Γιώργος Ζαχαριάδης

Να πάμε διακοπές, να γυρίσουμε με πρωτάθλημα και Οτσόα

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr γράφει για την αναμονή στο θέμα του Γκιγιέρμο Οτσόα, για το πρώτο φιλικό και για την ΕΠΟ που θα δώσει πρωτάθλημα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Άραγε πόσο αξίζει να περιμένει κανείς τον Οτσόα και πόσο σημαντική μπορεί να αποδειχθεί τελικά η προσθήκη του στον ΠΑΟΚ. Καλώς, το βιογραφικό του είναι ανώτερο από αρκετών προκατόχων του, αλλά, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση για την επιτυχημένη του παρουσία. Ειδικά στον ΠΑΟΚ όπου οι τερματοφύλακες «καίγονται» με την πρώτη στραβή, είναι να τα περιμένεις όλα.

Με μια πιο βαθιά ματιά στην πορεία του Οτσόα, ίσως τελικά είναι πολλά τα λεφτά για κάποιον που είχε, πριν από πολύ καιρό, ένα Μουντιάλ της προκοπής και προσφάτως έπιασε πέναλτι και έγινε είδηση. Κατά τα άλλα, η κόμμωση και δυό τσουβάλια γκολ που μάζεψε στις πιο πρόσφατες παρουσίες του, σε μεγάλα πρωταθλήματα, δεν είναι οι καλύτερες μέρες του.

Πάντως, μπορείς να το σκεφτείς κι αλλιώς: Να πεις ότι με τον Οτσόα θα μπω πιο δυναμικά σε μεγάλες αγορές και θα ακουστώ για τη συνέχεια, για να μου συμπεριφέρονται με σεβασμό Δεν φέρνεις δα και τον Ρομπέρτο για να αντιληφθούν όλοι ότι δεν αστειεύεσαι. Ωστόσο είναι ένα βήμα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, από το οποίο ο ΠΑΟΚ μπορεί να κτίσει μια καινούργια και πιο επικερδή συνεργασία με τα ευρωπαϊκά κέντρα διακίνησης των καλών ποδοσφαιριστών.

Για τον Οτσόα, οι προθεσμίες μου φαίνονται ελαφρώς χαλαρές και στην ουσία δεν είναι καθόλου χρήσιμες. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν θα είναι έτοιμος για τους πρώτους αγώνες της ομάδας στην Ευρώπη, ας περιμένουμε λίγο παραπάνω.

Το υποτιθέμενο πρώτο δείγμα δεν ήταν σε καμία περίπτωση επαρκές. Διότι δεν υπήρχε πλήρης ομάδα, διότι οι μεταγραφές είναι σε εξέλιξη και επειδή τόσο ο αντίπαλος ήταν «ελαφρύς» κι ο ΠΑΟΚ έπαιζε σε ρυθμούς προπόνησης.

Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ υπομονετικοί, περισσότερο από ότι με τον Οτσόα. Θα γίνουν πολλά, αν λάβουμε υπόψη ότι πωλούνται όλοι οι ποδοσφαιριστές και όλοι έχουν την τιμή τους. Κι αυτό θα διαμορφώσει ένα καινούργιο σκηνικό, ίσως ένα καινούργιο κορμό. Και καλά θα κάνουν να το προχωρήσουν, με τη λογική ότι θα αποκτηθούν όχι απλά καλύτεροι, αλλά, πολύ καλύτεροι για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει άλλη λογική. Μονόδρομος.

Επίσης, αν με την ΕΠΟ θα δοθεί αυτόματα το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ ή τέλος πάντων σε άλλη ομάδα κι όχι στον Ολυμπιακό, καλύτερα να επιμηκύνουμε τις μέρες μας στις παραλίες, γιατί η…. θεραπεία από τον πρόσφατο καύσωνα, δεν ήταν αποτελεσματική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x