Γιώργος Ζαχαριάδης

Η αυτοκτονία του ΠΑΟΚ και το κέρδος του Ηρακλή

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Ηρακλή που κέρδισε με... ισοπαλία τον ΠΑΟΚ, στο εντυπωσιακό 3-3 του Καυτανζογλείου.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@gotmail.com


Είτε το θέλετε είτε όχι, ο Ηρακλής είναι ο μεγάλος κερδισμένος του ντέρμπι, που ήταν ντέρμπι επειδή σημειώθηκαν έξι γκολ και κατέληξε στο 3-3. Ειδάλλως, δεν υπήρχε κάτι σπουδαίο που να μας υποχρεώσει να ενθουσιαστούμε για το ποδόσφαιρο που παρακολουθήσαμε.

Ε, καλά μπορεί να λέμε ότι ο Ηρακλής είναι κερδισμένος από την ισοπαλία, αλλά, δεν κέρδισε τίποτα παραπάνω από ένα βαθμό. Να είναι ευχαριστημένος που ο Μπερμπάτοφ δεν έγραψε το 2-4 και δεν κλείδωσε στο 90/ το τρίποντο και ο ποδοσφαιριστής που ανέτρεψε τον Κάτσε, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις.

Ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε. Ήθελε μεγάλη προσπάθεια για να χάσει τους τρεις βαθμούς και δεν ήταν δύσκολο να τους εξασφαλίσει. Ο Ηρακλής ήταν προβλέψιμος επιθετικά και έγινε ακόμη περισσότερο όταν μπήκε κι ο Περόνε και γέμισε την περιοχή. Τι άλλο από τα γεμίσματα, κυρίως από την πτέρυγα του Μπουκουβάλα θα μπορούσε να προκύψει για τα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων.

Ήταν με τη νίκη στα χέρια και μια σωστή διαχείριση θα τον έστελνε σπίτι χαρούμενο. Τελικά ο Τούντορ είδε την ομάδα του να δίνει στημένο και... λουκούμι στο τέλος, ότι έπρεπε για την περιοχή του Όλσεν. Ο δε Όλσεν στη μοναδική φάση που δεν βγήκε από την εστία του, δεν καθάρισε με έξοδο ψηλά, δέχθηκε το πιο καθοριστικό γκολ.

Αν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ένα δείγμα της βελτίωσης του Ηρακλή, υποθέτουμε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αντιθέτως με τον δικέφαλο που δεν ικανοποίησε, πέρα από τα γκολ είχε προβλήματα στην οργάνωση και ευθύνες των ποδοσφαιριστών της μέσης που δεν λειτούργησαν με φαντασία για να βρουν τα κενά του αντιπάλου.

Ο Σάμπο επίσης, δείχνει και πάλι ότι είναι ελαφρώς ανέτοιμος κι αν ο Τούντορ περιμένει κάτι από το νεαρό, θα κάνει καιρό να το εισπράξει. Δεν του έφταναν τα λάθη του Όλσεν, έχει τώρα και τον Σάμπο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x