Γιώργος Ζαχαριάδης

Και αν έρθει ο υποβιβασμός, τι κάνεις Ηρακλή;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Ηρακλή που μένει χωρίς άδεια, μένει οριστικά από… ενέργεια και θα πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Η αδιέξοδη πορεία του Ηρακλή έχει γίνει η δεύτερη φύση του από τότε που δεν βρέθηκε ένας ηγέτης να τον οδηγήσει με σταθερότητα και συνέπεια.

Φτάνει οριστικά πλέον σε νέο αδιέξοδο και σε επικίνδυνα διλλήματα που αποτελούν αφετηρία για νέες κινητοποιήσεις, χωρίς βέβαια κανείς να είναι αισιόδοξος ότι θα οδηγήσουν στη δημιουργία ομάδας που θα διαγράψει ασφαλή τροχιά στα επόμενα χρόνια.

Διότι, αν τυχόν υπάρχει κάποιος που μπορεί να εξασφαλίσει την επάνοδο και την σταθερή του παρουσία στη μεγάλη κατηγορία, αφού προηγηθεί ένα χρονικό διάστημα κάθαρσης μέσω υποβιβασμού, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν πολλοί που θα το προκρίνουν.

Εκεί που βρίσκεται σήμερα ο Ηρακλής, με το βέβαιο κίνδυνο να μην λάβει άδεια και να υποβιβαστεί, να γίνεται ανώφελη η προσπάθεια για παραμονή εντός γηπέδων, θα πρέπει να κοιτάξει προς το μέλλον και να εξαντλήσει όσες διαφορετικές επιλογές παρουσιάζονται για να απεμπλακεί από τους σημερινούς του παράγοντες και να στηριχθεί σε ένα καινούργιο μοντέλο. Οι κατά καιρούς ενδιαφερόμενοι, επιχειρηματίες και παράγοντες που δεν είναι κάτι το εξαιρετικό και μοιάζουν πολύ με τους σημερινούς, οι οποίοι αποθεώθηκαν στις πρώτες τους μέρες στον Ηρακλή, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε, μοιάζουν περαστικοί και επικίνδυνοι.

Ίσως αυτό το περιβόητο μοντέλο της λαϊκής βάσης, με τη συμμετοχή όσων μπορούν να βάλουν πλάτη σε κάτι καινούργιο, που θα ξεκινήσει από χαμηλά, να δώσει κίνητρο για μια δημιουργική πορεία της ομάδας με κατάληξη την επάνοδο στην Α΄Εθνική.

Ίσως να υπάρχει κι άλλο, σύγχρονο, αυτή τη φορά μοντέλο για την ομάδα που θα πρέπει να αξιοποιήσει όσες δυνάμεις διαθέτει και να ξυπνήσει όσους έχουν απομακρυνθεί εδώ και πολύ καιρό από το γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x