Κώστας Νικολακόπουλος

Αυτές είναι αλλαγές στον Ολυμπιακό! Να μπαίνεις και να είσαι μέσα και στα 3 γκολ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα για τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού και κυρίως για τις τρεις αλλαγές του Μαρτίνς στο Αγρίνιο.

• Κάποια πράγματα από τις σημειώσεις μου στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού…

• Ο Τσιμίκας παρότι είχε μείνει στην απέξω και στα πέντε τελευταία παιχνίδια, έχοντας να παίξει ουσιαστικά από το άτυχο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία, έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Ειδικά στο πιο «ρευστό» α ημίχρονο, με το σκορ στο 0-1, είχε πολλά ανεβάσματα στην επίθεση και οι σέντρες του δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα. Αν μάλιστα άλλες δύο φορές του έδιναν την μπάλα οι Ποντένσε και Μασούρας ενώ ήταν μόνος του από αριστερά θα μπορούσε να φτιάξει κι άλλες ευκαιρίες.

• Αντίθετα, μία ωραία τέτοια πάσα του έβγαλε του Τσιμίκα ο Μπουχαλάκης, που πάντως γενικά αυτή τη φορά κινήθηκε σε πιο χαμηλές στροφές σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια του. Είχε πάντως πολύ ωραίες μπαλιές από τον άξονα και προς τον Ποντένσε, εκεί ανάμεσα στις γραμμές του Παναιτωλικού.

• Ο Χασάν είχε μία τελική για γκολ και σκόραρε με ένα υποδειγματικό πλασέ. Θα μπορούσε να είχε, όμως, κι άλλη μία όταν στο 3’ ο Γκιγέρμε ανέκοψε δεξιοτεχνικά μία επίθεση του Παναιτωλικού, έβγαλε με τη μία μπροστά στον Ποντένσε κι αυτός με τη σειρά του είδε αμέσως τον Χασάν σε θέση φορ. Ο Αιγύπτιος όμως δεν έδειξε σπιρτάδα (η, έλλειψη ταχύτητας) και βγήκε έτσι πρώτος πάνω στην μπάλα αντίπαλος στόπερ. Παρεμπιπτόντως, ο Γκιγέρμε έκανε κι άλλες φορές τέτοια επιθετική άμυνα, έκλεψε μπάλες και με τις σωστές του πάσες δημιουργούσε προϋποθέσεις καλής ανάπτυξης της ομάδας.

• Και κάποιες κουβέντες για τις τρεις αλλαγές που έκανε ο Μαρτίνς.

• Ο Καμαρά έχοντας μείνει έξω ουσιαστικά για πάνω από ενάμιση μήνα εκτός ενδεκάδας, αρχικά λόγω της θλάσης και στη συνέχεια έχοντας ελάχιστες ολιγόλεπτες συμμετοχές λόγω της καλής κατάστασης του Μπουχαλάκη, μπήκε μέσα στο 66’ «σαν ταύρος σε υαλοπωλείο»! Είχε φοβερή όρεξη, πήρε μπάλες, έκοψε, κυκλοφόρησε, πάσαρε, βγήκε μπροστά και σκόραρε άμα λάχει το τέταρτο φετινό του γκολ-μακράν τα περισσότερα από τους άλλους κεντρικούς χαφ του Ολυμπιακού (Γκιγέρμε δύο, Μπουχαλάκης δύο, Νάτχο ένα). Ο Αφρικάνος είναι πάλι έτοιμος για ενδεκάδα!

• Ο Σολδάνο μπήκε λίγο μετά, στο 71’ και αν μη τι άλλο το πάλεψε. Δεν βρήκε κάποια τελική, αν και σε μία περίπτωση πλασαρίστηκε στο πρώτο δοκάρι για να σουτάρει αλλά τον πρόλαβε ο αντίπαλος στόπερ και γενικά μοιάζει ακόμη λίγο έξω από το πνεύμα της ομάδας, αλλά έδειξε μεγάλη διάθεση, έτρεξε κι έκλεψε μπάλες, βγήκε στα πλάγια και συμμετείχε στην φάση του πέμπτου γκολ.

• Την πρώτη αλλαγή, τον Ζιλ Ντίας που μπήκε στο 59’, τον άφησα τελευταίο, ωστόσο ο Πορτογάλος όσο έπαιξε πραγματικά έκανε πολλά πράγματα. Και δεν είναι τυχαίο ότι όταν πέρασε στο παιχνίδι το σκορ ήταν στο 2-0 και το ματς τέλειωσε 5-0! Τις διαθέσεις του τις είδαμε με το που πήρε την μπάλα στα πόδια του μπαίνοντας στο παιχνίδι, οπότε κι έπιασε ένα πολύ επικίνδυνο σουτ, που με μεγάλη δυσκολία έβγαλε σε κόρνερ ο έμπειρος γκολκίπερ Κυριακίδης-ακριβώς από αυτό το κόρνερ προέκυψε το τρίτο γκολ.

• Ο Ζιλ Ντίας, όμως, συνέχισε έτσι κι από δική του πάσα ο Ποντένσε είχε το καλύτερο του σουτ στο 90λεπτο, ενώ λίγο μετά βγήκε στην πλάτη της άμυνας σαν κρυφός φορ για να τον προλάβει με σωτήρια έξοδο ο αντίπαλος γκολκίπερ. Αλλά και πάλι, στην εξέλιξη της φάσης και μετά το διώξιμο του Κυριακίδη, ο Ζιλ ντίας ήταν αυτός που χώθηκε σωστά στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού και πήρε την κεφαλιά στη σέντρα του Ομάρ, για να επέμβει ξανά ο Κυριακίδης και να σκοράρει όμως στη συνέχεια ο Καμαρά το 4-0.

• Και στο τέλος ο Ζιλ Ντίας έδωσε και την πάσα στον Ομάρ που διαμόρφωσε το τελικό 5-0, άρα με τον Πορτογάλο παίζοντας 34 λεπτά να έχει συμμετοχή και στα τρία τελευταία γκολ του Ολυμπιακού!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x