Κώστας Νικολακόπουλος

Αντρέ Όρτα: Ένα «εργαλείο» πολυτελείας για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος περιγράφει στο sport-fm.gr τις δυνατότητες του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού.

• Με το που ξεκίνησαν οι μεταγραφικές συζητήσεις στον Ολυμπιακό, όταν ήρθε ο Καρβαλιάλ, το πρώτο όνομα που έβαλε στο τραπέζι για ενίσχυση στη μεσαία γραμμή ο Πορτογάλος ήταν του Αντρέ Όρτα!

• Απολύτως λογικό! Στην κοινή διετία τους στην Μπράγκα, από το καλοκαίρι του 2020 έως το καλοκαίρι του 2022, ο Καρβαλιάλ χρησιμοποίησε τον Όρτα σε συνολικά 79 (!) παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις! Από αυτά, στα 37 ως βασικός και στα άλλα 42 ως αλλαγή, με την Μπράγκα να έχει κι άλλους τρεις καλούς κεντρικούς χαφ, τον Μουσράτι, τον Φρανσέρτζιο και τον Κάστρο.

• Ο 27χρονος δεξιοπόδαρος Πορτογάλος είναι αυτό που λέμε ένα «εργαλείο» πολυτελείας για μία ομάδα. Ένα οκτάρι, που έχει την πολύ καλή πάσα για να δημιουργήσει, αλλά και που δεν θα σταματήσει να δίνει και μάχες, για να γυρίσει πίσω, να μαρκάρει, να κόψει, να πρεσάρει, να κλέψει. Με καλές εκτελέσεις στις στατικές φάσεις, με καλές συνεργασίες, με καλές μπαλιές για ανάπτυξη παιχνιδιού, με κάθετες πάσες για φάσεις και γκολ.

• Δεν έχει ο Αντρέ Όρτα ίσως την ένταση που βγάζει στο παιχνίδι του ο Μαντί Καμαρά, αλλά μπορεί να δώσει την ποιότητα που λείπει στη μεσαία γραμμή μετά την φυγή του Χουάνγκ. Πώς έμεινε φέτος εκτός βασικών πλάνων στην Μπράγκα, παίζοντας λιγότερο κι έτσι ψάχνοντας να βρει τον χρόνο παιχνιδιού που θα ήθελε; Πολύ απλά η Μπράγκα απέκτησε από τη Σάλκε τον Ουρουγουάνο Ζαλαζάρ και πήρε πίσω στην Πορτογαλία και τον βετεράνο διεθνή Μουτίνιο, αγοράζοντας το καλοκαίρι και τον Βίκτορ Καρβάλιο με 2 εκ. Ευρώ από τη Ζιλ Βισέντε.

• Με την παρουσία και του βασικού κόφτη Μουσράτι, ήταν αναπόφευκτο να μειωθεί ο χρόνος συμμετοχής του Αντρέ Όρτα, που πάντως ακόμη κι έτσι έπαιξε σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν 25 παιχνίδια, τα 9 βασικός και 16 αλλαγή!

• Στο μεταξύ, Όρτα και Τσικίνιο είναι στο αεροδρόμιο έτοιμοι να πετάξουν!

0

• Παρεμπιπτόντως η οψιόν αγοράς του Ολυμπιακού το καλοκαίρι για τον Όρτα είναι σύμφωνα με πληροφορίες 6 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x