Γιώργος Ζαχαριάδης

Ιβάν, μην ξεχάσεις να πάρεις και το πρωτάθλημα

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις μεταγραφάρες που έκανε ο Ιβαν, αλλά δεν έφεραν αυτομάτως το πρωτάθλημα στην Τούμπα.

Το χάρηκαν με την ψυχή τους και δεν είχαν άδικο. Οι μεταγραφές που έκανε ο Ιβάν ήταν εντυπωσιακές και το κυριότερο, κανονικές. Σαν αυτές που κάνει μια ομάδα όταν επιθυμεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Πήρε, πήρε, πήρε... Και πλήρωσε παραπάνω από από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά. Αν μάλιστα προσθέσουμε κι όσα ξόδεψε τον περασμένο Γενάρη, τότε... τύφλα να έχουν όσοι αγωνίζονται στο Champions League.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Δεν είμαι βέβαιος αν θα τους επέλεγε, όλους αυτούς που θα του στοιχίζουν σε βάθος τριετίας δεκάδες εκατομμύρια, αν δεν είχε πάθει το πατατράκ από την Εστερσουντ. Δηλαδή, υπό την πίεση της καταστροφικής κατάληξης στην Ευρώπη, θέλησε να αποδείξει ότι δεν θα αφήσει τίποτε στην τύχη.

Ίσως μάλιστα, μετά την πολυδιαφημισμένη στήριξη που προσέφερε στον Βαγγέλη Γραμμένο και την αλλαγή στην ΕΠΟ, αποφάσισε να υποστηρίξει οριστικά και με πολλές δυνάμεις την αλλαγή στο σκηνικό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για την ακριβή μορφή της αλλαγής, μη με ρωτάτε, δεν μπορώ να τη γνωρίζω ακόμη. Αν αφορά αποκλειστικά τη διαιτησία, εκεί είναι που είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα γίνουν σπουδαίες ανατροπές, αλλά, όλοι θα έχουν το... κομμάτι τους.

Καλά, να το αφήσω κατά μέρος. Να μην ασχοληθώ αφού ακόμη δεν έχουμε ικανοποιητική εικόνα. Με τις δύο πρώτες αγωνιστικές, διαπιστώνω ότι υπάρχει διάθεση για κάτι καλύτερο και είναι... όλοι τους, ελαφρώς ελαστικοί με τους μεγάλους. Και με τον ΠΑΟΚ, αυτό συνέβη.

Ο Σαββίδης έδωσε τα χρήματα, είναι πολλά, για τους τέσσερις που ήρθαν στο τέλος και είναι λογικό να δημιουργούνται οι προσδοκίες για κάτι καλύτερο από προηγούμενες “πειραματικές” χρονιές, που κατέληγαν σε... σχεδόν αποτυχία.

Μαουρίτσιο, Σαμπράνο, Βιερίνια, Ελ Καντουρί, όλοι τους λαμπρά ονόματα και αναμένουμε το πως θα τους διαχειριστεί ο προπονητής που ήθελαν από την αρχή στην ομάδα και ήρθε με καθυστέρηση. Αλλά, δεν μιλάμε για προπονητή των τίτλων αλλά, για προπονητή που κάτι έδειξε στην Ξάνθη και... μέχρι εκεί. Και αυτό κρατήστε το.

Η ουσία είναι ότι οι μεταγραφές δεν έφεραν αυτομάτως και το πρωτάθλημα και ο δρόμος είναι μακρύς. Και για το φαβορί, όπως το αναδεικνύουν οι στοιχηματικές εταιρίες, ο Ολυμπίακός και ο ΠΑΟΚ, που έχει πλέον ανταγωνιστικό ρόλο για την κατάκτηση της κορυφής και το... εννοεί.

Να σας πω την αλήθεια, εγώ που είμαι φειδωλός σε προβλέψεις και αμφισβητώ μονίμως τις επιλογές του Σαββίδη -επειδή δεν ξοδεύει όσα χρειάζονται για να εκτοξεύσει τον ΠΑΟΚ- νομίζω ότι θα το χαρούμε όλοι μας και θα δούμε συναρπαστικότερη την κόντρα με τον Ολυμπιακό.

Σε αυτό ελπίζω αρχικά, μπας και αποκτήσει ενδιαφέρον αυτό το δύσμοιρο πρωτάθλημα και μετά, αν καθίσει ο τίτλος για κάποιον άλλον εκτός του Ολυμπιακό, που δεν θα πρέπει να αποτελεί ζητούμενο για να λέμε ότι διορθώθηκε το ποδόσφαιρό μας, πολύ ωραία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x