sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μέγερι στο sport-fm.gr: «Εκεί πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός τη Φερεντσβάρος - Δεύτερο σπίτι μου η Ελλάδα»

Ο Μπάλαζ Μέγερι μίλησε στο sport-fm.gr για την κλήρωση του Ολυμπιακού με τη Φερεντσβάρος, αναφέρθηκε στη σχέση του με τις δύο ομάδες και έδωσε συμβουλές στους «ερυθρόλευκους».

Μπορεί ο υπογράφων να ήταν μόλις 11 ετών όταν ο Μπάλαζ Μέγερι ήρθε στον Ολυμπιακό από τη Φερεντσβάρος, όμως τον θυμάται πολύ έντονα, αφού τότε ήταν τα πρώτα χρόνια που... μαγεύτηκε από το άθλημα του ποδοσφαίρου και άρχισε να το παρακολουθεί σε τακτική βάση.

Μετά την κλήρωση των «ερυθρόλευκων» με τη μόνιμη πρωταθλήτρια της Ουγγαρίας, ο έμπειρος πορτιέρε ήταν ο πρώτος που ήρθε στο μυαλό. Ποιος άλλος, άλλωστε, έχει τέτοια σύνδεση με τις δύο ομάδες; Ο Μέγερι «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά μέσα στη Φερεντσβάρος, όμως, όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος, «έζησε τα πιο επιτυχημένα και απολαυστικά του χρόνια» στον Πειραιά.

Ο 33χρονος πλέον Ούγγρος επέστρεψε από τα πολλά χρόνια καριέρας στο εξωτερικό και αγωνίζεται εδώ και ενάμιση χρόνο στην πατρίδα του, με τη φανέλα της Ντεμπρετσένι, θέλοντας οι δύο μικρές του κορούλες να μεγαλώσουν στην Ουγγαρία. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό, ούτε το «δεύτερο σπίτι του», όπως χαρακτήρισε την Αθήνα.

Αυτό ακριβώς εξηγεί και την άμεση ανταπόκρισή του, όταν το sport-fm.gr και ο Αλέξανδρος Τσιριγώτης επικοινώνησαν μαζί του, ζητώντας τα... φώτα του για τη μελλοντική αντίπαλο της ομάδας του Πειραιά στα playoffs για τους «16» του Conference League.

Μεγιερι: Οι δηλώσεις του για την κλήρωση του Ολυμπιακού με Φερεντσβάρος

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Αλέξανδρο Τσιριγώτη:

Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν άκουσες την κλήρωση;

«Ήμουν στο αεροπλάνο πηγαίνοντας στις διακοπές μου, και όταν έφτασα είδα την κλήρωση. Είχα ένα προαίσθημα ότι θα παίξουν μαζί, όταν έμαθα ότι μία από τις πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού είναι η Φερεντσβάρος. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πάω να δω το παιχνίδι, οπότε ήταν καλό και για μένα. Παίζει η ομάδα στην οποία μεγάλωσα με αυτή στην οποία πέρασα τα περισσότερα χρόνια της επαγγελματικής καριέρας μου. Ήταν ωραίο συναίσθημα όταν είδα αυτή την κλήρωση».

Η Ντεμπρετσένι, στην οποία αγωνίζεσαι, έχει σχετικά καλά αποτελέσματα πρόσφατα με τη Φερεντσβάρος. Το τελευταίο σας ματς, που ήρθε 2-2, ήταν αρκετά επεισοδιακό.

«Πράγματι, ξεκινήσαμε το ματς πολύ άσχημα. Νομίζω σπάσαμε ένα νέο ρεκόρ στο πρωτάθλημα καθώς δεχθήκαμε γκολ μετά από 18 δευτερόλεπτα. Χάναμε 2-0 περίπου στο εικοσάλεπτο, αλλά νομίζω ότι το δεύτερο ημίχρονό μας ήταν το καλύτερο που έχουμε κάνει από τότε που ήρθα στην ομάδα. Επιστρέψαμε και ισοφαρίσαμε 2-2. Την περασμένη σεζόν νικήσαμε εκτός έδρας τη Φερεντσβάρος και εξασφαλίσαμε με αυτό το αποτέλεσμα την τρίτη θέση, επομένως έχουμε καλές αναμνήσεις εναντίον της».

Αφού η Ντεμπρετσένι τα έχει πάει περίφημα κόντρα στη Φερεντσβάρος, τι συμβουλές που εφαρμόσατε θα έδινες στον Ολυμπιακό;

«Η Φερεντσβάρος έχει σίγουρα μεγάλη ποιότητα, όμως δεν της αρέσει καθόλου όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα και την κυριαρχία. Η ομάδα μας έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού, μας αρέσει να έχουμε την κατοχή όσο το δυνατόν περισσότερο και να χτίζουμε τις επιθέσεις από πίσω, δεν κάνουμε καθόλου γεμίσματα. Αυτό δεν τους βολεύει καθόλου, όταν ο αντίπαλος έχει την ικανότητα να κρατήσει την μπάλα, τους προκαλεί εκνευρισμό. Είναι μια ομάδα που της αρέσει να κυριαρχεί, να δημιουργεί ευκαιρίες και να επιτίθεται. Επιπλέον, είναι η πιο δυνατή στην Ουγγαρία επομένως δεν είναι συνηθισμένη στο να την πιέζουν ψηλά. Εμείς έχουμε αυτή τη δυνατότητα και το κάναμε εναντίον της στο δεύτερο ημίχρονο, ανεβήκαμε πολύ και πρεσάραμε έντονα, κάτι που σίγουρα της δημιούργησε ανασφάλεια».

Μεγιερι: Οι δηλώσεις του για την κλήρωση του Ολυμπιακού με Φερεντσβάρος

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που ξεχωρίζεις; Ο συμπαίκτης σου, Αλέξανδρος Κυζιρίδης, ανέφερε τον Μπαρναμπάς Βάργκα, τον σέντερ φορ της ομάδας.

«Ναι, ο Βάργκα είναι ένας παίκτης πολύ επικίνδυνος στην περιοχή. Παίζει και στην εθνική ομάδα της Ουγγαρίας, είναι εξαιρετικός με το κεφάλι, δυνατός και με καλό τάιμινγκ. Πολύ κομβικός είναι και ο Ντένες Ντίμπουζ, ο τερματοφύλακας και αρχηγός της. Είναι ο ηγέτης τους, αγωνίζεται εκεί πάνω από 10 χρόνια και πλέον είναι βασικός στην εθνική και πολύ έμπειρος. Στην άμυνα, ο Σάμι Μάε είναι πολύ σημαντικός, απουσιάζει τώρα αλλά πιστεύω ότι θα έχει επιστρέψει μέχρι τα ματς με τον Ολυμπιακό.

Στο κέντρο ο παίκτης-κλειδί είναι ο Μοχάμεντ Άμπου Φάνι, είναι αυτός με τις περισσότερες ασίστ και επικίνδυνες πάσες στο πρωτάθλημα. Είναι πολύ ικανός στις μακρινές πάσες στον σέντερ φορ και τους εξτρέμ και επικίνδυνος στις στημένες φάσεις. Μπροστά, ο Μαρκίνιος είναι πολύ καλός στο "ένας εναντίον ενός" και τις αντεπιθέσεις, του αρέσει να εκδηλώνει με ταχύτητα τις επιθέσεις. Γενικά, η Φερεντσβάρος έχει ποιότητα, θα είναι πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια».


Έχεις δει κάποιο από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν;

«Έχω δει μόνο κάποια ευρωπαϊκά, παρακολούθησα το πρώτο με τη Φράιμπουργκ και το εκτός έδρας ματς με την Τόπολα, που δεν ήταν και τα καλύτερα παιχνίδια γι' αυτόν. Αλλά τώρα η ομάδα άλλαξε προπονητή και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να δείξει καλύτερο πρόσωπο. Ξέρω τους παίκτες κι έχουν μεγάλη ποιότητα, επομένως μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχει βελτιωθεί σίγουρα».

Παρατήρησες κάποιο στοιχείο της ομάδας που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στη Φερεντσβάρος;

«Η ποιότητα του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με τον καινούργιο προπονητή σημαίνει πως θα θέλει να κυριαρχήσει στο παιχνίδι και να πιέσει ψηλά. Όπως είπα και πριν, αυτός δεν είναι ένας τρόπος παιχνιδιού που βολεύει τη Φερεντσβάρος, όταν μια ομάδα δηλαδή μπορεί να ελέγξει την κατοχή και να πιέσει ψηλά. Φυσικά, αν δεν το κάνεις σωστά ίσως αντιμετωπίσεις προβλήματα, αν όμως το πετύχεις μπορείς να την κερδίσεις».

Θα πας να δεις από κοντά το ματς της Βουδαπέστης;

«Πολύ πιθανό, αλλά θα δούμε. Παίζουμε κι εμείς με τη Φερεντσβάρος τότε, ανάμεσα στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, και αμέσως μετά για το Κύπελλο. Επομένως, ίσως πάω για σκάουτινγκ (σ.σ. γελάει)».

Το ερώτημα είναι ποια ομάδα θα υποστηρίζεις. Είναι και οι δύο πολύ σημαντικές στην καριέρα σου.

«Μεγάλωσα στη Φερεντσβάρος, είναι η ομάδα την οποία αισθάνομαι σαν σπίτι μου. Όμως, είχα τη μεγαλύτερη επιτυχία και τα πιο απολαυστικά πέντε χρόνια της καριέρας μου στον Ολυμπιακό. Είναι μια δύσκολη ερώτηση την οποία θα αποφύγω να απαντήσω».

Μεγιερι: Οι δηλώσεις του για την κλήρωση του Ολυμπιακού με Φερεντσβάρος

Μιας και πέρασες τόσο καλά στην Ελλάδα, κρατάς κάποια επαφή με τη χώρα; Θα ήθελες να επιστρέψεις εδώ κάποτε;

«Μπορώ ακόμη να διαβάσω κάποια ελληνικά, προσπαθώ να εξασκώ διαρκώς τον εαυτό μου για να μην ξεχάσω τη γλώσσα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, είμαι ευτυχισμένος που επέστρεψα στην πατρίδα μου μετά από τόσα χρόνια. Είναι πολύ καλό και για την οικογένειά μου, γιατί έχω δύο όμορφες κορούλες, η πιο μεγάλη μόλις άρχισε το σχολείο. Έχω πλέον μια διαφορετική οπτική, αλλά η Ελλάδα και ειδικά η Αθήνα είναι σαν δεύτερο σπίτι μας και πηγαίνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε.

Εξάλλου, έχω ακόμη δυόμισι χρόνια συμβόλαιο με την Ντέμπρετσεν, επομένως θα είμαι αρκετά μεγάλος όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα έχω φτάσει τα 36. Αλλά θα δούμε τι μπορεί να φέρει το μέλλον. Ακόμη και να μην έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, μπορεί για παράδειγμα μετά να ζήσουμε στην Ελλάδα. Για μερικά χρόνια, σίγουρα θα μπορούσαμε να το κάνουμε, έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Η δεύτερη κόρη μου γεννήθηκε εκεί, έπαιξα 7 χρόνια στην Αθήνα».


Τελευταία ερώτηση. Μιλάς ακόμη με κάποιον παλιό συμπαίκτη σου στον Ολυμπιακό;

«Με παίκτες η αλήθεια είναι πως όχι τόσο πολύ, αλλά από το staff και τη διοίκηση έχω ακόμη μερικούς φίλους. Επομένως θα ξαναέρθω στην Ελλάδα, να συναντήσω παλιούς φίλους και να συζητήσουμε κάποιες ωραίες αναμνήσεις. Θα ήταν πολύ ωραίο επίσης να δω τον Ολυμπιακό στην πατρίδα μου στο ματς της Βουδαπέστης».

Σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι κάθε επιτυχία. Ελπίζω να καταφέρετε να εκθρονίσετε τη Φερεντσβάρος με την Ντεμπρετσένι.

«Αυτό είναι το πλάνο, πιθανότατα όχι φέτος αλλά αυτό είναι το όνειρό μας κι ελπίζω να συμβεί κάποια στιγμή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x