Γιώργος Ζαχαριάδης

Γι΄ αυτό κερδίζει ο ΠΑΟΚ, τον Άρη

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr γράφει για το ντέρμπι του μπάσκετ, το ΠΑΟΚ-Αρης και εξηγεί τα… σχεδόν ανεξήγητα και φυσικά, τις νίκες του ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο.

Είναι ορισμένες φορές που ακόμη και οι πιο αδαείς, που ούτε καν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούν να εξηγήσουν με σαφήνεια την αιτία της νίκης ή της ήττας, μας δίνουν μια αξιόπιστη εκτίμηση μέσα από συνθήματα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


«ΠΑΟΚ δεν κέρδισε κανείς με 0 στα 20 τρίποντα», φώναξαν την πραγματικότητα για μια ομάδα που δεν σε πείθει, αλλά, εξακολουθεί να έχει άμυνες για να διαχειρίζεται την γύμνια της, την αδυναμία της και, επίσης, έχει φιλοσοφία, ταυτότητα και… όσα πάνε κι όσα έρθουν.

Το τελευταίο μοιάζει με το… σύστημα σταυρός, δηλαδή, κάνουμε τον σταυρό μας και ο,τι βρέξει ας κατεβάσει.

Να σας πω την αλήθεια, με βάση όσα έβλεπα προσφάτως, με τον Άρη να πελαγοδρομεί και να χάνει με διαφορές, δεν περίμενα να επιστρέψει. Να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να βγάλει χρήσιμα στοιχεία στο γήπεδο για να νικήσει.

Δεν υπάρχει Άρης με την έννοια που αναζητούμε όλοι μας και αξιολογούμε με βάση ορισμένους καλούς αθλητές, ηγέτες σε πολλά σημεία, ικανούς να υποστηρίξουν πλάνο ομάδας που κινείται στο 3-4 της βαθμολογίας.

Δεν υπάρχει αυτή η ομάδα γιατί δεν την διαχειρίζονται σωστά, την έχουν κάνει με το… βάλε, βγάλε στο ρόστερ της ομάδα με πολλές μεταπτώσεις κι αν ο προπονητής παραμένει ο ίδιος (ο Πρίφτης) ευτυχώς που συμβαίνει αυτό και δεν πάνε όλα στράφι και θα βρεθεί κάποια στιγμή ο σωστός βηματισμός. Φαντάζεστε εκτός από τους παίκτες που αλλάζουν ή προστίθενται να είχαμε μια- δυό αλλαγές σε προπονητές. Αυτό δεν θα ήταν ομάδα, θα ήταν καρναβάλι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον αέρα του Άρη χωρίς να έχει κάτι σπουδαιότερο από την κοινή λογική, την τύχη να τον βρει στα άσχημά του, στον πρώτο αγώνα και το… εκτόπισμα του Κλάντον στο αγώνα που τέλειωσε στο παλατάκι. Κι ο Γλυνιαδάκης έκανε ζημιά, σε ομάδα που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τον Καββαδά και πήρε ξένο μικρότερων διαστάσεων για να πάρει ο γέρο-πολύτιμος-Σίμτσακ, ως ο αποτελεσματικότερος να μαρκάρει τους ψηλούς αντιπάλους. Προφανώς με αυτή την επιλογή δεν πιστεύει κανείς ότι μπορεί ο Άρης να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, όσο, επιμένω, δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το χάνεται στις πιο απλές λογικές που έχει να αντιμετωπίσει στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν περιμένω πολλά περισσότερα από τον ΠΑΟΚ, που η τέταρτη θέση θα του ανήκει αν ξεπεράσει τους αγώνες του εκτός έδρας, διότι δεν έχει αντοχές, δεν έχει ρόστερ, δεν διαφέρει σε δυναμική από μια ομάδα από αυτές που μου θυμίζουν (υγιείς καθόλα) στάσεις του μετρό (Λάυριο και τα λοιπά). Αν δεν ήταν ΠΑΟΚ αυτή η ομάδα που φιλοξένησε τον Άρη στο Παλατάκι και παίζει στα ντέρμπι του πρώτου και του δεύτερου γύρου και ίσως στα πλέι-οφ, δεν θα νικούσε. Θα έχανε, έστω και δύσκολα, σε κάθε αγώνα. Ως ΠΑΟΚ, αυτή η ομάδα τα αλλάζει όλα και μπορεί να κερδίσει τον Άρη που δεν είναι όσο Άρης είναι οι προδιαγραφές του.

Κι όλα αυτά προφανώς δίνουν αξία στη νίκη και το νικητή. Και στους αθλητές και όσους βρίσκονται στο τιμόνι, τον προπονητή και τους συνεργάτες του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x