Γιώργος Πετρίδης

Διπρόσωπος, αλλά θριαμβευτής Παναθηναϊκός

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Εφές.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR φλέρταρε με μία ακόμα αυτοχειρία, ωστόσο κατάφερε να βγει αλώβητος και να φτάσει σε μια υπερπολύτιμη νίκη επί της Εφές (83-76) στο «καμίνι» του ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» ήταν απολαυστικοί και σαρωτικοί στο πρώτο ημίχρονο, όπου έκαναν ό,τι… ήθελαν κόντρα στη χαλαρή άμυνα των Τούρκων φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και το +22. Οι παίκτες του Αταμάν εκτελούσαν ανενόχλητοι στις περισσότερες επιθέσεις τους, γι’ αυτό κι έφτασαν να έχουν 7/9 τρίποντα σε κάποια στιγμή στα μέσα της 2ης περιόδου, με τον Γκριγκόνις να έχει 4/4!

Συν τοις άλλοις, το «τριφύλλι» απέφυγε τα λάθη στο πρώτο ημίχρονο (μόλις 4) και είχε θαυμαστή δημιουργία (13 ασίστ), με τον Σλούκα να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι της ομάδας (7 τελικές πάσες). Το μοναδικό ψεγάδι σε αυτό το διάστημα ήταν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, με την Εφές να παίρνει 8 επιθετικά στο πρώτο 20λεπτο.

Πετρίδης: Διπρόσωπος, αλλά θριαμβευτής Παναθηναϊκός

Μπορεί λοιπόν το πρώτο ημίχρονο να κύλησε ιδανικά για τον «εξάστερο», αλλά δεν είχε την ίδια συνέχεια μετά την ανάπαυλα, καθώς εμφανίστηκε διπρόσωπος και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μπουν στο παιχνίδι. Κι αυτό διότι πλήρωσε τα γνωστά νεκρά του διαστήματα και γκρέμισε όσα με κόπο έχτιζε.

Τα λέει όλα το γεγονός ότι μέσα σε ένα δίλεπτο στα μέσα της 3ης περιόδου, οι Τούρκοι έτρεξαν σερί 8-0 και μείωσαν στο -8. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε 5 λάθη στο 3ο δεκάλεπτο, ένα περισσότερο από όσα είχαν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος!

Μια απ’ τα ίδια και στην καθοριστική 4η περίοδο, όταν το «τριφύλλι» κατάφερε να αποκτήσει διαφορά 12 πόντων με 6,5 λεπτά για το φινάλε. Παρ’ όλα αυτά, βραχυκύκλωσε εγκληματικά και δέχθηκε σερί 9-0, με τους παίκτες του Αταμάν να μένουν άποντοι για σχεδόν 5 λεπτά. Και μιλάμε για το πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης.

Πάλι καλά που αστόχησε -ανενόχλητος- ο Πλάις σε τρίποντο ισοφάρισης στο 1:29 και αντίστοιχα ευστόχησε στο καθοριστικό τρίποντο στο 1:10 πριν από το τέλος αυτή η ψυχάρα ο Γκραντ, ο οποίος έδωσε «αέρα» 6 πόντων στον «εξάστερο» και σκότωσε ουσιαστικά την Εφές.

Πετρίδης: Διπρόσωπος, αλλά θριαμβευτής Παναθηναϊκός

Σε ατομικό επίπεδο, ο Γκριγκόνις ήταν «καυτός» και πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα. Δεν είναι μόνο οι 24 πόντοι με τα 7/9 τρίποντα, αλλά και η σημαντική βοήθεια που παρείχε στους υπόλοιπους τομείς. Ο Γκραντ πάλι τα έδωσε όλα κι «έσβησε» τον Λάρκιν, με την αμυντική λειτουργία της ομάδας του Αταμάν να παίρνει «άριστα» σε αυτό το κομμάτι, αφού ο ικανότατος γκαρντ των φιλοξενούμενων έμεινε μόλις στους 9 πόντους.

Από ‘κει και πέρα, ήταν καθοριστική η συμβολή του Αντετοκούνμπο στο 4ο δεκάλεπτο. Ο διεθνής σέντερ κατέθεσε τρομερή ενέργεια κι έκανε τη διαφορά και στις δύο άκρες του παρκέ. Στην επίθεση τελείωσε φάσεις και στην άμυνα θωράκισε τη ρακέτα της ομάδας (4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ σε 10 λεπτά), με πιο χαρακτηριστική τη μεγαλειώδη τάπα στον Πλάις. Ο Σλούκας έδωσε το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν και μοίρασε εξαιρετικά (9 ασίστ) το παιχνίδι, ενώ ο Μήτογλου συνεχίζει τα… δικά του κι έδωσε πολύτιμες ανάσες στο φινάλε.

Πετρίδης: Διπρόσωπος, αλλά θριαμβευτής Παναθηναϊκός

Πάμε και στην ουσία του πράγματος. Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε όλες τις κακοτοπιές κι έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη, που τον φέρνει σε θέση ισχύος έναντι όλων των υπόλοιπων ανταγωνιστών και τον εδραιώνει για τα καλά στην τετράδα. Ναι σίγουρα έχει αρκετές αδυναμίες να διορθώσει, όμως ήδη έχει φτάσει τα 12 ροζ φύλλα, ένα περισσότερο από όσα είχε συνολικά σε ολόκληρη την περσινή Ευρωλίγκα! Και όσο νικάει, τίποτα δεν μπορεί να του στερήσει τα όνειρα για κάτι μεγάλο τη φετινή σεζόν…

Υ.Γ. Ο Αταμάν βασίστηκε σε «κλειστό» ροτέισον 7 παικτών και μένει να δούμε κατά πόσο θα επηρεάσει την ομάδα ενόψει της αναμέτρησης με τη Μονακό σε 48 ώρες. Οι Μήτογλου και Γκραντ αγωνίστηκαν για 36 λεπτά, 35 ο Γκριγκόνις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x