Γενικά

Με τις… σημαίες του ψηλά μπήκε στη νέα εποχή ο Παναθηναϊκός

Τους καρπούς της νέας εποχής που διανύει αρχίζει να γεύεται ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Για να επιστρέψει εκεί, στήριξε το παρόν και το μέλλον του σε ανθρώπους που γνωρίζουν το… παρελθόν του όσο λίγοι

Βασίστηκε στο παρελθόν για το... παρόν και το μέλλον του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της διοίκησης του συλλόγου από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, οι συνθήκες έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Κάτι που δύσκολα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, χωρίς την παρουσία ανθρώπων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο σωματείο και έχουν γίνει «σημαίες» για τους «πράσινους».

Η καινούρια διοίκηση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στο... παρελθόν, δίνοντας σε πρόσωπα «σημαίες» του συλλόγου θέσεις σε σημαντικά πόστα. Κάτι που όπως φαίνεται θα αποτελέσει το μυστικό της επιτυχίας για το μέλλον.

Σε διοικητικό επίπεδο είναι χαρακτηριστικό πως πόστο αντιπροέδρου κατέχει ο -άλλοτε κολυμβητής και μετέπειτα διοικητικός παράγοντας- Στέφανος Αυγουλέας, ενώ το πόστο του ταμία ο Γιώργος Μοιρέας, ο οποίος βρίσκεται εδώ και δεκαετίες σε διοικητικά πόστα. Αντίστοιχη διοικητική εμπειρία έχουν αποκτήσει στον Παναθηναϊκό και οι Αλέξανδρος Έλληνας και Βασίλης Παρθενόπουλος, από τις θητείες τους σε ΤΑΑ και ΠΑΕ.

Οι προσωπικότητες που έχουν συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό δεν λείπουν, φυσικά και από τα αγωνιστικά τμήματα. Στο βόλεϊ ανδρών δεσπόζει η θρυλική μορφή του Ρούλη Αγραπιδάκη, ο οποίος είναι ο τιμ μάνατζερ του τμήματος, η ψυχή της ομάδας και ο άνθρωπος που έχει φορέσει το νούμερο 13 περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους «πράσινους» οπαδούς.

Προπονητής, ο διαχρονικά πιστός στρατιώτης Δημήτρης Ανδρεόπουλος που δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την προσπάθεια. Εξίσου… πιστός και ο «αιώνιος» αρχηγός, Σωτήρης Πανταλέων, ο οποίος παραμένει στο τάραφλεξ, διανύοντας το 38ο έτος της ηλικίας του.

Στο βόλεϊ γυναικών, ο διαχρονικός παράγοντας Τάκης Μαλακατές με την πλούσια οικογενειακή παράδοση στα κοινά της ομάδας ενώ στη δύσκολη φετινή προσπάθεια για την επιστροφή στην Α1 πρωταγωνίστησαν οι Πένυ Ρόγκα και Αποστολία Νούσια που έχουν ιστορικούς δεσμούς με το «τριφύλλι».

Επιπλέον, υπεύθυνη των ακαδημιών του βόλεϊ έχει αναλάβει μια από τις σημαντικότερες αθλήτριες του ΠΑΟ, η Σοφία Αγγελάκη.

Στο μπάσκετ γυναικών ήταν και πάλι δίπλα στην ομάδα η Τούλα Καλέντζου που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις νεαρές αθλήτριες.

Στην υδατοσφαίριση, το πόστο του τιμ μάνατζερ έχει ο Δημήτρης Σελετόπουλος, ενώ τα ηνία στο αγωνιστικό κομμάτι κρατάει ο Μιχάλης Λαζαρίδης που έχει καθίσει στον πάγκο σε όλα τα ηλικιακά τμήματα του Παναθηναϊκού.

Στα υπόλοιπα τμήματα ξεχωρίζουν η ιστορική επιστροφή του κολυμβητή Ρωμανού Αλυφαντή, ο οποίος θέλησε να κλείσει την καριέρα του στο «τριφύλλι», ο Νότης Παπούλιας στον στίβο και η Κυριακή Γαλάνη στην άρση βαρών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x