Γιώργος Μαζιάς

Μια χρονιά σε μια εβδομάδα

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται για τον Ολυμπιακό και θα κρίνουν πολλά.

Μια χαρά τα έχει πάει ως εδώ ο Ολυμπιακός. Κόλλησε μόνο στο Αγρίνιο. Ακόμη και μετά την τεσσάρα από την Παρί δεν βρήκες οπαδό των πρωταθλητών που να είναι δυσαρεστημένος. Το κοντέρ γράφει οκτώ νίκες και μια ισοπαλία στην Σούπερ Λίγκα με 29-3 γκολ. Στο δρόμο για έναν ακόμη τίτλο και το ρεκόρ στην επίθεση που κρατάει σαράντα χρόνια τώρα με 102 τέρματα.

Ο μέσος όρος είναι πιο ψηλός από τότε (3 γκολ ανά ματς, ενώ τώρα είναι 3,2). Κι αν τα ρεκόρ είναι μικρής σημασίας, δεν μπορείς να παραγνωρίσεις ότι η ομάδα του Πειραιά πάει καλά. Διπλό στις Βρυξέλλες, ισοπαλία στη Λισαβόνα, τρένο στο πρωτάθλημα με καλή μπάλα και πολυβόλο στα γκολ.

Αυτή τη φορά ήταν σειρά του ΟΦΗ. Μετά τον Ατρόμητο και τον Πλατανιά έγινε ο τρίτος που βάζει γκολ στον Ολυμπιακό. Τρίτη ανατροπή και κατάληξη με πεντάρα. Τέσσερα γκολ μέσο όρο στο Φάληρο σκοράρουν οι πρωταθλητές και μάλιστα δίχως να φορτσάρουν. Ο Μήτρογλου έχει φτάσει τη μια ντουζίνα γκολ, ενώ έχουν ήδη σκοράρει οκτώ παίκτες των «ερυθρολεύκων». Πληρότητα στο ρόστερ και αποτελέσματα. Αγγίζει το τέλειο.

Ολα αυτά όμως θα έχουν σημασία μόνο αν την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθήσουν ανάλογα αποτελέσματα με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ. Επί της ουσίας παίζεται η μισή χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν είναι μόνο το γόητρο στο «αιώνιο» ντέρμπι. Περιθώρια για απώλεια δεν υπάρχουν αφού ο ΠΑΟΚ είναι σούπερ και παραμονεύει. Μετά θα έρθουν οι Πορτογάλοι με την πρόκριση να παίζεται στο Φάληρο, ενώ ο ΠΑΟΚ θα συμπληρώσει τη «διαβολοβδομάδα» επίσης στο «Καραϊσκάκη» σε ντέρμπι τίτλου. Θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς ο Ολυμπιακός.

Ως εδώ είναι μια χαρά. Αν βγάλει με τρεις νίκες τα επόμενα τρία ματς (Σάββατο με ΠΑΟ, Τρίτη με Μπενφίκα και Κυριακή με ΠΑΟΚ) τότε θα έχει τελειώσει Ευρώπη και πρωτάθλημα πριν μπει ο Δεκέμβρης. Οσο κι αυτό ακούγεται πρόωρο και βιαστικό συμπέρασμα ο Ολυμπιακός έχει στο χέρι του την ευκαιρία να καταφέρει διπλό χτύπημα για τους στόχους τους σε Τσάμπιονς Λιγκ και Ελλάδα. Αποστολή πολύ δύσκολη. Μετά το τέλος και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα μπορούμε να ξέρουμε πραγματικά που βαδίζει ο Ολυμπιακός. Εχει μετατρέψει σχεδόν τα πάντα σε περίπατο. Τώρα όμως αλλάζει πίστα. Η στιγμή της αλήθειας έφτασε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x