Νίκος Κατσαρός

Να «μείνουν» και οι δυο στην Εθνική

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει για το πως και ο Καραγκούνης και ο Σάντος μπορεί και πρέπει να συνεχίσουν στην εθνική μας ομάδα...

Θα χρειασθεί χρόνος – διαφορετικός για τον καθένα μας ανάλογα με το πόσο δεμένος είναι κανείς με αυτή την εθνική μας ομάδα, για να ξεπερασθεί ξ πίκρα ενός τέτοιου αποκλεισμού από τους «οκτώ» του Μουντιάλ. Όμως η ζωή συνεχίζεται και η επόμενη μέρα είναι πάρα πολύ κοντά. Σε δυο μήνες οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν πάλι για να ετοιμαστούν και να αντιμετωπίσουν τη Ρουμανία στο πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016.

Η υποχρέωση αυτή συμπίπτει με την αλλαγή σελίδας που σηματοδοτείται από την αποχώρηση δυο σημαντικών προσώπων. Ο ένας είναι ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας, ο Γιώργος Καραγκούνης και ο άλλος ο προπονητής της Φερνάντο Σάντος. Για τον Γιώργο τι να πεις κανείς. Τα λέει όλα το γεγονός ότι έκανε πάρα πολλούς Ελληνες ποδοσφαιρόφιλους – μεταξύ των οποίων κι εμένα – να μην μπορούμε να φανταστούμε την εθνική ομάδα χωρίς αυτόν. Οσο για τον Σάντος, είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω όχι μόνο σαν τεχνικό, αλλά και σαν ποδοσφαιρική προσωπικότητα γενικά, και όχι μόνο.

Η συγκρότησή του, ο χαρακτήρας του, η προσέγγιση του στον αθλητισμό και στη ζωή, συνθέτουν ένα άτομο που μόνο κέρδος είχαμε όσοι μιλούσαμε μαζί του έστω και τις λίγες μέρες όταν μας έφερνε κοντά η δουλειά μας.
Επειδή λοιπόν, όπως ανέφερα, η επόμενη μέρα της εθνικής είναι ήδη το θέμα που μας απασχολεί, πιστεύω ότι τόσο ο Καραγκούνης όσο και ο Σάντος θα πρέπει να «παραμείνουν» στην εθνική. Ο Γιώργος σαν φυσική παρουσία, χωρίς ποδοσφαιρικά παπούτσια, φανέλα και παντελονάκι, με κάποια ιδιότητα που θα εξασφαλίσει τη διατήρηση του ομαδικού πνεύματος, της πίστης στη νίκη και την αγάπη προς τη «γαλανόλευκη» φανέλα, ανάμεσα στους παίκτες που συνεχίζουν.

Κι ο Σάντος, μέσω κάποιων από τους συνεργάτες του που θα βοηθήσουν τον Ρανιέρι να μπει γρήγορα στο πνεύμα της ομάδας, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί κάποια συνέχεια στην οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει χρόνος στον Ιταλό να αλλάξει σταδιακά και να εξελίξει την ομάδα δεδομένου ότι πρόκειται για διαπιστωμένης και αναμφισβήτητης αξίας τεχνικό. Πιστεύω ότι με αυτές τις δυο προϋποθέσεις, η εθνική μας ομάδα θα παραμείνει στην σταθερή πορεία που ακολουθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, και – γιατί όχι – θα κάνει και το βήμα παραπάνω.

Νίκος Κατσαρός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x