Κώστας Νικολακόπουλος

Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού βρουν άλλοθι τη διαιτησία…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το sport-fm.gr από μία άλλη πλευρά το αυριανό ντέρμπι για τον Ολυμπιακό.

• Ο Ολυμπιακός καλά κάνει και κοιτάζει και μέσα από ανακοινώσεις και μέσα από κινήσεις, καταγγελίες κλπ, κλπ να προστατεύσει την ομάδα του από τα θέματα διαιτησίας, που αντικειμενικά την ταλαιπωρούν και την ζημιώνουν αφάνταστα. Δεν έχει πολλά περιθώρια, λόγω της ύπαρξης ενός συγκεκριμένου συστήματος, αλλά ό,τι μπορεί να το κάνει, θεσμικά, το κάνει.

• Από εκεί και πέρα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο προπονητής και, κυρίως αυτοί, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, πρέπει να «κρυφτούν» πίσω από τη διαιτησία στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα υπάρχει χειρότερο πράγμα για τον Ολυμπιακό από το να βρουν άλλοθι οι παίκτες του στη διαιτησία. Τότε είναι που δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν, ίσως ούτε καν ένα βαθμό…

• Η δουλειά των ποδοσφαιριστών είναι να παίζουν την μπάλα τους, όσο μπορούν καλύτερα. Όταν παίζουν καλά, ακόμη και όταν δεν κερδίζουν, κανείς δεν τους κατηγορεί. Ίσα ίσα, μέχρι και «χαϊδεμένους» μπορείς να τους πεις. Ας παίξουν λοιπόν την μπάλα τους, ας παίξουν για την ομάδα κι όχι προσπαθώντας να γίνουν ήρωες, ας είναι δυνατοί στις μονομαχίες, ας ακολουθήσουν το πλάνο του προπονητή, ας μην κάνουν οι αμυντικοί αυτά τα πραγματικά αστεία λάθη που ακόμη κάνουν, ας δείξουν αποτελεσματικότητα οι επιθετικοί που χάνουν τόσα γκολ κι από εκεί και πέρα, ας κάνει η διαιτησία ό,τι θέλει. Η διοίκηση κι ο κόσμος θα δει και θα κρίνει.

• Άλλωστε, πέρασε η μισή σεζόν και δεν μπορεί παρά να έχουν αντιληφθεί οι παίκτες του Ολυμπιακού τι πρέπει να περιμένουν από τη διαιτησία σε κάθε παιχνίδι. Ας δώσουν αυτοί τη μάχη τους και ας γίνει ό,τι είναι να γίνει. Αλλά να την δώσουν, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Και τέλος πάντων, δεν παίζουν με την…Μπάγερν. Όχι, δεν υποτιμάω εγώ τον Παναθηναϊκό. Καλή ομάδα έχει. Αλλά μιλάμε για μία ομάδα που με το ζόρι βρίσκεται τον τελευταίο καιρό, γιατί πριν ήταν ακόμη πιο κάτω, μεταξύ της 5ης και της 7ης θέσης της βαθμολογίας.

• Και κάτι τελευταίο: σίγουρα οι παίκτες κι ο προπονητής είναι οι τελευταίοι υπεύθυνοι που το ντέρμπι θα γίνει με κλειστές πόρτες. Αλλά ακόμη κι αυτό δεν πρέπει να το δουν σαν άλλοθι. Αντιθέτως, θα πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω για να ξεπεράσουν κι αυτό το χάντικαπ. Και να ξέρουν ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού, κι αυτός που θα πήγαινε στο γήπεδο κι όλος ο υπόλοιπος, θα το εκτιμήσει…

Άσχετο: Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δεν μπορώ να δω πώς ο Άρης θα κερδίσει απόψε τον ΠΑΟΚ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x