Γιώργος Ζαχαριάδης

Η Λαμία του ΠΑΟΚ και του Πασχαλάκη

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr γράφει για την επίσκεψη του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στη Λαμία και για την πορεία του ΠΑΟΚ προς τον τίτλο.

Το πως ακριβώς θα νικήσει ο ΠΑΟΚ στη Λαμία, είναι μια συζήτηση που τελικά δεν οδηγεί πουθενά και αυτό που μένει είναι, προφανώς, το αποτέλεσμα.

Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο να κινδυνεύσει να χάσει ή να δεχθεί πίεση ή τέλος πάντων η Λαμία να κάνει το καλύτερο παιχνίδι της ιστορίας της για να φτιάξει μια μεγάλη έκπληξη.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ούτε αν τελικά η νίκη έρθει με ένα γκολ διαφορά, ακόμη κι αν δεν είχε ο ΠΑΟΚ την απόδοση που τον υποχρεώνουν οι προδιαγραφές του, είναι θέμα που θα πάρω μαζί μου από τη Λαμία.

Θα το σκεφτώ πολύ να σταθώ λίγο παραπάνω σε λάθη της άμυνας. Θεωρώ ότι υπάρχει πάντα μια στιγμή ή μια χρονική περίοδος του αγώνα που ο ΠΑΟΚ θα δώσει χώρους, ίσως το πληρώσει με ένα γκολ, αλλά, και πάλι, υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά που δεν μπορείς παρά να περιμένεις την οριστική του επικράτηση με κάθε τρόπο.

Αφήνεις λοιπόν τη Λαμία να μείνει εκεί που βρίσκεται και με την ικανοποίηση ότι έκανε ό,τι καλύτερο απέναντι στον πρωταθλητή και μαζεύεις την ομάδα σου, για να κοιτάξεις μπροστά.

Αν υπάρχει κάτι που ανησυχεί, το απομονώνεις για να δουλέψεις πάνω σε αυτό και συνεχίζεις παρακάτω.

Ο ΠΑΟΚ, σε αγώνες σαν αυτό της Λαμίας δεν θα πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο από το να τελειώνει το παιχνίδι κι ας το τελειώνει αγκομαχώντας.
Αλλα παιχνίδια θα του δώσουν τα παράσημα που πρέπει να έχει ο πρωταθλητής κι όχι αυτά που επιβάλλεται να τα πάρει χωρίς να ιδρώσει…

Δεν είμαι ο Λουτσέσκου που λέει… «δεν με ενδιαφέρει αν κινδυνεύουμε ή δεν παίζουμε καλά, σημασία έχει να νικήσουμε». Αυτό αυτό είναι μια στραβή τοποθέτηση και το έχω εξηγήσει. Είμαι αυτός που θέλει να βλέπει και τον καλό ΠΑΟΚ, αλλά, δεν έχω την απαίτηση να είναι… Μπαρτσελόνα σε κάθε παιχνίδι. Επίσης, αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι το ίδιο καλός και εντυπωσιακός όσο πέρσι, αλλά, δεν είναι αυτό το ζητούμενο, όσο προχωρά το πρωτάθλημα και τρέχει για να κόψει πρώτος το νήμα.

Ο ΠΑΟΚ με καλύτερο τον Πασχαλάκη μπορεί να δημιουργεί την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά και ο τερματοφύλακας κρατά μια νίκη που πρέπει να είναι τελικά υπόθεση της επίθεσης ή του δημιουργικού του κέντρου, αλλά, σκεφτείτε ότι αυτή η ομάδα πρέπει να έχει τον πορτιέρο που της αξίζει. Αυτό πρέπει να είναι κι ο Πασχαλάκης, όποτε το χρειάζεται η ομάδα του. Καθοριστικός.

Υ. Γ. Το πέναλτι είναι πέναλτι, αλλά, ποτέ δε στάθηκα σε μια φάση ούτε σε καν σε πέναλτι, σε πολλές προηγούμενες περιπτώσεις, επειδή δεν θα είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο που θα προκύψει. Θα έρθουν πολλές ακόμη στιγμές, που θα αφορούν τον ΠΑΟΚ κι όλες τις ομάδες και όλοι μαζί θα γκαρίζετε χωρίς όμως ουσιαστικά να είναι αυτό που κρίνει το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x