sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Προσοχή στον Βάργκα, μισή ευκαιρία την κάνει γκολ»: Ο Κυζιρίδης σκιαγραφεί τη Φερεντσβάρος στο sport-fm.gr!

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Φερεντσβάρος και το sport-fm.gr επικοινώνησε με τον Αλέξανδρο Κυζιρίδη, ο οποίος τη γνωρίζει καλά καθώς αγωνίζεται στην Ουγγαρία με την Ντεμπρετσένι!

Ολυμπιακός: Η ανάλυση της Φερεντσβάρος από τον Αλέξανδρο Κυζιρίδη

Μπορεί τα ματς να αναμένονται τον μακρινό ακόμη Φλεβάρη, ωστόσο ο Ολυμπιακός γνωρίζει από τώρα πως θα χρειαστεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φερεντσβάρος στα playoffs για τους «16» του Conference League.

Η ούγγρικη ομάδα ήταν σίγουρα μια από τις καλύτερες δυνατές κληρώσεις για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το διασταύρωμα μαζί της δεν ελλοχεύει κινδύνους. Γι' αυτά ακριβώς τα θέματα μίλησε το sport-fm.gr και ο Αλέξανδρος Τσιριγώτης με τον Αλέξανδρο Κυζιρίδη, έναν από τους Έλληνες του πρωταθλήματος της Ουγγαρίας που γνωρίζει... απ' έξω και ανακατωτά την ποιότητα αλλά και τα προβλήματα της μόνιμης πρωταθλήτριας της χώρας.



Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, προϊόν των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ που πέρασε από Βέροια, Παναιτωλικό, Ηρακλή και Βόλο, βγάζει αυτή τη στιγμή το «ψωμί» του στην Ντεμπρετσένι, η οποία βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος, 9 πόντους πίσω από τη Φερεντσβάρος. Ο Κυζιρίδης αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα ένα πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο πρόλαβε να κάνει 8 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας δύο γκολ και δίνοντας μία ασίστ.

Μάλιστα, το τελευταίο ματς που αγωνίστηκε ο Έλληνας παίκτης ήταν σε αυτό της Ντέμπρετσεν με τη Φερεντσβάρος στις 8 Οκτώβρη, το οποίο έληξε ισόπαλο 2-2, επομένως τη θυμάται καλά. Ερωτώμενος για την ποιότητα της μελλοντικής αντιπάλου του Ολυμπιακού, ήταν ξεκάθαρος πως «είναι μια πολύ καλή ομάδα, που της αρέσει να έχει την κατοχή της μπάλας και να δημιουργεί φάσεις». Παρόλα αυτά, ο Κυζιρίδης τόνισε πως η ομάδα της Βουδαπέστης έχει και μια σημαντική αδυναμία: «Έχει προβλήματα στην μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα. Εκεί πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός», είπε συγκεκριμένα δίνοντας μια κατεύθυνση στους Πειραιώτες.

Σε πιο αναλυτικό επίπεδο, ερωτηθείς για τους παίκτες που ξεχωρίζει από τη Φερεντσβάρος, αναφέρθηκε σε δύο. Αρχικά, στον αριστερό εξτρέμ Μαρκίνιος, ο οποίος μετρά φέτος 5 γκολ και 2 ασίστ σε 14 ματς πρωταθλήματος. «Είναι πάρα πολύ γρήγορος και ικανός με την μπάλα στα πόδια», είπε αναλυτικά για τον 24χρονο Βραζιλιάνο.



Αυτός που ξεχωρίζει, ωστόσο, από την ούγγρικη ομάδα για τον Κυζιρίδη, είναι ο σέντερ φορ της Mπαρναμπάς Βάργκα. «Είναι παίκτης που τη μισή ευκαιρία θα στην κάνει γκολ», ανέφερε, και μια ματιά στα στατιστικά του διεθνούς φορ τον επιβεβαιώνει. O Βάργκα έχει παίξει σε 21 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 17 γκολ και 7 ασίστ και όντας με διαφορά ο πιο καθοριστικός παίκτης στη φετινή πορεία της. Πέρυσι, με τη φανέλα της Πακς, έβαλε 26 γκολ σε 31 ματς στο πρωτάθλημα, επομένως θέλει μπόλικη προσοχή.

Φυσικά, στο τέλος ρωτήσαμε τον Κυζιρίδη για τον Ολυμπιακό αλλά και για μια πρώιμη πρόβλεψη όσον αφορά το ζευγάρι. «Έχω παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό σε κάποια παιχνίδια φέτος, κυρίως τα ευρωπαϊκά. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί και οι δυο ομάδες είναι πολύ καλές και αυτός που θα περάσει είναι αυτός που θα εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του άλλου και αυτός που θα το θέλει πιο πολύ», ήταν η απάντηση του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x