sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βέλιτς στο sport-fm.gr: «Καλή κίνηση για Παναθηναϊκό ο Νίκας - Μπορεί να εξελιχθεί όπως ο Ιωαννίδης»

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς μίλησε στο sport-fm.gr για την απόκτηση του Γιώργου Νίκα από τον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας τον 24χρονο μεσοεπιθετικό, ως μια περίπτωση με πολλά περιθώρια εξέλιξης.

Με μια κίνηση για το μέλλον και με μεγάλη προοπτική έκλεισε ο Παναθηναϊκός -όπως όλα δείχνουν- τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Το «τριφύλλι» ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Νίκα έως το 2027, με τον 24χρονο κεντρικό χαφ να παραμένει ως δανεικός στο ρόστερ του Λεβαδειακού για τη φετινή σεζόν.

Πρόκειται για μια μεταγραφή με στόχο την ενδυνάμωση του ελληνικού «κορμού» των «πράσινων», με τον Νίκα να έχει δείξει ότι έχει την ικανότητα να προσφέρει σε αρκετές θέσεις, τόσο στο κέντρο, όσο και ως επιτελικός χαφ. Μάλιστα, μπορεί να αγωνιστεί και στη θέση του σέντερ φορ, όπως υποστήριξε ο Γιάσμινκο Βέλιτς!

Ο άλλοτε προπονητής του Λεβαδειακού, ο οποίος συνυπήρξε με τον Νίκα την περσινή σεζόν, παραχώρησε δηλώσεις στο sport-fm.gr λίγο μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του 24χρονου στον Παναθηναϊκό, και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την περίπτωση του.

Ο έμπειρος τεχνικός έκανε λόγο για έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, ικανό στο ψηλό παιχνίδι και με καλή κίνηση στον χώρο, τονίζοντας ότι με σκληρή δουλειά μπορεί να έχει την εξέλιξη, ενός πρώην παίκτη του Λεβαδειακού που διαπρέπει με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, του Φώτη Ιωαννίδη!


Οι δηλώσεις του Γιάσμινκο Βέλιτς στο sport-fm.gr και στον Χρήστο Λόη:

-Αρχικά, ποια είναι η άποψη που έχεις διαμορφώσει για τον Γιώργο Νίκα;
«Όταν ανέλαβα τον Λεβαδειακό ο Νίκας είχε παίξει ελάχιστα λεπτά, δεν ήταν στα πλάνα πριν γίνω προπονητής της ομάδας. Όμως, στο επόμενο διάστημα η εξέλιξή του ήταν ραγδαία, στο σημείο να φτάσει να είναι μια από τις ''κολώνες'' μαζί με 1-2 ακόμη ποδοσφαιριστές.

Από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες παίκτες, με προοπτική και σωστή νοοτροπία, που του αρέσει να δουλεύει και να βελτιώνεται συνεχώς. Έχει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του και με την παραμονή του στον Λεβαδειακό τη φετινή σεζόν θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής, θα μπορεί να προοδεύσει και να εξελιχθεί για το μεγάλο βήμα.

Είναι μια καλή κίνηση για τον Παναθηναϊκό, κατ’ εμέ σίγουρα πρέπει να κοιτάζει νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες, με τον Νίκα να είναι ένας από αυτούς. Μπορεί ακόμη να μην είναι στο 100%, αλλά είναι πιο έτοιμος σε σχέση με το παρελθόν και πιστεύω θα συνεχίσει την εξέλιξή του
».

-Ποια είναι η θέση που του ταιριάζει στον αγωνιστικό χώρο;
«Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες θέσεις, αλλά νομίζω μεσοαμυντικά φέρνει στην επιφάνεια κάποια λιγότερα καλά στοιχεία που έχει. Εκεί που διακρίνεται και έχει ουσιαστικές δυνατότητες στο παιχνίδι του, είναι στις θέσεις των μεσοεπιθετικών. Προσωπικά, πιστεύω πως τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν πίσω από τον επιθετικό ή ακόμα και ως σέντερ φορ. Στα τελευταία παιχνίδια εγώ τον χρησιμοποίησα στη θέση του επιθετικού και θεωρώ πως έχει πολλά προσόντα για να ανταποκριθεί σε αυτή τη θέση».

-Το δυνατό ή αδύνατο σημείο στο παιχνίδι του;
«Είναι ικανός στο ψηλό παιχνίδι, χρησιμοποιεί πολύ καλά το σώμα του, έχει πολύ καλή κίνηση από πίσω και γενικότερα έχει την αίσθηση του γκολ και τη δυνατότητα να δημιουργεί κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα.

Στα μειονεκτήματά του όταν παίζει πιο πίσω ως μέσος είναι η δημιουργία. Δεν είναι ο παίκτης που θα οργανώσει, που θα νιώθει άνετα να κάνει παιχνίδι και να έρχεται συνεχώς σε επαφή με την μπάλα προκειμένου να οργανώσει την ομάδα του. Για αυτό λέω, ότι δεν ταιριάζει στον Νίκα να αγωνίζεται σε μεσοαμυντικές θέσεις
».

-Πως είναι η συμπεριφορά του εκτός αγωνιστικού χώρου;
«Έχω να πω μόνο τα καλύτερα, είναι ένα ταπεινό παιδί, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή. Ο Νίκας ''διψάει'' για μπάλα, δουλεύει πολύ, απ’ ότι ξέρω είναι άριστος επαγγελματίας και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι σε καλή ηλικία, έχει περιθώρια εξέλιξης και προσόντα».

-Η περίπτωση του μοιάζει με του Φώτη Ιωαννίδη, νέοι παίκτες από τον Λεβαδειακό με ταλέντο και περιθώρια εξέλιξης. Μπορεί να έχει ανάλογη πορεία;
«Πιστεύω πως ναι, όταν ήμουν στο Λεβαδειακό είχα πει τόσο στον Νίκα, όσο και στον πρόεδρο ότι μπορεί να είναι μια καινούργια περίπτωση σαν τον Ιωαννίδη. Έχουν κάποια παρόμοια στοιχεία στη θέση του φορ, σε ό,τι αφορά τον όγκο, την ορμή και την κίνηση στον χώρο, οπότε ελπίζω και εύχομαι να εξελιχθεί σε κάτι ανάλογο.

Χαίρομαι πολύ για αυτή την κίνηση, είναι σημαντικό ο Παναθηναϊκός να κοιτάζει νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Μπορεί κάποιος να βλέπει κάποιο ρίσκο σε αυτές τις κινήσεις, ωστόσο είναι υπολογίσιμο και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να εξελιχθεί σε μια καλή κίνηση για τον σύλλογο
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x