Γιώργος Πετρίδης

Παναθηναϊκή έκσταση!

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Παρτίζαν!

Μία ακόμα σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά στο ΟΑΚΑ είχε ευχάριστο τέλος για τον Παναθηναϊκό AKTOR, που καθάρισε την Παρτίζαν (84-71) κι έκανε τεράστιο βήμα ακόμα και για το πλεονέκτημα έδρας πετυχαίνοντας την 8η νίκη του στις 9 τελευταίες αγωνιστικές της διοργάνωσης, η οποία αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε τα αγωνιστικά προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν εσχάτως.

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν με… μάτι που γυαλίζει όταν έπρεπε και υπέταξαν τους Σέρβους σε ένα πολύ σκληρό και ανταγωνιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στην 4η περίοδο και στα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν οι παίκτες του Αταμάν σε αυτό το διάστημα.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως. Το «τριφύλλι» μπήκε στο ματς έχοντας ως κύριο μέλημα να περιορίσει τη δράση του Ντοζίερ, αφού ήταν δεδομένο ότι ο Αμερικανός θα αναλάμβανε τις περισσότερες επιθέσεις των φιλοξενούμενων (ελλείψει Πάντερ). Η αλήθεια είναι ότι ο πρώην NBAer προκάλεσε μεγάλα ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, είτε με τις πολύ καλές εκτελέσεις του (ξεκίνησε με 4/4 εντός παιδιάς), είτε με τις εξαιρετικές δημιουργίες του.

Πετρίδης: Παναθηναϊκή ηδονή!

Παρ’ όλα αυτά, ο «εξάστερος» κατάφερε σε ένα πολύ κλειστό ματς να ξεφύγει με +9 χάρη στο ξέσπασμα του Γκριγκόνις λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, αλλά -για πολλοστή φορά φέτος- πλήρωσε ένα νεκρό διάστημα που είχε, κατά το οποίο δέχθηκε 7-0 σερί μέσα σε ένα λεπτό, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας μόλις +2, αντί για +7, +8, που θα ήταν και πιο «δίκαιο».

Το 3ο δεκάλεπτο κύλησε στους ρυθμούς της Παρτίζαν, αφού ο Παναθηναϊκός είχε κολλήσει κάπως επιθετικά και είχε εγκλωβιστεί στις αμυντικές δαγκάνες των αντιπάλων. Η πιο καθοριστική πιθανότατα φάση της αναμέτρησης συνέβη όμως στο φινάλε της προαναφερθείσας περιόδου, με τον Λεσόρ να «καρφώνει» τους πάντες σε buzzer beater καλάθι που έδωσε τόνους αυτοπεποίθησης στην ομάδα (και ισοφάρισε σε 58-58).

Πετρίδης: Παναθηναϊκή ηδονή!

Στην 4η περίοδο, οι «πράσινοι» έτρωγαν… σίδερα στην άμυνα και δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να αντικρίσουν το καλάθι. Μην ξεχνάτε ότι σε 2 περιπτώσεις έμεινε η μπάλα στα χέρια των παικτών του Ομπράντοβιτς καθώς ολοκληρώθηκε ο χρόνος της επίθεσης. Από τη στιγμή μάλιστα που το «τριφύλλι» κατέβασε και τα αμυντικά ριμπάουντ και δεν επέτρεψε δεύτερες ευκαιρίες στους Σέρβους, τότε τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 84-71.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «εξάστερος» πέτυχε 84 πόντους, παρότι είχε πολύ άσχημα ποσοστά στα τρίποντα (5/17 τρίποντα) και 18 λάθη (τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν φθηνά). Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε με πυγμαχικό αγώνα και ήταν υπερβολικά physical αφού έπεφταν παντού κορμιά, ενώ ώρες-ώρες έμοιαζε αρκετά με ματς playoffs. Καλό είναι αυτό για να «ατσαλώνονται» κάποιοι παίκτες της ομάδας…

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ναν έδειξε για μια ακόμα φορά την κλάση του στο εκτελεστικό κομμάτι (21 πόντοι συνολικά), παρόλο που το παράκανε πολλές φορές και υπέπεσε σε αρκετά λάθη (5 τον αριθμό). Ο Λεσόρ έδωσε πάλι τα πάντα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πήρε παραμάζωμα τους αντιπάλους του (12 πόντοι σε αυτό το διάστημα). Ο Σλούκας ξεδίπλωσε τις γνωστές αρετές του σε δημιουργία και εκτελέσεις, ενώ ο Μήτογλου είχε πολλές καθοριστικές στιγμές στην πιο κρίσιμη καμπή της αναμέτρησης και ο Γκραντ ήταν πληθωρικότατος πάλι και σημαντικός στην άμυνα (4 κλεψίματα).

Πετρίδης: Παναθηναϊκή ηδονή!

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός έκανε άλμα για την εξάδα και μπορεί να λέει ότι έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την τετράδα, αφού πλέον στρογγυλοκάθεται μόνος του στην 4η θέση έχοντας αποκτήσει αβαντάζ (σε περίπτωση ισοβαθμίας) κόντρα στους περισσότερους ανταγωνιστές του. Τέλος, να κάνουμε μια ιδιαίτερη μνεία στους περισσότερους από 18.000 φίλους του «τριφυλλιού», που είχαν συγκλονιστική παρουσία και αποτέλεσαν τον 6ο παίκτη της ομάδας (όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό) στις δύσκολες στιγμές που είχε μέσα στο ματς…

Υ. Γ. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός για φάσεις σαν κι αυτή του Γκριγκόνις στην 4η περίοδο, όταν ο Λιθουανός έβγαλε την μπάλα έξω, όμως είχε δεχθεί χτύπημα από τον Ντοζίερ προηγουμένως, με τους ρέφερι να μην καταλογίζουν το πεντακάθαρο φάουλ. Διπλό λάθος από τους διαιτητές, που άλλαξαν απόφαση μετά τη χρήση του replay κι ενώ γενικότερα έκαναν 2-3 σφάλματα στο παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x