Γιώργος Ζαχαριάδης

Κάνω μεταγραφές αλλά πού στοχεύω τελικά;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις μεταγραφές και αν θα ανεβάσουν επίπεδο τον ΠΑΟΚ για να κάνει ένα τουλάχιστο βήμα εμπρός.

Φαίνεται ότι βρισκόμαστε πολύ μακριά από την ημέρα που θα προκύψει μια ομάδα σαν αυτή που σχεδιάζουν στον ΠΑΟΚ και, προφανώς, δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή που έφτασε στο ευτράπελο 14-0 με ερασιτεχνική αντίπαλο.

Και καλά θα κάνουμε όλοι μας να μη δώσουμε σημασία και όλα αυτά για πλάνα, ενθουσιασμό και άλλα κωμικοτραγικά, ας τα αφήσουμε για αργότερα, όταν θα έρθει η ώρα των αποφάσεων, κυρίως για τον προπονητή.

Κι αυτό το λέω και το εννοώ, διότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή διότι θα κοπούν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Από αυτούς που έχει μαζί του στην Ολλανδία θα φύγουν αρκετοί και θα επιστρέψουν οι δύο (ίσως ο ένας) Μακ και Κάτσε, θα έρθουν τρεις και τέσσερις επιπλέον για τις θέσεις των βασικών.

Συνολικά θα γίνει ένα βαρβάτο συμμάζεμα και η ομάδα θα λάβει την τελική της μορφή ίσως και μετά από τους πρώτους αγώνες της Ευρώπης. Γεγονός που δεν ξενίζει σε κανέναν, αφού αυτό συμβαίνει και στον ΠΑΟΚ και σε πολλές άλλες ομάδες χωρίς σώνει και καλά να είναι το αποτέλεσμα των πρώτων αγώνων δέσμευση για περαιτέρω επιλογές ενίσχυσης.

Στην ουσία λοιπόν, αν θέλουμε να διατηρήσουμε ποιοτικά κριτήρια στις εκτιμήσεις μας, θα αναμένουμε τη εικόνα του ΠΑΟΚ σε αγώνες που θα παίξουν όλοι οι ποδοσφαιριστές και οι παλιοί που έχουν θέση και οι καινούργιοι που υποτίθεται ότι θα είναι καλύτεροι των προηγούμενων.

Διότι αν δεν είναι καλύτεροι από αυτούς που διαθέτει ήδη ή που θα τους «αδειάσει» για να προκύψει ένα λογικό ρόστερ των 25-26 ποδοσφαιριστών, τότε δεν υπάρχει λόγος να έρχονται.

Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Θα επιστρέψω σε ένα θέμα που με καίει περισσότερο και θα ήθελα όσο το δυνατόν πιο σύντομα μια απάντηση, αν και θα έπρεπε να είχε δοθεί πριν καν αρχίσουν οι μεταγραφές και ο σχεδιασμός μιας καινούργιας ομάδας: Που θέλει να φτάσει τη νέα σεζόν ο ΠΑΟΚ;

Δεν απάντησε κανείς, αλλά, από όσο μπορεί κανείς να συμπεράνει με τις μεταγραφές που γίνονται δεν υπάρχει διάθεση να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Κι αν θα πάει λίγο καλύτερα, δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο από αυτό που είδαμε και πέρσι με τη δεύτερη θέση να προκύπτει από τα πλέι-οφ.

Το ταβάνι είναι και πάλι αυτό; Είναι θέμα βαθύτερου σχεδιασμού που θα οδηγήσει σε εντυπωσιακό αποτέλεσμα; Τι θα δούμε τελικά;
Επιμένω ότι κανείς δεν πείθεται ότι αλλάζουν οι ισορροπίες με τις μεταγραφές που γίνονται και απλά, γεμίζει το ρόστερ με μερικές λύσεις παραπάνω. Καλό είναι κι αυτό, αν υποθέσουμε ότι γίνεται βάση για τη μεθεπόμενη περίοδο.

Πιο καλή από όλα αυτά είναι μια ειλικρινής εξήγηση που θα εκτιμήσουν πρώτα από όλους οι οπαδοί. Θα γνωρίζουν σε τι πιστεύουν, τι υποστηρίζουν και θα ανανεωθεί το ενδιαφέρον τους, καθότι έχουν κουραστεί με το ίδιο βιολί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x