Γιώργος Ζαχαριάδης

Λουτσέσκου, από πού πάνε για το πρωτάθλημα;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, που είναι υποχρεωμένος να κάνει πρωταθλητισμό σαν αυτόν που δεν έκανε ποτέ.

Στην ουσία του πράγματος, για να μην είμαστε υπερβολικοί, μετά από δυό αγωνιστικές, κι αν οι «οχθροί» μας δεν μαζέψουν τους βαθμούς, θα είναι διαφορετική η εικόνα του ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Αν δηλαδή μαζέψει έξι βαθμούς από δύο εντός αγώνες (Παναιτωλικό- ΠΑΣ), που είναι απίθανο να χάσει ή να κάνει ισοπαλία.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Το θέμα μας είναι αν θα αλλάξει η εικόνα κι αν θα βάλει μυαλό ο Λουτσέσκου που είναι ίσως αυτός που αντιμετωπίζει το σημαντικότερο πρόβλημα στην προσαρμογή του στα δεδομένα του ΠΑΟΚ. Είναι δε κι ο μοναδικός που δεν έχει αντιληφθεί ότι το πρωτάθλημα είναι ο στόχος κι όχι το όνειρο, το όραμα, η χάρη, το χατίρι, το δώρο, το μπαξίσι κι όπως αλλιώς μπορεί να το παρουσιάσει σε μια από τις επόμενες δακρύβρεχτες εμφανίσεις του.

Τα διαπιστευτήρια του αγαπητού Ρουμάνου ήταν ελαφρώς… καταστρεπτικά για την ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Και οικονομικά, λόγω αποκλεισμού από την Ευρώπη και αγωνιστικά- βαθμολογικά, έφερε σε τόσο δύσκολη θέση την ομάδα, που δεν έχουν άδικο όσοι αναπολούν τις μέρες του πολύ πιο άπειρου Ίβιτς. Μάλιστα, τώρα που τον επανέφερε στο προσκήνιο ο Αλέξης Κούγιας, οι συζητήσεις είναι πιο συχνές.

Βέβαια, αν θέλουμε να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά και να είμαστε αξιοπρεπείς απέναντι σε αυτόν που βάζει τα λεφτουδάκια του και ελπίζει σε κατάκτηση του πρωταθλήματος με προπονητή που δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό, αλλά, το βιογραφικό του τον προκρίνει σε ομάδες μεσαίου και χαμηλού προφιλ: χωρίς άγχος, καμία πίεση για την κατάκτηση υψηλών στόχων κι ο… μήνας έχει εννιά.

Πρωταθλητισμός θέλει παίκτες-προσωπικότητες και οδηγό από τη Formula 1. Όχι από την Ξάνθη.

Να μας διαψεύσει. Να πάρει το νταμπλ και να μας ρίξει στο καναβάτσο. Να τον ακούμε να μιλά για το… όνειρο που έγινε πραγματικότητα κι όχι για το όνειρο που έμεινε όνειρο.

Για φέτος μιλάμε πάντα. Όχι για τα επόμενα τρία χρόνια. Μην ακούσουμε για τριετές σχέδιο δράσης και ανάπτυξης…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x