Κώστας Μιαούλης

Απαραίτητοι κόφτης και φορ

www.sport-fm.gr

Οι «ερυθρόλευκοι» για ένα ημίχρονο εγκλωβίστηκαν από το παιχνίδι της Μακάμπι. Όλο το κακό ξεκινούσε από την υπεροπλία των φιλοξενούμενων στη μεσαία γραμμή, αφού ο Ντιόγκο ούτε να δημιουργήσει κάτι ουσιαστικό μπορούσε, αλλά ούτε και όταν ο Ολυμπιακός αμυνόταν, λειτουργούσε σωστά. Η μπάλα δεν έφτανε όσο θα έπρεπε στα πόδια του Ρόμενταλ και oι μονότονες σέντρες του Γκαλίτσιου, που αποτελούσε τον πλέον αδύναμο κρίκο στο πρώτο μέρος έγιναν εύκολη λεία για τους αντίπαλους αμυντικούς. Το συμπέρασμα που βγαίνει από το πρώτο μέρος είναι ότι ο Ολυμπιακός στερήθηκε της απαραίτητης δυναμικής στο κέντρο για να «πνίξει» τον αντίπαλο και δεν είχε τον κατάλληλο παίκτη στην περιοχή για να μπορέσει ν' απειλήσει.

Ο Ζαϊρί στο δεύτερο μέρος έβαλε ένα γκολ- ποίημα και είχε συμμετοχή στη δημιουργία του δεύτερου γκολ. Λογικά με τον Ιμπαγάσα πιο έτοιμο και τον Ρόμενταλ περισσότερο στο πνεύμα της ομάδας θα είναι καλύτερος και αφού έγινε το 2-1, θα είναι οι Ισραηλινοί αυτοί που κάποια στιγμή θα πρέπει ν’ ανοιχτούν για το γκολ, στον επαναληπτικό. Απλά τα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν τη μεσαία γραμμή, όπου ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει έναν χαφ που να μασάει… σίδερα. Επιπλέον ούτε ο Ντάρμπισιρ που φαίνεται να δικαιώνει τον Γερμανό, ο οποίος δεν «ψήνεται» ιδιαίτερα με την πάρτι του, ούτε ο Ντιόγκο, παρά το θετικό του ξεκίνημα πείθουν. Ο Μήτρογλου είναι μια διαφορετική περίπτωση, εξακολουθώ όμως να πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θέλει έναν σέντερ-φορ.

Παρόλα αυτά υπάρχει και μια άλλη αίσθηση που έχω. Αυτή λέει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ξανά προβλήματα αν δεν βρουν τρόπο να ξεκλειδώνουν τις αντίπαλες άμυνες στα εντός έδρας παιχνίδια. Μακριά από την έδρα τους, με τους χαρισματικούς παίκτες που έχουν στα άκρα, όταν θα βρίσκουν χώρους θα είναι ικανοί να προξενήσουν μεγάλες ζημιές. Κυρίως για τους εντός έδρας αγώνες όμως χρειάζεται ένα φορ περιοχής "πύργος", που θα μπορεί να πάρει πάνω του τις αντίπαλες άμυνες. Κι ασφαλώς με την εικόνα του άδειου Καραϊσκάκη, οι «θερμόαιμοι» οπαδοί, θα πρέπει να σκεφτούν καλά τι ζημιά κάνουν, όταν αφήνουν την ομάδα τους, δίχως την συμπαράσταση τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x