Γιώργος Ζαχαριάδης

Κύριε Σαββίδη, μην ξεχνάτε…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης κάνει μέσω του sport-fm.gr κάποιες παρατηρήσεις με αφορμή τα λεγόμενα του Ιβάν Σαββίδη.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Είναι οριστικό πλέον ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που δεν αντιλαμβάνεται όπως ο… κοινός θνητός τι σημαίνει ΠΑΟΚ και δεν έχει σκοπό να κατανοήσει ποιο ακριβώς είναι το συναισθηματικό δέσιμο των οπαδών με την ομάδα.

Εξ ου και οι… απορίες του, για τις αποδοκιμασίες μετά τον αγώνα με τα Γιάννενα (πλέι-οφ). Οι οποίες, καλά κατάλαβε, είχαν ως στόχο τον ίδιο κι όχι κάποιον άλλον.

Είναι ο ίδιος που κατηγόρησε τον Βρύζα ότι προσέλαβε τον Δώνη, αλλά δεν σκέφτηκε ήταν, για το συγκεκριμένο χρονικό σημείο (πέρσι τέτοιο καιρό) ήταν ασφαλής η επιλογή του συγκεκριμένου προπονητή. Και ήταν ένα μήνα και βάλε πριν κάνει την εμφάνισή του ο Ρώσος στην Τούμπα, αγοράζοντας τον ΠΑΟΚ, οπότε απέκτησε λόγο στην επιλογή προπονητή.

Επίσης, είναι περίεργο: Αφού δεν έκανε ο Δώνης και ήταν μικρός για τον μεγάλο ΠΑΟΚ, γιατί τον διατηρούσε στη θέση του;
Μήπως επειδή ο Δώνης του υποσχέθηκε ότι θα πάρει το κύπελλο;

Μα σας παρακαλώ πολύ, ας είμαστε σοβαροί; Ποιος θα μπορούσε να εγγυηθεί κάτι τέτοιο; Ποιος είναι σοβαρός και τόσο σίγουρος και υπόσχεται ότι με το συγκεκριμένο –περσινό- υλικό και με τη φτωχή του απόδοση, ο ΠΑΟΚ του Δώνη θα κατακτούσε το κύπελλο; Και συμπληρώνω: ποιος είναι αυτός που τον πιστεύει; Μα κάποιος που έκανε το λάθος να τον εμπιστευθεί μια ολόκληρη χρονιά. Κάποιος που δεν τον φρέναρε από νωρίς, όταν διαπίστωνε ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν του το φώναζαν όλοι γύρω του: ο ΠΑΟΚ οδεύει στην αποτυχία! Και τελικά, σχεδόν από σπόντα βγήκε δεύτερος.

Καλό θα είναι επίσης, να μην ξεχάσουμε τι ακριβώς έγινε όταν οι οπαδοί, οι κακοί και ανόητοι αυτοί άνθρωποι που εξακολουθούν να πηγαίνουν στο γήπεδο και να στηρίζουν την ομάδα τους, αλλά, δυστυχώς, αντιδρούν με ακρότητες, επιτέθηκαν σε ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ποδοσφαιριστές. Κι ενώ όλοι, ακόμη κι ο πιο αδαής μπορούσε να προβλέψει ότι κάτι άσχημο θα συνέβαινε (όπως η επίθεση στον Γλύκο και οι ζημιές στο αυτοκίνητο του Κλάους) κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε. Κανείς δεν τους προστάτεψε. Ρίχτε τους στα θηρία! Κάποιοι άλλοι κρύφτηκαν στα γραφεία ή έφυγαν από την… υδρορροή.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Γκαρσία, με βάση επίσημη τοποθέτηση του Σαββίδη δεν εναρμονίστηκε στις αρχές που επιθυμεί να διέπουν την ομάδα του, αλλά, μέσα σε δυό μήνες τις… ανασύνταξε και τις προσάρμοσε στον Ουρουγουανό.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι, ο ΠΑΟΚ δεν πήρε το πρωτάθλημα στις κόκκινες κάρτες. Στις «κόκκινες» έκανε ένα απλό ρεκόρ. Στις θλάσεις έσπασε το κοντέρ!

Για αυτό ποιος φταίει, τελικά; Το χώμα της Μεσήμβριας, τα πουλιά και μαγνητικά πεδία της περιοχής.

* Καλό είναι να αποφεύγονται οι αναφορές σε Αμπράμοβιτς και Ροναλντίνιο. Το λιγότερο που συμβαίνει είναι να προβληματίζει με τέτοιου είδους αναφορές που κρίνονται, καταρχάς άστοχες. Ο Αμπράμοβιτς έχει ξοδέψει πολλά καράβια ρούβλια για να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τσάμπιονς λιγκ και κινείται σε δυσθεώρατα ποδοσφαιρικά επίπεδα. Δεν αναζητεί ικανό στόπερ στους «ελεύθερους» της Μπενφίκα Β.

* Όσο για τον Ροναλντίνιο… Γενναία η προσφορά των 6,5 εκατομμυρίων. Αλλά, ο Ρόνι παίρνει περίπου 10 εκατομμύρια. Γιατί θα έπρεπε να το συζητήσει;

* Με απόλυτο ερασιτεχνισμό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε την παρουσίαση του Στέφενς και τη συνέντευξη Τύπου του Σαββίδη. Απέκλεισε το ευρύ κοινό της και μετά ζήτησε συγγνώμη για τη δυσλειτουργία. Τελικά τα εκατομμύρια δεν φτάνουν…

* Για μια ακόμη φορά (είναι, βέβαια, περιττό) θα πρέπει ξεκαθαρίσουμε ότι η παρουσία του Σαββίδη είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στον ΠΑΟΚ, σε κρίσιμες μέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σταθούμε σε λάθη και αστοχίες, πάντοτε με καλή προαίρεση, όπως επίσης επισημαίνουμε, σε άλλες περιπτώσεις, τη σπουδαιότητα της συμμετοχής του σε μια νέα εποχή για την ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x