Γιώργος Ζαχαριάδης

Για τον Δημητρόπουλο, τη διαρροή και τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις διαρροές και την ουσία της διαρροής για έναν αμφιλεγόμενο διαιτητή που όλοι γνώριζαν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ότι δεν θα πρέπει να σφυρίζει.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Η πρώτη διαρροή αφορά στον Δημητρόπουλο.

Μάθαμε πλέον να λειτουργούμε με διαρροές; Με υποτίθεται επίσημες τοποθετήσεις που μεταφέρονται στους δικούς μας ρεπόρτερ, πολύ δικούς μας και που φέρουν όχι μόνο τη σφραγίδα της ΠΑΕ, αλλά και τη δική τους οπαδική δημοσιογραφία. Γιατί αυτή είναι που κάνει το μεγαλύτερο κακό. Και δυσφορούμε όλοι μας όταν δεν μιλούν για τα στραβά και καλύπτουν ό,τι δεν πρέπει να δει το φως της δημοσιότητας διότι θα βλάψουν το… προϊόν. Αυτό το προϊόν είναι που μας μάρανε… Για την ακρίβεια, με την αντιμετώπιση που τυγχάνει, με χειρισμούς από ανίδεους επί της επικοινωνιακής τέχνης, προσπαθώντας να μιμηθούν τον Ολυμπιακό, μαράθηκε από μόνο του. Τα κάνουν σαλάτα και εκτίθεται. Αλλά, δεν φαίνεται κανείς να τους ακουμπά.

Επιστρέφω για να πω ότι παρουσιάστηκε εσχάτως το θέμα της διαρροής και προσπαθούν να μας πείσουν ότι γίνεται με κάθε επισημότητα και αντικατοπτρίζει την ηθική ενός σπουδαίου συλλόγου.

Ας το ξεπεράσουμε. Ας δεχθούμε, που στο κάτω κάτω της γραφής είμαστε υποχρεωμένοι, ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ομιλεί μέσω διαρροών. Ότι αυτή είναι η επίσημη θέση. Κι ότι επειδή δεν είναι επίσημη ανακοίνωση ή δηλώσεις θεσμικού εκπροσώπου, δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο.

Θα δανειστούμε, λοιπόν, όρους του πολιτικού ρεπορτάζ που φιλοξενεί συχνά τις διαρροές, μόνο που εκεί μιλούν για πιο σοβαρά πράγματα, που αφορούν στη ζωή των ανθρώπων κι όχι στο χόμπι τους και θα τραβήξουμε μια γραμμή για να σταθούμε στην ουσία.

Στο τρίτο του φετινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Δημητρόπουλος είναι ο Δημητρόπουλος που διώκεται. Στο τρίτο του φετινό παιχνίδι, αυτό με τον Ολυμπιακό, όλοι θυμούνται τα έργα και τις ημέρες του Δημητρόπουλου, στον οποίο συνηγόρησαν όταν πέρσι το καλοκαίρι έμπαιναν στο πρωτάθλημα. Ναι, σε εκείνο το πρωτάθλημα που οι… διαρροές, δεν θυμάμαι αν ήταν επίσημες, έλεγαν ότι μάλλον δεν θα ξεκινήσει με τις υπάρχουσες συνθήκες. Και όχι μόνον ξεκίνησε, αλλά, κυλά εφιαλτικά για τον ΠΑΟΚ, που ξόδεψε ένα κάρο ευρώ για να γίνει πιο ομάδα και να κτυπήσει, όπως λέγανε, το πρωτάθλημα.
Θα συμφωνούσε με πολλά άλλα.

Θα μπορούσα να δεχθώ μια πιο ειλικρινή τοποθέτηση που θα μας έλεγε, ότι θα πρέπει επιτέλους, έστω κι αν εμείς συμφωνήσαμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τον Δημητρόπουλο, να αποχωρήσει όποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του. Αλλά, όχι ότι εξεπλάγην με την τοποθέτηση του Δημητρόπουλου στο ντέρμπι. Αφήστε που όποιος κι αν είχε τοποθετηθεί, η διαρροή θα ήταν η ίδια και απαράλλαχτη.

Η δεύτερη διαρροή είναι από μόνη της η λογική της διαρροής. Ότι δηλαδή φτάσαμε στο σημείο να υιοθετούμε τις διαρροές αυτούσιες και χωρίς καμία επεξεργασία και αποκαθηλώνουμε το δημοσιογραφικό επάγγελμα λέγοντας μάλιστα ότι, «εμείς δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να μεταφέρουμε τις θέσεις της ΠΑΕ».

Το θέμα είναι ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να τις κρίνουν όπως κρίνονται και οι ίδιοι για το έργο τους και να μην γίνονται απλά μεταφορείς- αγγελιοφόροι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x