Γιώργος Ζαχαριάδης

Η τακτική των άλλων, μας αρέσει περισσότερο…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον πρώτο τίτλο του ΠΑΟΚ με τον Ιβαν Σαββίδη και για τους… άλλους που δανειζόμαστε την τακτική τους και μας… αρέσει.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ο τίτλος που θα γίνει αφετηρία για σπουδαία πράγματα. Σε αυτό ελπίζουμε και εμείς οι… ηθικολόγοι που δεν θα ξεχάσουμε το οφ-σάιντ γκολ του Ενρίκε, ούτε και την προχειρότητα, σχεδόν δολοφονική, με την οποία στήθηκε ο τελικός του Βόλου.

Ειμαι τώρα καρφωμένος στα ραδιόφωνα, είναι λίγα λεπτά μετά τη λήξη του τελικού και νομίζω ότι υπάρχει λόγος να εμπιστεύομαι όλους αυτούς που λένε ότι κάνουν ρεπορτάζ, δηλαδή, έχουν κρίση και θα την μεταφέρουν με αμεροληψία. Όχι αντικειμενικότητα. Την αντικειμενικότητα δεν την αποδέχομαι. Δεν υπάρχει.

Υπάρχει αμεροληψία. Υπάρχει και η μαγκιά, αυτός ο εγωισμός που διακρίνει κανείς σε πρόσωπα ηγετών και αυτό τον έχει ο Σαββίδης και του… επιτρέπω να μη μιλά για διαιτησία που τον ευνοεί, επειδή έτσι κάνουν και οι… άλλοι. Οι… άλλοι είναι ο οδηγός μας. Είναι οι «άλλοι», εκείνοι που θα τους απομονώσουμε, τελικά με τη… δική τους τακτική.

Αφήστε. Αν δεν το αντιλαμβάνεστε, που είμαι βέβαιος ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα το παρατήσω στη μέση. Θα επανέλθω όταν… ολοκληρωθεί η εξυγίανση.
Να πω για τον ΠΑΟΚ, ότι ως πρόβλεψη, δεν θα μπορούσα να παρεκκλίνω από την αρχική μου εκτίμηση, ότι θα το πάρει τελικά το κύπελλο. Κι αυτό άλλωστε έχει αποτυπωθεί στην αρθρογραφία μου. Είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ κι από όλους τους αντιπάλους που βρήκε μπροστά του μέχρι να φτάσει στο Βόλο. Μου έμοιαζε λογικό να το κατακτήσει.

Δεν μπορούσα να προβλέψω ότι τελικά υπάρχει έλλειμμα και είναι εμφανές, ότι λείπουν οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές- προσωπικότητες, αλλά, ίσα ίσα που υπάρχουν δυο-τρεις ποιοτικοί για να δημιουργήσουν ένα προβάδισμα.

Κι αυτό είναι κάτι που έχουμε εξαντλήσει και δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία. Ας το ξαναδεί ο ξέρω τα πάντα Σαββίδης, μπας και αποκτήσει ορισμένους μεγάλους ποδοσφαιριστές κι όχι απλά καλούς.

Επιστρέφοντας στον τελικό, στην εικόνα του Σαββίδη να παίρνει το κύπελλο και να κάνει… βόλτες, έχοντάς το ψηλά, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, καθότι δεν έχω ικανό, κανέναν από τους ομολόγους του να αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο. Τους έχω για συγκρατημένους και σε καμία περίπτωση όσο εκδηλωτικούς και λαλίστατους, όσο ο πρώην πολιτικός της ρωσικής δούμα. Είναι μάλλον ξέσπασμα, επειδή ήρθε επιτέλους το πρώτο. Όχι. Θα το κάνει και την επόμενη φορά. Όταν με το καλό επαναληφθεί η επιτυχία είτε αφορά σε πρωτάθλημα είτε πάλι σε κύπελλο. Αυτός είναι ο δικός του τρόπος και ταιριάζει περισσότερο στον διψασμένο ΠΑΟΚτσή, που νομίζει ότι φτάνει μόνο ο Σαββίδης και τα πολλά του λεφτά, για να φτάσει στην κορυφή. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Όλοι μας γνωρίζουμε και μάλιστα πολύ καλά, ότι χρειάζονται πολλοί για να ακουμπήσεις στην κορυφή ή να κατακτήσεις κάποιον τίτλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x