Κώστας Μιαούλης

Ο Άρης που φτιάχνει χαρακτήρα και η κουβέντα για τον πάγκο του ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Μιαούλης καταγράφει τις εντυπώσεις του από το clasico της Θεσσαλονίκης, για τον παικταρά Γκαρσία και για τον πάγκο του ΠΑΟΚ που δε νομίζει πως ευχαρίστησε τον Λουτσέσκου.

Πριν προχωρήσουμε σε ανάλυση του αγώνα, βάζουμε κάτω τα δεδομένα. Ως προς το «πρέπει» σε αυτή την αναμέτρηση, ο Άρης είχε μεγαλύτερο κίνητρο. Κάτι ακόμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι πως μια ενδεκάδα που δεν έχει αγωνιστεί μαζί, ούτε σε διπλό, όπως ήταν αυτή που έριξε ο Λουτσέσκου απόψε, είναι λογικό να μην έχει την απαραίτητη χημεία. Ακόμα και αν οι ποδοσφαιριστές σε ατομικό επίπεδο είναι εξαιρετικά ικανοί. Αυτά είναι δύο θέματα που όφειλα να ξεκαθαρίσω, πριν προχωρήσω σε περαιτέρω ανάλυση.

Ο Άρης σίγουρα είναι αυτός που είχε ανάγκη από ένα καλό αποτέλεσμα και το πήρε. Σε ένα ματς λαθών, όπου και οι φιλοξενούμενοι δεν αγωνίστηκαν με τον τρόπο που θα μπορούσαν, αλλά και οι γηπεδούχοι πέρα από 15-20’ δεν μπόρεσαν να παίξουν τίποτε ιδιαίτερο. Είναι σημαντικό για την ομάδα του Πάκο Ερέρα το γεγονός πως ήρθε από πίσω στο σκορ. Άντεξε το κακό του πρώτο μέρος, στο οποίο κάπως έδειξε να συνέρχεται μετά το 30-35’ και βέβαια χρειάστηκε ένα λάθος του ΠΑΟΚ για να ισοφαρίσει, με τον εξαιρετικό Ματέο Γκαρσία.

Ο Αργεντινός αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση. Έχει ήδη συμμετοχή στα πέντε από τα οκτώ φετινά γκολ της ομάδας του, αφού έχει βάλει τα τρία, έχει δώσει μια ασίστ και έχει κερδίσει και πέναλτι. Απόψε πέρα από το γκολ έχει τις καλύτερες στιγμές του Άρη και την κερδισμένη αποβολή του Κίτσιου. Από αυτούς που είδα σήμερα και ο Μαβράι θεωρώ πως έχει πολλά να προσθέσει στην άμυνα, ενώ είναι φανερό πως ο Μανώλης Σιώπης θα χρειαστεί παιχνίδια ώστε να βρει τον ρυθμό του. Ο Κουέστα δίνει μια βεβαιότητα κάτω από τα γκολπόστ, ενώ καλή εντύπωση μου έκανε και ο Ούγκο Σόουζα.

Για τον Άρη τα μαντάτα από τον τραυματισμό του Μπρούνο Γκάμα δεν είναι ενθαρρυντικά, μιας και θα λείψει για περίπου τρεις εβδομάδες. Ο Άρης αυτό που θα πρέπει να αναζητήσει τις επόμενες αγωνιστικές, είναι ισορροπία στην άμυνα του. Μπορεί το μόλις ένα γκολ που έχει δεχτεί σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα, να δείχνει κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά ευκαιρίες δέχεται. Θα πρέπει να σφίξει μεσοαμυντικά, για να μην αδικεί τον εαυτό του και να περιορίσει ορισμένα λάθη που είναι παιδικά. Ο Πάκο Ερέρα πάντως παίρνει εξαιρετικό βαθμό για αυτό που έχει πετύχει ως τώρα.

Για τον ΠΑΟΚ τώρα, σήμερα λογικά θεωρώ πως για ορισμένους ποδοσφαιριστές που έχουν γραφτεί και ειπωθεί τρομερά πράγματα, το ματς αποτέλεσε επιστροφή στην πραγματικότητα. Ο Ζαμπά δεν είναι αυτό που προσπαθούσαν να μας πείσουν πως είναι, γιατί απλά δεν έχει τακτική παιδεία, φαίνεται τελείως ξεκρέμαστος και ξεκάρφωτος μέσα στην ομάδα. Ο Κίτσιου δεν φάνηκε πως είναι επαρκής σαν back-up, o Χατσερίντι με το σημερινό του λάθος σίγουρα έχασε πόντους. Ο Τόσκα επίσης λίγα πράγματα. Ο μόνος ίσως που σήμερα έδειξε μια σχετική σταθερότητα ήταν ο Ρέι.

Ο Λουτσέσκου επίσης έχει θεματάκια ν’ αντιμετωπίσει πλέον, γιατί προέκυψε το ζήτημα με τον Ουάρντα και αυτό είναι ένα θέμα που θέλει ειδική διαχείριση, ο Ελ Καντουρί τραυματίστηκε και το χειρότερο είναι πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν δείχνουν έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος, έστω και στα ματς, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, δεύτερης διαλογής. Πάντως ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ, δεν έπαιξε και δεν ήταν η μόνη φορά φέτος και δεν κέρδισε. Κι αυτό ίσως είναι ένα πρώτο καμπανάκι, που θα πρέπει να το αξιολογήσει σωστά ο Ρουμάνος κόουτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x