Επικαιρότητα

Η Μέρκελ ζήτησε εξηγήσεις για την παρουσία ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Πούτιν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και του είπε ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε νέα εισβολή του ρωσικού στρατού στο έδαφος της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπός της.

«Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την παρουσία ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό έδαφος πρέπει να εξηγηθούν», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η Μέρκελ υπογράμμισε τη μεγάλη ευθύνη της Ρωσίας όσον αφορά την αποκλιμάκωση και τον έλεγχο των συνόρων της», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Κίεβο κατηγόρησε σήμερα τη Μόσχα ότι ρώσοι στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν σε μια πόλη της ανατολικής Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει τις καταγγελίες αυτές.

Παράλληλα, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα ότι θεωρεί πως οι νέες εισβολές στρατευμάτων σε περιοχές στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας καταδεικνύουν ότι μια υπό ρωσική καθοδήγηση αντεπίθεση βρίσκεται πιθανόν σε εξέλιξη σε δύο ουκρανικές πόλεις.

«Οι εισβολές αυτές καταδεικνύουν ότι μια αντεπίθεση υπό ρωσική διεύθυνση βρίσκεται πιθανόν σε εξέλιξη στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ», είπε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x