Γιώργος Ζαχαριάδης

Λιγότερος Άγιαξ, περισσότερος ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης για τη μισή πρόκριση, τα προβλήματα που πρέπει να λύσει ο ΠΑΟΚ, τη ρεβάνς της Τούμπας & τους φόβους για τον νεαρό Άγιαξ που δεν έχει απεμπολήσει τις ποδοσφαιρικές του καταβολές.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ, αν τυχόν δεν καταφέρει να περάσει τον Άγιαξ, εκμεταλλευόμενος κυρίως το γεγονός ότι βρίσκεται στο στάδιο της επανεκκίνησης, θα έχει χάσει μια μοναδική ευκαιρία.

Το αποσύρω πανηγυρικά και υπόσχομαι να μην επαναλάβω το ίδιο λάθος. Και εξηγούμαι:

Φοβάμαι τόσο πολύ μετά από αυτά που είδα στον αγώνα της Ολλανδίας που νομίζω ότι την ερχόμενη εβδομάδα, αν δεν ερμηνευτούν όπως πρέπει όσα συνέβησαν κι όσα αναφέρει η άτιμη η στατιστική, θα μείνουμε πάλι στον ίδιο παρονομαστή: Ο ΠΑΟΚ θα αποκλειστεί και θα μείνει με την όρεξη, υποβάλλοντας ανούσιους απολογισμούς στο αφεντικό του, που, σημειωτέον δεν στήριξε όσο θα έπρεπε την ομάδα του με ποδοσφαιριστές.

Ο Αγιαξ, όσο νεαρός κι αν είναι, όσο καινούργιος κι αν φαίνεται, δεν παύει να διατηρεί το DNA μιας ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας με μοναδικά χαρακτηριστικά και μεγάλες απαιτήσεις για όποιον αποτελεί μέλος του.

Για όλα αυτά έχω εξηγήσεις:

Αν απομονώσουμε την παρουσία του Κάμπος και του Μάτος από την δεξιά πλευρά, θα μείνουμε όλοι μας ικανοποιημένοι με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλια. Χίλια είναι και τα βάσανα του Ίβιτς που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του το τεράστιο ποσοστό κατοχής των Ολλανδών. Τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται στο γήπεδο που δεν αντικατοπτρίζει το νεαρό της ηλικίας τους, αλλά, δηλώνει σοβαρότητα και αγωνιστική συνέπεια. Ωστόσο, με αρκετά ανόητα λάθη που εκμεταλλεύθηκε το ταχύτερο τμήμα του ΠΑΟΚ για να φτάσει σε γκολ.

Πόσο ευχαριστημένοι μπορεί να είναι στον ΠΑΟΚ με την αμυντική λειτουργία; Θα επιμείνω ότι δεν δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα εκτός κι αν τελικά οι Ολλανδοί παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι την ερχόμενη εβδομάδα και στρατοπεδεύσουν την περιοχή.
Ο ΠΑΟΚ της Ολλανδίας δεν έκανε παιχνίδι. Απλά διαχειρίστηκε ένα μικρό κομμάτι και αυτό είναι που δίνει διαστάσεις στην επιτυχία μιας ισοπαλίας που βρίσκεται πολύ κοντά σε νίκη και πρόκριση.

Την ερχόμενη Τετάρτη, η έδρα θα είναι ένας παράγοντας που θα μετρήσει υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά, όπως και το 1-1 του Αμστερνταμ, δεν θα κρίνει την πρόκριση. Οι ποδοσφαιριστές σε πρώτο χρόνο και οι τακτικές του προπονητή, σε δεύτερο θα προκρίνουν τον ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ, για να αντιμετωπίζει μικρά και μεγάλα θηρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ δεν εισέπραξε πολλά από ποδοσφαιριστές που περιμένει να τον βοηθήσουν και ίσως να ήταν ρίσκο που ο Ίβιτς τους έδωσε χρόνο και θέση βασικού. Περιμένουμε τον Σακχόφ να βοηθήσει περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους στο κέντρο. Ένας ποδοσφαιριστής σαν τον Μπίσεσβαρ θα μειώσει τις απώλειες στην κατοχή και θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του ΠΑΟΚ στην επίθεση.

Κι άλλα πράγματα λείπουν για να φτάσει στην κλήρωση της Παρασκευής 5 Αυγούστου, απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι, η Πόρτο, η Σαχτάρ, η Βιγιαρεάλ και η Άντερλεχτ. Δεν υπάρχει μισή πρόκριση, ούτε πρόκριση χωρίς να ιδρώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x