Μιχάλης Λεάνης

Και Καλάθης και γεμάτο το καλάθι

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει στο www.sport-fm.gr για το συμβόλαιο του Καλάθη και πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτό το «σήμερα» της ομάδας.

Ότι έχει πάρει απόφαση ο Παναθηναϊκός να χρίσει τον Καλάθη διάδοχο του Διαμαντίδη είναι σαφές. Και όσοι δεν το είχαν καταλάβει το συνειδητοποίησαν μόλις άκουσαν πόσα εκατομμύρια δολάρια στρώνουν οι «πράσινοι» στα πόδια του Νικ. Χρήματα τα οποία παλαιότερα ήταν στην ετήσια μεταγραφική πραγματικότητα των ομάδων. Ένα φορτηγό δολάρια πήρε ο Γιασικεβίτσιους και ο Κλέιζα κι ένα καράβι με δολάρια ο Τσίλντρες για να παίξουν μπάσκετ στην Α1.

Παλιά, όμως, αυτά. Σήμερα τα χρήματα που προσφέρει ο Παναθηναϊκός στον Καλάθη είναι – στο σύνολό τους – περισσότερα από όσα έχει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός για να φτιάξει την ομάδα του για μια σεζόν. Η οικονομική προσπάθεια – θυσία αν θέλετε – δεν μπορεί να μείνει στο περιθώριο και δείχνει – αν μη τι άλλο – το πείσμα του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να πετύχει τον πρώτο μεγάλο φετινό του στόχο.

Είναι, όμως, και κάτι ακόμα που πρέπει σοβαρά να συζητηθεί: ο προβληματισμός που προκύπτει από φίλους και όχι μόνο του Παναθηναϊκού για το πόσο… μόνος θα είναι αν έρθει στους «πράσινους» ο Καλάθης. Πόσο, δηλαδή, θα κοστίσει στη στελέχωση του ρόστερ η επένδυση πάνω στον Νικ; Η στροφή προς την αρπαγή των κορυφαίων ταλέντων της χώρας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Βεζένκοφ, Μποχωρίδης, Παπαγιάννης, Λούντζης και όποιος άλλος ενδεχομένως μετακομίσει στο ΟΑΚΑ θα αποτελέσουν την ιδανική μαγιά για τον… επόμενο Παναθηναϊκό. Είναι άπαντες κορυφαία ταλέντα, οι δύο πρώτοι με καταγεγραμμένα χιλιόμετρα στο κοντέρ τους στην Α1, και παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση του κορμού του Παναθηναϊκού για χρόνια. Με το σήμερα, όμως, τι γίνεται;

Φυσικά και δεν περιμένει κανείς να δοθούν παρόμοια με το προσφερόμενο στον Καλάθη ποσά και σε όσους θα κληθούν να παίξουν τον ρόλο των βασικών στην ομάδα της σεζόν που έρχεται. Θα είναι πρόβλημα, όμως, και κάτι που βρίσκεται στην… απέναντι άκρη. Να «διώξει», δηλαδή, το συμβόλαιο του Νικ όλους εκείνους τους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να μείνει – τουλάχιστον – στο επίπεδο που βρέθηκε μέχρι και τον Μάη. Με το καλό, δηλαδή, να έρθει ο Καλάθης αλλά να παραμείνει και το… καλάθι γεμάτο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x