Γιώργος Πετρίδης

«Πράσινος» αέρας υπεροχής!

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για τη δίκαιη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR καρδιοχτύπησε, αλλά έφτασε στο ζητούμενο που ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακού (85-80) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι που… έπεφταν κορμιά και είχε μπόλικη τακτική. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης και δικαίως επικράτησαν κάνοντας το «15 στα 15» στο πρωτάθλημα και επιβεβαιώνοντας τον αέρα υπεροχής που έχουν απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο τούτη τη χρονική στιγμή.

Οι παίκτες του Αταμάν ξεκίνησαν φουριόζοι το παιχνίδι και έχτισαν διαφορά 14 πόντων στο 6’ (20-6), όμως δεν το κεφαλαιοποίησαν, κυρίως διότι πετούσαν βολές στα σκουπίδια (4/8 στο πρώτο δεκάλεπτο), ενώ ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους σε 5 λάθη στην πρώτη περίοδο, συνεχίζοντας από εκεί που είχαν σταματήσει στις προηγούμενες υποχρεώσεις τους, στις οποίες πήραν «άριστα» σε επίπεδο αμυντικής λειτουργίας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έχασαν πολλά αμυντικά ριμπάουντ και επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να πλησιάσουν στο -5 (23-18). Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν μια… κόπια του πρώτου, με το «τριφύλλι» να απομακρύνεται εκ νέου με +14 (40-26), ωστόσο τα έκανε όλα λάθος από ‘κει και πέρα και είδε την ομάδα του Μπαρτζώκα να πλησιάζει στο -2 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Στην 3η περίοδο οι γηπεδούχοι… έτρωγαν σίδερα στην άμυνα, κρατώντας τον Ολυμπιακό στους 12 πόντους, κάτι που τους επέτρεψαν να ξεφύγουν μπαίνοντας στην τελική ευθεία με καθαρό προβάδισμα και ψυχολογία νικητή. Κι ενώ ο «εξάστερος» έφερε το παιχνίδι απόλυτα στα μέτρα του φτάνοντας τη διαφορά στο +15 (76-61) στα 6 λεπτά για το φινάλε, άρχισε να μπλέκεται έχοντας απέναντί του το small-ball των φιλοξενούμενων και δέχθηκε επιμέρους σκορ 19-5.

Πετρίδης: «Πράσινος» αέρας υπεροχής!

Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Αταμάν βραχυκύκλωσαν, δεν κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και δεν εκμεταλλεύτηκαν καθόλου το mismatch που υπήρχε με Λεσόρ και Γουόκαπ ή Γουίλιαμς-Γκος, ενώ υπέπεσαν σε 4 λάθη στο τελευταίο 6λεπτο κι ενώ είχαν 7 μέχρι εκείνο το σημείο, «έπαιξαν» πολύ με τον χρόνο και εκτελούσαν στο τέλος των επιθέσεων στις περισσότερες περιπτώσεις. Κάπως έτσι το ντέρμπι έγινε θρίλερ στο φινάλε, με ευτυχή κατάληξη για το «τριφύλλι», που απέφυγε το έμφραγμα στο λέι-απ του Γουίλιαμς-Γκος στο 81-79, σε μια φάση που οι φίλοι της ομάδας είδαν τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια τους…

Κατά τα λοιπά, οι «πράσινοι» πλήρωσαν τα νεκρά τους διαστήματα και απώλεσαν μεγάλες διαφορές πληρώνοντας κυρίως την αστοχία τους στα τρίποντα (1/11 στο δεύτερο ημίχρονο), σε ένα ματς που… έπεφταν κορμιά και υπήρχαν αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοση των δύο ομάδων, με την τακτική να παίζει πρώτιστο ρόλο. Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας επί της ουσίας μέχρι τέλους και μπορεί να πάει ανακουφισμένος και πιο «χαλαρός» στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν η 14η νίκη του στους 15 τελευταίους αγώνες του σε όλες τις διοργανώσεις, ως απόδειξη της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Σε ατομικό επίπεδο, θα σταθούμε κυρίως στον αστείρευτο Γκραντ, ο οποίος κουβάλησε την ομάδα του στις πλάτες του και πέτυχε μεγάλα καλάθια στην 4η περίοδο, όταν οι υπόλοιποι είχαν μπλοκάρει. Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 33 λεπτά συμμετοχής παίζοντας και για τον άτυχο Σλούκα, ενώ στην άμυνα «έσβησε» τον Κάνααν. X-factor της αναμέτρησης ο Καλαϊτζάκης, που έδωσε τα πάντα στα… μετόπισθεν με την ενέργειά του και την πίεση που έβαλε στους αντιπάλους στο δεύτερο 20λεπτο, ενόσω έκανε το καθοριστικό κλέψιμο στην τελευταία επαναφορά του Ολυμπιακού.

Πετρίδης: «Πράσινος» αέρας υπεροχής!

Μήτογλου και Γκριγκόνις ήταν καθοριστικοί επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο (8 και 12 πόντοι αντίστοιχα σε αυτό το διάστημα), ενώ ο Λεσόρ ξύπνησε στο 4ο δεκάλεπτο και κέρδισε αρκετές μάχες κοντά στη ρακέτα. Τέλος, ο Ναν ήταν απολαυστικός στο πρώτο μέρος, αλλά εξαφανίστηκε μετά την ανάπαυλα, προφανώς επηρεασμένος από το γεγονός ότι είχε φορτωθεί με 3 φάουλ.

Κλείνοντας, να βγάλουμε το καπέλο στους φιλάθλους του «τριφυλλιού», που έδειξαν μεγαλείο κατά τη στιγμή του τραυματισμού του Μιλουτίνοφ, αλλά και όταν ο Σέρβος σέντερ πήγε στα αποδυτήρια: άπαντες σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν! Από τις στιγμές που σπάνια αντικρίζουμε στα ελληνικά γήπεδα…

Πετρίδης: «Πράσινος» αέρας υπεροχής!

Υ. Γ. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, θα ήταν ωραίο να υπάρξει άτυπη συμφωνία κυρίων μεταξύ των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έτσι ώστε να παραταχθούν με τα «δεύτερα» στο ντέρμπι που θα δώσουν στον 3ο γύρο του πρωταθλήματος, το οποίο θα είναι μόνο για το γόητρο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Το σημειώνουμε αυτό διότι πιθανότατα εκείνη την εποχή θα τα δίνουν όλα στην Ευρωλίγκα και θα παίζουν τα ρέστα τους για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα εκεί…

Υ. Γ. 2 Ευτυχώς που το ματς δεν κρίθηκε στον πόντο διότι θα είχαμε... δικαστικές περιπέτειες.

Υ. Γ. 3 Περαστικά σε Σλούκα και Μιλουτίνοφ.

Υ. Γ. 4 Μήπως μπορεί ο Γιάννης Κώτσιρας να βοηθήσει ως γκαρντ για το ματς-φωτιά του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x