/3 εντός παιδιάς). Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε και μπόλικη βρώμικη δουλειά με την άμυνα που έπαιξε στον Τεόντοσιτς, κάτι που δεν αποτυπώνεται στη στατιστική.

Παναθηναϊκός φτιαγμένος από ατσάλι!

Ο Μήτογλου για μια ακόμα φορά ήταν απολαυστικός και πήρε μπρος στο δεύτερο 20λεπτο (11 πόντοι σε αυτό το διάστημα), ενώ ο Σλούκας καθοδήγησε πάλι μαεστρικά τους συμπαίκτες του (σ.σ. 7 ασίστ από τις 13 συνολικά της ομάδας). Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στον Λεσόρ, ο οποίος έσφιξε τα δόντια για να αγωνιστεί σήμερα, αφού τις προηγούμενες ημέρες πονούσε ακόμα και δεν έβγαλε ούτε μία κανονική προπόνηση. Ο Γάλλος σέντερ ήταν… θηρίο και δεν είχε αντίπαλο πάλι κοντά στη ρακέτα.

Τέλος, οι Αντετοκούνμπο και Καλαϊτζάκης ήταν οι X-factor του αγώνα. Ο διεθνής σέντερ κατέθεσε τρομερή ενέργεια και στις δύο άκρες του παρκέ, έχοντας 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε μόλις 9 λεπτά συμμετοχής. Ο 24χρονος γκαρντ έφερε εις πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε με την εξουδετέρωση του Τεόντοσιτς και απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει σε ειδικές καταστάσεις.

Παναθηναϊκός φτιαγμένος από ατσάλι!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το «τριφύλλι» εδραιώνεται στην 4η θέση της βαθμολογίας και ξεφεύγει από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές κάνοντας δικαίως όνειρα για μακρά πορεία στη φετινή Ευρωλίγκα…

Υ. Γ. Το ΟΑΚΑ θύμισε κάτι από ΝΒΑ με τον νέο φωτισμό που τοποθετήθηκε και σε συνδυασμό με τη αμέριστη συμπαράσταση των 18.000+ φιλάθλων του «εξάστερου», το κλίμα ήταν πάλι μοναδικό. Πολλά μπράβο στους ανθρώπους της ΚΑΕ και αναμένουμε τα επόμενα!

Υ. Γ. 2 Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους και όλες!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x