Μιχάλης Λεάνης

Καλύτερα τώρα...

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει από τη Σλοβενία για την ήττα της Εθνικής από την Ιταλία στο Ευρωμπάσκετ.

Οτι πόνεσε, πόνεσε η ήττα από την Ιταλία. Είχαμε την εικόνα της αήττητης ομάδας. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι Ιταλοί έπαιξαν καλύτερα και μας κέρδισαν. Οφείλουμε να το παραδεχθούμε. Τώρα τι; Τελείωσε το Ευρωμπάσκετ; Κάθε άλλο. Αυτή η ήττα μπορεί να μας κάνει καλό.

Οχι ότι μας αρέσει να χάνουμε μα αν σου πέφτει μια ήττα, προτιμότερο τώρα που δεν διακυβεύονται και πολλά πράγματα. Χάσαμε τη δυνατότητα να πάμε με το απόλυτο στην επόμενη φάση, αλλά τουλάχιστον έχουμε την ευκαιρία να δούμε τι έφταιξε και να το διορθώσουμε. Να πατήσουμε και πάλι στη γη και να μην νομίζουμε ότι όλα θα είναι εύκολα. Η πρόκριση στην επόμενη φάση ήταν εξασφαλισμένη. Αν είχαμε και τις δυο νίκες αβάντζο θα ήταν όλα καλύτερα.

Τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Τώρα όμως ξέρουμε τι πήγε στραβά. Πρέπει να ξέρουμε τι οφείλουμε να κάνουμε ως ομάδα όταν ο αγώνας εξελίσσεται σε ματς ειδικών καταστάσεων. Φάγαμε πολλούς πόντους. Πάνω από 80. Τους περισσότερους ως τώρα. Για την ακρίβεια βάλαμε τους λιγότερους και δεχθήκαμε τους περισσότερους από τα τέσσερα παιχνίδια που έχουμε δώσει. Η Σουηδία μας έβαλε 51, η Ρωσία 71, η Τουρκία 61, αλλά οι Ιταλοί 81.

Αντίστοιχα είχαμε εμείς βάλει 79, 80 και 84, αλλά τώρα μείναμε στους 72. Η άμυνα που φωνάζουν όλοι, αυτή την φορά δεν λειτούργησε Ειδικά το δεύτερο μέρος ήταν τραγικό με παθητικό 45 πόντων (ειδικά η τρίτη περίοδος με 27 πόντους στα μετόπισθεν). Οι Ιταλοί έτρεξαν και έβαλαν μεγάλα σουτ. Εμείς είχαμε μόνο τον Ζήση σε μεγάλη μέρα, αλλά δεν μπορεί πάντα ένας παίκτης να τραβάει μόνος του το σκορ. Αν έλειψε ο Σπανούλης;

Ας μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία από ματς σε ματς. Στο ένα δεν έλειψε, αλλά στο άλλο φάνηκε η απουσία του; Δεν είναι λογική αυτή. Ο Σπανούλης λείπει πάντα. Κάποιες φορές η ομάδα μπορεί να καλύψει το κενό. Τις περισσότερες όταν μάλιστα παίζουμε άμυνα. Τώρα δεν έγινε αυτό. Με παθητικό 80+ δεν μπορείς να έχεις και μεγάλη τύχη. Ελειψε η ψυχραιμία και η ταχύτητα στην εκτέλεση. Κόλλησε αρκετές φορές η εθνική ενώ πίσω άνοιγε εύκολα στις μπούκες των «ατζούρι».

Μια ομάδα που δεν σου γεμίζει το μάτι, δεν έχει μεγάλα κορμιά, αλλά είναι σβούρες και μάλιστα με πολύ καλό χέρι. Οι επιλογές μας δεν βγήκαν, ενώ την ίδια ώρα στην άμυνα δεν τρώγαμε σίδερα. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Το ξαναλέμε. Η εθνική έχει ταλέντο, ποιότητα και προσωπικότητα. Είναι πάντα μια μεγάλη ομάδα. Τώρα που ξέρει τι δεν πρέπει να (ξανα)κάνει, έχει μπροστά της όλο το τουρνουά για να συνεχίσει σε υψηλές πτήσεις. Στο χέρι της είναι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x