Γιώργος Ζαχαριάδης

Η νίκη στη Νέα Σμύρνη, η γκρίνια του ΠΑΟΚ και οι αδυναμίες του

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη στη Νέα Σμύρνη, την εικόνα του ΠΑΟΚ που ψάχνει ρυθμό για να αποδείξει ότι αξίζει την κορυφή.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

zahariadis@hotmail.com


Συνεχίζει να μην είναι όσο «ευχάριστος» περιμένουμε, με βάση την ποιότητα και τη μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του. Δεν είναι ΠΑΟΚ αυτό που βλέπουμε, και στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Δεν είναι η ομάδα της Ευρώπης που παίζει με αποτελεσματικότητα και με όσες δυνάμεις χρειάζονται για να αποδείξει ότι αξίζει μια καθαρή νίκη. Γι αυτό άλλωστε, με την ψυχή στο στόμα, με υπερένταση και άγχος, ειδικά στο τέλος, παίρνει τρίποντο που δεν το χαίρεται.

Να φωνάξει για το κανονικό γκολ του Ακπόμ, να μην παραδεθχεί πέναλτι του Χατσερίδη, να μην κοιτάξει τι πέναλτι δίνουν στην ΑΕΚ και να κοιτάξει στο εσωτερικό του για να βελτιωθεί.

Αυτό και μόνο αυτό.

Να βρει ρυθμό, να αποδώσει ποδοσφαιρική εικόνα που θα παραθέτει στο περσινό πρωτάθλημα και τότε όλοι θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι για το αν τελικά θα κατακτήσει το νταμπλ.

Όσο αγωνίζεται όπως στις δύο πρώτες αγωνιστικές, οι άμεσοι αντίπαλοι τρίβουν τα χέρια τους. Ανακτούν τις δυνάμεις τους και ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να βγουν μπροστά.

Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ έχει καταναλώσει πολλές δυνάμεις στην Ευρώπη κι αυτό θα πρέπει να το αποδεχθούμε, αλλά, για πόσο χρόνο θα λειτουργήσει ακόμη; Όχι για πολύ.

Θα πρέπει, λοιπόν, έχοντας δύο τουλάχιστο αξιόπιστες λύσεις για την ενδεκάδα του, να φορμάρει ομάδα που θα αποκτήσει ρυθμό και για την ακρίβεια, θα επαναφέρει τον περσινό ρυθμό για να μην έχει αντίπαλο. Αν δεν κάνει κάποια στραβή, αν δεν υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν την πορεία του ΠΑΟΚ, δύσκολα θα χάσει τους τίτλους. Αλλά, προϋπόθεση είναι να βρει τον καλό του εαυτό και να πάρει μια οριστική μορφή, που θα τον καθιστά εμφανώς καλύτερο με διαφορά από τους λιγοστούς ανταγωνιστές του.

Ο ΠΑΟΚ έχει χρόνο και αρκετό υλικό για να βρει αυτό που χρειάζεται σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό και να κερδίσει ό,τι -πέρσι- κρίθηκε στα δικαστήρια.

Θα πρέπει ταυτόχρονα να αποβάλει και τη νοοτροπία του μόνιμα αδικημένου, ακόμη κι αν νωρίτερα είχε ευνοηθεί (αλλά, αυτό να μην το φωνάζουμε, σε ανατροπή από τον Χατσερίδη) για να σηκώσει το κεφάλι και να δει ποιος είναι ο δρόμος για την κατάκτηση του τίτλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x