Γιώργος Ζαχαριάδης

Λείπουν κομμάτια από τον ΠΑΟΚ, λείπει και η προσωπικότητα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για ό,τι έλειψε από τον ΠΑΟΚ της… ισοπαλίας με την Ξάνθη και έναν σχεδιασμό που δεν έγινε απόλυτα εφαρμόσιμος όσο λείπουν κομμάτια για να δώσουν λύσεις.

Εδώ σε θέλω μάστορα. Όχι εύκολα και αβίαστα συμπεράσματα, αλλά, με ασφάλεια και κυρίως συμπεριλαμβάνοντας όλα όσα είδαμε μέχρι σήμερα, στους τρεις πρώτους αγώνες του ΠΑΟΚ. Χωρίς να απομονώσουμε όσα συνέβησαν κόντρα στην Ξάνθη, αλλά, με λογική και δικαιοσύνη, με καθαρό βλέμμα σε όσα αντικρίσαμε με τον ΠΑΟΚ να χάνει αρκετές ευκαιρίες. Δεν είν αι προνόμιο του ΠΑΟΚ να χάνονται ευκαιρίες και ειδικά ορισμένες από αυτές που είναι μάλλον κραυγαλέες.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Δεν είναι όμως αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε. Υπάρχουν τόσα πολλά, που ξεκινούν από την απουσία ενός ποδοσφαιριστή με τον τίτλο και τα χαρακτηριστικά του ηγέτη. Που δεν θα είναι ένα μπακ, ένας τερματοφύλακας, αλλά, θα είναι ένας μέσος, ένας δημιουργός, ένας εκτελεστής όταν χρειάζεται.

Δεν το βρήκε μπροστά του ο ΠΑΟΚ μόνβο κόντρα στην Ξάνθη. Δεν είναι ότι ο ΠΑΟΚ εκνευρίστηκε από την Ξάνθη, που έπαιξε και πάλι με την ίδια τακτική (ίδιος προπονητής) όπως και πέρσι, είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να χάνεται μεταξύ εκνευρισμού και άγχους, μεταξύ κακοτυχίας και αναποτελεσματικότητας. Είναι ομάδα που θα πρέπει να έχει ταυτότητα και να απολαμβάνει τα οφέλη που της προσφέρουν ποδοσφαιριστές- προσωπικότητες. Ευκαιρίες κάνει και η Λάρισα και η Κέρκυρα... Το θέμα είναι ποιες από αυτές γίνονται γκολ.

Αν μια από τις δυό καλές ευκαιρίες γινόταν γκολ με την Ξάνθη, σήμερα δεν θα μας απασχολούσε αυτό που σας αναφέρω καιρό τώρα με τους ποδοσφαιριστές που αλλάζουν την εικόνα της ομάδας, γυρίζουν τον διακόπτη και δεν χάνονται τζάμπα και βερεσέ οι βαθμοί.

Το δεύτερο θα πρέπει να συζητήσουμε, πότε τελικά θα υπάρχουν στη διάθεση του προπονητή όλες οι επιλογές και αν θα πρέπει να είμαστε

απαιτητικοί, όσο μας υποχρεώνει μια προσπάθεια για να φτάσει η ομάδα σε έναν τίτλο.

Είναι λοιπόν λάθος ενός σχεδιασμού ότι δεν είναι έτοιμοι όλοι οι ποδοσφαιριστές ή απλά δεν έγιναν οι σωστές επιλογές κι ο Ίβιτς δεν επιλέγει τους ποδοσφαιριστές που θα οδηγήσουν στην επιτυχία;

Νομίζω ότι το πρώτο ισχύει και εκεί κάπου βρίσκεται μια σοβαρή αιτία της γκέλας με την Ξάνθη.

Επίσης, αν δεν υπήρχε το -3 στην εκκίνηση, είναι ένα θέμα και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Σε άλλη περίπτωση, αν δεν ήταν η τιμωρία, δεν θα πονούσε η ισοπαλία.

Πάντως, ακόμη και μια διακριτκή προσέγγιση, όπως νομίζω ότι είναι η παραπάνω, ίσως να αδικεί τελικά όλους αυτούς που προσπαθούν να φτιάξουν κάτι καινούργιο και πιο επιτυχημένο στον φετινό ΠΑΟΚ.

Η συνέχεια θα δείξει αν η ισοπαλία με την Ξάνθη ήταν αποτελέσμα που φρέναρε τον ΠΑΟΚ ή απλά δεν τον ακούμπησε.

Υ. Γ. Τέλος, περιμένεις πράγματα από εκείνους που πληρώνεις αδρά ή από εκείνους που ήρθαν για να αλλάξουν επίπεδο την ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x