Γιώργος Ζαχαριάδης

Η διακοπή στο Αρης- ΠΑΟΚ κι ο υπομονετικός Αναστόπουλος

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την... υπομονή που δείχνει ο διαιτητής Αναστόπουλος στα επεισοδιακά ματς, όπως το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ.

Η περίπτωση του διαιτητή Αναστόπουλου δεν είναι κάτι λιγότερο από αυτό που συμβαίνει πολλά χρόνια στο χώρο της διαιτησίας και το γνωρίζουν καλύτερα, κάτι σαν και εμένα, που είχαν εισχωρήσει στα διαιτητικά άδυτα, επισυνάπτοντας (και διατηρώντας) στενές σχέσεις με διαιτητές.
Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Μιλάμε για σχέσεις εμπιστοσύνης και τίποτε περισσότερο.

Όλοι γνωρίζουν λοιπόν, ότι ο συμπαθής Αναστόπουλος, δεν είναι σπουδαίο ταλέντο, αλλά, συμπληρώνει τους διαιτητές που βρίσκονται ένα επίπεδο παραπάνω.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Όπως αποδεικνύεται, είναι ήσυχος και… διαλλακτικός. Συμφέρει.

Κι αν τον βρίσεις, κι αν τον φτύσεις δεν θα σε πάει γραμμή στο.. γραφείο του διευθυντή (της αστυνομίας). Θα κάνει υπομονή. Θα κάνει μεγαλύτερη υπομονή αν είσαι από τους πιο πλούσιους του μπάσκετ ακόμη κι αν γνωρίζει ότι οι απειλές του δεν αποκλείεται να γίνουν πραγματικότητα και να σου κάνει μια επίσκεψη στο σπίτι. Το βράδυ, αργά, για μια καλησπέρα.

Σε μια τέτοια απειλή (το βράδυ θα έρθω σπίτι σου!) ο Αναστόπουλος (με τον Γκόντα και τον Κορομηλά) δεν διέκοψε το παιχνίδι. Στις 9 Οκτωβρίου, στο ΠΑΟ- Ολυμπιακός (αυτή τη ματσάρα!) δεν είχε τη δυνατότητα να εκκενώσει το ΟΑΚΑ για δύο λόγους:

-πρώτον γιατί διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και,
-δεύτερον, ακόμη κι αν υπήρχε κόσμος, θα ήταν άδικο να εκκενώσει το γήπεδο επειδή τον απειλούσε ένας και μοναδικός.

Πάντως, ούτε και τον έναν, τον μοναδικό, δεν τον έβγαλε έξω.

Μιλάμε για μεγάλα αποθέματα υπομονής…

Για να μην παρεξηγηθούμε:

Προφανώς, εφόσον υπάρχουν σοβαροί λόγοι να διακοπεί ένα παιχνίδι, όπως για παράδειγμα η ρήψη αντικειμένων, να αποφασιστεί. Ούτε λόγος.
Προφανώς θα πρέπει έτσι να συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ.

Κι όχι να διακόπτονται, αλλά, να μην ξεκινούν καν.

Αλλά, όταν ξεκινήσει, θα πρέπει να έχεις σοβαρό λόγο πλέον να τον διακόψεις οριστικά κι όχι να επικαλείσαι την παρουσία 100 ατόμων (έτσι είπε ο κομισάριος Κώστας Τσούλης) που δεν είχαν αποχωρήσει ακόμη για να το διακόψεις ενώ περίμενες αρκετή ώρα (πάνω από την προβλεπόμενη μισή ώρα) για να αποχωρήσουν πέντε χιλιάδες άτομα.

Αυτή ήταν η αφορμή για να κλείσει το φύλλο αγώνα, όπως εξήγησαν. Δεν είχαν φύγει όλοι, όπως διέταξαν οι διαιτητές, μέσα στο διάστημα της μισής ώρας. Τελικά το πρόβλημα ήταν τεχνικό…

Γιατί να μην περιμένουν να φύγουν και οι υπόλοιποι ενοχλητικοί 100;

Είχαν προαποφασίσει να το διακόψουν; Κι αν το είχαν αποφασίσει λόγω της ρίψης αντικειμένων ή ό,τι άλλο παράνομο συνέβη ή απλά σκέφτηκαν να γράψουν στο φύλλο αγώνα, γιατί έστειλαν τον κομισάριο Τσούλη να ελέγξει αν εκκενώθηκαν οι κερκίδες;

Λίγο περίεργα ακούγονται όλα αυτά. Όσο περίεργα εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανονισμοί από διαιτητές, δικαστές και διοργανώτριες αρχές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x