Γιώργος Ζαχαριάδης

Μεταγραφές για πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr γράφει για τις απαντήσεις του ΠΑΟΚ στις μεταγραφές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και τις διορθώσεις που θα οδηγήσουν στον τίτλο.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Οι απαντήσεις του ΠΑΟΚ στη μεταγραφή του Μιραλάς κι όποιου άλλου ποδοσφαιριστή θα αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό και θα ανήκει στην ίδια… συνομοταξία, προφανώς θα πρέπει να είναι πειστικές, με μοναδικό σκοπό να κατακτήσει τον τίτλο.

Τι λιγότερο μπορεί να συμβεί σε αυτή την κούρσα που μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της, αφού οι «διορθώσει» με τις μεταγραφικές επιλογές, υπό κανονικές συνθήκες, θα ενισχύσουν τον ανταγωνισμό στις πρώτες θέσεις.

Βέβαια, οι περισσότεροι φαίνεται να απομακρύνουν την ΑΕΚ από των κόντρα των… αποφασισμένων, αλλά, δεν μου φαίνεται ότι μπορεί κανείς να νοιώθει ασφαλής. Ούτε καν για τον Ατρόμητο δεν μπορείς να είσαι βέβαιος, από τη στιγμή που εξακολουθεί να είναι συνεπής και δεν αφήνει πουθενά βαθμούς.

Και πώς να τολμήσεις από τη στιγμή που πετυχαίνει με άνεση ένα σωρό εκτός έδρας νίκες κι ο ΠΑΟΚ κάνει σχεδόν ένα γύρο, για να πάρει τους βαθμούς μακριά από την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ του Μολέδο, ενός ακόμη ποδοσφαιριστή μεσαία γραμμή και ενός φορ, με χαρακτηριστικά που θα προσδίδει χαρακτηριστικά διαφορετικά του Πρίγιοβιτς (ή του Κουλούρη), δεν λέει τίποτε απολύτως, αν δεν ακολουθήσει σε ποιότητα τους άμεσους αντιπάλους του. Οι προσθήκες θα πρέπει να είναι απόλυτα προσεγμένες και αυτό θα συμβεί εφόσον υπάρχει διάθεση για μια επένδυση που θα οδηγήσει στο πρωτάθλημα και πουθενά αλλού.

Το ευχάριστο για τον Λουτσέσκου κι όποιον άλλο κάνει τις μεταγραφές, είναι ότι η ομάδα διανύει πλέον μια περίοδο με ευχάριστες εμφανίσεις, παραγωγικές και νικηφόρας επικράτησης, χωρίς μάλιστα να αφήνει περιθώρια σε αντιπάλους να ελπίζουν σε νίκη. Υπάρχει αφετηρία ευνοϊκή κι όχι ένας ακόμη προβληματισμός που θα επηρέαζε –ενδεχομένως αρνητικά- όποιες μεταγραφικές κινήσεις ολοκληρωθούν το Γενάρη.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να σταθεί στο γεγονός ότι υπάρχουν δύο μεγάλα παιχνίδια στην Τούμπα, με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Είναι μόνο δύο παιχνίδια από ένα γύρο που απομένει μέχρι να φτάσει στο τέλος και δεν είναι μόνο αυτές οι νίκες που θα του δώσουν τίτλο. Είναι καταρχάς θέμα ρυθμού, που έχει αποκτήσει και μάλλον θα πρέπει να τον… εξελίξει για να αποκλείσει απρόσμενες απώλειες. Είναι καιρός να πετύχει αυτές τις περιβόητες επαγγελματικές νίκες, αν τυχόν δεν παίζει όσο του επιτρέπουν οι ποιοτικές του προδιαγραφές.

Ο ΠΑΟΚ όπως είναι σήμερα θα πρέπει να είναι σίγουρος για κάθε του βήμα και, σε δεύτερο βαθμό, να απασχολείται με τις μεταγραφές του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ.

Αλλωστε διαθέτει έτσι κι αλλιώς ποιότητα και δυναμική, που απλά δεν αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x