Γιώργος Ζαχαριάδης

Γιατί θα πρέπει να εκτίθεται ο ΠΑΟΚ;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για το πέναλτι του Τζαβέλλα, για τον ΠΑΟΚ της επανάστασης και της δικαιοσύνης, για την επιθετική πολιτική που δεν αγγίζει τα καλά και τα συμφέροντα…

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Μαθαίνουμε ότι στον ΠΑΟΚ δεν θα αφήσουν να περνά τίποτε χωρίς να το σχολιάσουν ή ακόμη και να το καταγγείλουν. Το διαπιστώσαμε μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, όταν διατυπώθηκε η… εκτίμηση του υπεύθυνου επικοινωνίας για τη φάση του Μπερμπάτοφ, χωρίς βέβαια να καταλάβει κανείς αν τελικά στρέφεται εναντίον του Ολυμπιακού της ειδικής μεταχείρισης ή εναντίον κάποιου άλλου που ευνοείται το ίδιο. Τελικά μίλησε για καθαρό γκολ.

Στη συνέχεια, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατήγγειλε την αστυνομία γιατί σταμάτησε οπαδούς και δεν τους επέτρεψε να μπούνε στο Βόλο, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Αυτό το δεύτερο φάνηκε πιο χρήσιμο…

Θέλω να πω, ότι ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να επιτεθεί και να συμμετέχει σε όσα συμβαίνουν και να μην νοιώθει ότι η σιωπή εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Διαπιστώνω βέβαια, ότι δεν ισχύει το ίδιο σε περιπτώσεις σαν το πέναλτι-ουρακοτάγκος, του Τζαβέλλα, στον αγώνα με τον Πλατανιά, όταν μάλιστα είναι πέναλτι που καθορίζει τον νικητή.

Ο Τζαβέλλας δεν έπεσε πειστικά, έμοιαζε να γλιστρά, επειδή πέρασε παρκέ η καθαρίστρια και μάλιστα, είχε το θράσος να σηκώσει τα χέρια για να ζητήσει το πέναλτι…

Ο Μήτσιος τον… επιβεβαίωσε και έδειξε τη βούλα, μετά από μερικά δευτερόλεπτα (δείτε το βίντεο, έχει πλάκα).

Και το 1-0, με το πέναλτι του Αθανασιάδη, έμεινε μέχρι το τέλος.

Και ρωτώ, λοιπόν, για τον ΠΑΟΚ που έχει κηρύξει επανάσταση κατά του συστήματος, πως ανέχεται να παίρνει τρίποντο με αυτό τον τρόπο; Πως ανέχεται να… ισορροπεί σε δικαιολογίες, υποστηρίζοντας ότι δεν του είχε δοθεί πέναλτι στον Μυστακίδη, οπότε τελικά εισέπραξε ό,τι δικαιούται.

Και τι συμβαίνει, δηλαδή; Ζητά από τον διαιτητή να διορθώσει το λάθος του, με νέο λάθος;

Τα πέναλτι που δίνονται διαμορφώνουν αποτέλεσμα, όχι αυτά που δεν δίνονται.

Περίμενα από τον ΠΑΟΚ, τον επαναστάτη, τον δίκαιο και άμεμπτο, να τοποθετηθεί για τον μαϊμού-πέναλτι, αλλά, φαίνεται ότι δεν υπάρχει ούτε θάρρος, ούτε θράσος.

Ίσως πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη. Ίσως να μην είναι τα αντανακλαστικά αρκετά γυμνασμένα για τέτοιες περιπτώσεις… Ίσως να προκύψει αντίδραση, η σωστή αντίδραση, με… χρονοκαθυστέρηση. Κάτι θα είναι κι αυτό.

Στην ουσία, ο μεγάλος χαμένος της νίκης με τέτοιο πέναλτι, είναι προφανώς ο ΠΑΟΚ κι αυτό καταδεικνύουν οι αποδοκιμασίες στο τέλος του αγώνα, γιατί ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει. Και έχει απαιτήσεις και, επιπλέον δεν είναι διατεθειμένος να κάνει καμία έκπτωση στην ποδοσφαιρική του αξιοπρέπειά.

Αγαπητοί μου, αν ήμουν στον πάγκο αυτής της ομάδας και είχα διαπιστώσει ότι δεν υπήρχε πέναλτι, θα έδινα εντολή στον Αθανασιάδη να το χάσει ή να το πλασάρει πάνω στον τερματοφύλακα. Και στη συνέντευξη Τύπου, δεν θα πετούσα τη μπάλα στην κερκίδα, λέγοντας ότι δεν συζήτησα με τον Τζαβέλλα για το αν υπήρχε πέναλτι.

Ο προπονητής, μετά από μισή, από το τέλος του αγώνα, δεν συζήτησε για το πέναλτι που έκρινε τον αγώνα;

Προσοχή, κάποιος εκτίθεται και δεν το αντιλαμβάνεται. Εκθέτει και την ομάδα του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x