Γιώργος Πετρίδης

Προσοχή… δαγκώνει αυτός ο Παναθηναϊκός!

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Φενέρμπαχτσε.

Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός AKTOR έτρωγε σίδερα σε ένα ακόμα ματς στο ΟΑΚΑ και «δάγκωσε» τη Φενέρμπαχτσε (74-63) κάνοντας σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στην εξάδα και -γιατί όχι;- στην τετράδα, αφού πλέον βρίσκεται στην 3η θέση. Αν κατάφερνε να πάρει και τη διαφορά στο φινάλε του αγώνα (σ.σ. είχε χάσει με 14 πόντους διαφορά στην Τουρκία), τότε θα μιλούσαμε για την απόλυτη υπέρβαση.

Η επιτυχία του «τριφυλλιού» πάντως αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, αφού παρατάχθηκε δίχως τον αρχηγό του, Κώστα Σλούκα, ενώ ξεκίνησε αρκετά μουδιασμένα καθώς παρασύρθηκε πλήρως στον ρυθμό των φιλοξενούμενων στο πρώτο δεκάλεπτο και σε γενικές γραμμές ήταν απελπιστικά άστοχος έξω από τα 6,75μ. (2/12 τρίποντα).

Οι «πράσινοι» μπήκαν νωχελικά στο παιχνίδι και είχαν πολύ κακές επιλογές και στις δύο άκρες του παρκέ: στην επίθεση σκόραραν με το… σταγονόμετρο και ήταν απελπιστικά άστοχοι (3/15 εντός παιδιάς), ενώ στην άμυνα άφησαν ελεύθερο πεδίο δράσης στον Καλάθη, ο οποίος δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του και εκτελούσε ανενόχλητος με τις διεισδύσεις του.

Πετρίδης: Προσοχή… δαγκώνει αυτός ο Παναθηναϊκός!

Μετά την πρώτη περίοδο, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε τελείως καθώς οι παίκτες του Αταμάν έπαιξαν… λυσσασμένη άμυνα κι έβγαλαν τα σωθικά των αντιπάλων. Έχουμε αναφέρει πολλές φορές και θα το επισημάνουμε ξανά ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που «τρέφεται» από την άμυνα και από εκεί παίρνει ώθηση για την επίθεση. Κάτι αντίστοιχο συνέβη στο 2ο δεκάλεπτο, όταν «έπνιξε» τη Φενέρ, η οποία δεν έβρισκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι (εξ ου και το επιμέρους σκορ 25-9!).

Από ‘κει και πέρα, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και το «τριφύλλι» δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στο +15 βγάζοντας τελείως εκτός παιχνιδιού τους Γουίλμπεκιν, Χέιζ-Ντέιβις και Γκούντουριτς. Ακόμα και στις στιγμές που οι Τούρκοι πλησίαζαν στο σκορ (σ.σ. μέχρι το -5 μείωσαν), οι «πράσινοι» έβρισκαν τον τρόπο να ανασάνουν και να ξεφεύγουν.

Καθοριστικός σε αυτό το κομμάτι ήταν ο Ναν, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και ξεχαρβάλωσε την αντίπαλη άμυνα: ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 19 πόντους (με 8/15 δίποντα) μετά την ανάπαυλα (23 συνολικά) και ήταν ο ηγέτης της ομάδας στα δύσκολα, καταγράφοντας 14 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης στο δεύτερο 20λεπτο.

Πετρίδης: Προσοχή… δαγκώνει αυτός ο Παναθηναϊκός!

Αντίστοιχα και ο Λεσόρ μπήκε στο πνεύμα του αγώνα μετά το τραγικό του πρώτο δεκάλεπτο και καθάρισε τους αντίπαλους ψηλούς. Ο Γάλλος σέντερ τελείωσε το ματς με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι έφθειρε τους σέντερ της Φενέρ, που τον σταματούσαν μόνο με φάουλ.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στους Καλαϊτζάκη και Ερνάνγκομεθ, οι οποίοι άλλαξαν τελείως το μομέντουμ της αναμέτρησης και συνέβαλαν τα μέγιστα τόσο με τις εξαιρετικές τους άμυνες, όσο και με τη μαχητικότητά τους σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Ο 24χρονος γκαρντ είχε μία ακόμα θετικότατη παρουσία (6 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και ο Ισπανός φόργουορντ έδωσε τα πάντα (5 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα): κοινό στοιχείο ότι έκαναν μπόλικη βρώμικη δουλειά, η οποία δεν καταγράφεται στη στατιστική.

Πετρίδης: Προσοχή… δαγκώνει αυτός ο Παναθηναϊκός!

Συμπερασματικά, ο «εξάστερος» ξεπέρασε την ψυχολογική πίεση που υπήρχε μετά τις κάτω του μετρίου εμφανίσεις και τις ήττες από Ζάλγκιρις, Άρη κι έφτασε δικαίως στο ροζ φύλλο χάρη στην αμυντική του προσήλωση, αλλά και στο καθαρό μυαλό που επέδειξε στην κρίσιμη καμπή του αγώνα. Άλλωστε, τα λέει όλα το γεγονός ότι κράτησε μια ομάδα 20 πόντους κάτω από τον μέσο όρο της…

Υ. Γ. Σημαντική η συνεισφορά των 18.000+ φιλάθλων, που φρόντισαν να τονώσουν ψυχολογικά την ομάδα όταν εκείνη ζοριζόταν. Μοναδική για μια ακόμα φορά η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ!

Υ. Γ. 2 Πολύ καλό το σουτ τριών πόντων που εκτέλεσε ο Γκραντ στο φινάλε της αναμέτρησης, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι να πέσει στο διχτάκι. Αν ευστοχούσε, θα ισοφάριζε τη διαφορά με την οποία είχε χάσει το «τριφύλλι» από τη Φενέρ στον πρώτο γύρο. Ας ελπίσουμε να μην στοιχίσει αυτό στο φινάλε της κανονικής περιόδου σε κάποια πιθανή ισοβαθμία.

Υ. Γ. 3 Κρίμα που αποδοκιμάστηκε από κάποιους λίγους ο Παπαγιάννης...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x