Γιώργος Ζαχαριάδης

Μας λένε ότι θα αλλάξει το ποδόσφαιρο! Αμ πως…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για το τέρας της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο που δεν πεθαίνει με ένα χτύπημα, αλλά, θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από την αισιοδοξία ότι όλα θα είναι διαφορετικά…

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Ή κοροϊδευόμαστε ή απλά έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε ότι κάτι καταφέραμε, έστω και για 90 λεπτά και νομίζουμε ότι άλλαξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κρυστάλλινο και διαμπερές. Χωρίς βρώμικο παρασκήνιο και άνευ πρόστυχων παρεμβάσεων που διαταράσσουν τις ισορροπίες.

Κι όλα αυτά επειδή το κύπελλο πήγε στην ΑΕΚ, όχι στον Ολυμπιακό, με διαιτησία που δεν μπορείς να πεις ότι ήταν ρεσιτάλ, για τον εξής πολύ απλό λόγο: ήταν ένα απόλυτα εύκολο διαχειρίσιμο παιχνίδι. Για να είμαστε ακριβείς, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, δεν έλειψαν τα λάθη… Ας πούμε, όμως, το τετριμμένο, ότι δεν καθόρισαν το νικητή.

Θέλω να μάθω, αν τελικά αυτός ο τελικός αποτελεί σημείο αναφοράς και το επόμενο πρωτάθλημα ή το κύπελλο, θα γίνουν με νέους όρους και δεν θα γκρινιάξει κανείς για εγκληματικές οργανώσεις, ομοσπονδίες-μαγειρεία, δανεικούς ποδοσφαιριστές και ελεγχόμενες ομάδες.

Θέλω να μάθω πως τελικά, επειδή ο τελικός των παγωμένων τσιμέντων ολοκληρώθηκε με την επικράτηση της ΑΕΚ (άξια και δεν την αμφισβητώ) είμαστε όλοι μας χαρούμενοι ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Ότι θα αλλάξουν άρδην όλα όσα μας αηδιάζουν και θα τα αντικαταστήσουμε με το δίκαιο, το σύννομο, το τυπικό και ασφαλές για την υγεία του φιλάθλου.

Θέλω να μάθω που φτάνει αυτή η αισιοδοξία κι αν υπάρχει κάτι που δεν μας έχουν πει όσοι θριαμβολογούν και επιμένουν σε νέες μέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τέλος, θέλω να μάθω και επιμένω, να μάθω ποιοι είναι αυτοί που διασφαλίζουν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και πόσο καλύτεροι είναι από αυτούς που θα αντικαταστήσουν.

Για όλα αυτά, και εγώ και εσείς θα κάνουμε και πάλι υπομονή. Και μέχρι τον Αύγουστο, είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν πολλοί που θα μας δείξουν το μπόι τους, θα υποσχεθούν πολλά, θα απειλήσουν ότι δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα, αλλά, πολύ λίγα πράγματα θα αλλάξουν. Και το χειρότερο, θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι όλα ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και το… τέρας το σκοτώσανε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x