Κώστας Νικολακόπουλος

Αυτό πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, γιατί είναι ταμάμ για τους Άγγλους…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται στο sport-fm.gr σε ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, ενόψει της ρεβάνς στην Αγγλία.

· Ξέρω ότι όλοι οι Ολυμπιακοί ζουν σε ρυθμούς Τουρέ-και απολύτως λογικό είναι.

· Αλλά θα μου επιτρέψετε εδώ να γράψω για το παιχνίδι με την Μπέρνλι-άλλωστε ό,τι ήταν να πω για τη μεταγραφική βόμβα του Ολυμπιακού, τα είπα στο ράδιο. Κι αν θέλετε να είμαι ειλικρινής, αν μου έλεγαν τι προτιμάω, πρόκριση στους ομίλους ή τον Τουρέ ή τον οποιονδήποτε Τουρέ, θα απαντούσα την πρόκριση...

· Για εμένα τα αποτελέσματα μετράνε πρώτα απ' όλα. Κι αν θέλετε την γνώμη μου, αυτός που διέρρευσε την είδηση για τον Τουρέ και τον Ολυμπιακό στον αγγλικό Τύπο έκανε ζημιά στον Ολυμπιακό, ενόψει του πολύ κρίσιμου παιχνιδιού με την Μπέρνλι, παιχνιδιού στο οποίο η ομάδα πρέπει να πάει όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένη και ήρεμη...

· Γιατί να ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός έχει αύριο το βράδυ μία πολύ δύσκολη αποστολή και πρέπει να είναι πολύ καλά οργανωμένος στο παιχνίδι του, όχι μόνο επιθετικά, για το ένα γκολ που μπορεί θεωρητικά να φέρει την πρόκριση, αλλά και αμυντικά προκειμένου να υπερασπιστεί όπως πρέπει το σκορ του πρώτου αγώνα.

· Κατ' αρχάς θα ήταν ευχής έργον να είχε σε παρόμοια βραδιά τον Βούκοβιτς, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός την περασμένη Πέμπτη. Κι ο Μιράντα δεν ήταν κακός, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει τώρα στην Αγγλία, όπου κι έπαιζε όλη την περασμένη σεζόν με τη Γουλβς, να ανεβάσει την απόδοση του.

· Γιατί στο Καραϊσκάκη και αρκετές κεφαλιές πήρε και μία πάρα πολύ θετική επέμβαση έκανε, αλλά κάποιες στιγμές δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Πρόχειρα έρχεται στο μυαλό μου μία φάση πέντε λεπτά πριν το 1-0 του Φορτούνη, με τον Μιράντα πρώτα να διώχνει λίγο περίεργα, με το τακουνάκι και μετά να χάνει την κεφαλιά από τον αντίπαλο του και να έχει έτσι την ευκαιρία ένας άλλος Άγγλος, προ του Βούκοβιτς (στη μοναδική του αδράνεια στο παιχνίδι), για γυριστό σουτ από ευνοϊκή θέση, ευτυχώς άστοχο.

· Στην δε φάση του «πέναλτι» της ισοφάρισης, νομίζω ότι κι ο Μιράντα κι ο Ομάρ δεν πήγαν στο ξεκίνημα της φάσης όσο αποφασιστικά έπρεπε. Άφησαν την μπάλα «ζωντανή» στην περιοχή του Γιαννιώτη και αυτό είναι ταμάμ για μία ομάδα σαν την Μπέρνλι, που παίζει με βαθιές πάσες, κεφαλιές και ριμπάουντ! Αυτό ακριβώς ζητάει: να μην φεύγει η μπάλα από την περιοχή του αντίπαλου, ώστε με τα δυνατά κορμιά των δύο σέντερ φορ της να διεκδικεί όχι μόνο τις πρώτες μπάλες, αλλά και τις δεύτερες.

· Έτσι έγινε και στη φάση του μοναδικού τους γκολ. Η μπάλα για αρκετή ώρα δεν έφευγε από την περιοχή και όταν πήγε να καθαρίσει ο Καμαρά, έγινε η ζημιά, έστω μέσα από μία απόφαση πέναλτι τραβηγμένη. Το δικαίωμα όμως δόθηκε από αυτόν τον έξοχο, αλλά άπειρο μέσο. Και, παρεμπιπτόντως, να θυμίσω ότι και με τον Λεβαδειακό ο Καμαρά ενώ ήταν πραγματικά πηγή ενέργειας για την «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα με τη ζωντάνια του, έδωσε πάλι αφορμή. Γύρισε στην ίδια φάση δύο φορές λανθασμένα την μπάλα πίσω στην άμυνα του και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τον Γιακουμάκη φάτσα με τον Γιαννιώτη, ευτυχώς από θέση (σχεδόν οριακού) οφσάιντ.

· Πρόκειται δε για μία φάση παράδειγμα προς αποφυγή ενόψει της ρεβάνς στην Αγγλία, γιατί ναι μεν έγινε το λάθος του Καμαρά, με τις κεφαλιές προς τα πίσω πάνω σε αντίπαλο, αλλά τόσο ο Μεριά, όσο κι ο Μπουχαλάκης που ήταν στη φάση δεν πήγαν αποφασιστικά στην μπάλα και δεν την καθάρισαν, ως όφειλαν. Άφησαν έτσι «ζωντανή» τη φάση και τη συνέχεια την είδαμε. Οι δε Άγγλοι ξαναλέω ότι σε ακριβώς τέτοιες φάσεις ποντάρουν: να μην φεύγει η μπάλα μακριά από την περιοχή. Κι είναι μανούλα να τις εκμεταλλεύονται.

· Όπως επίσης είναι ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή όχι μόνο από τον Μιράντα και τον Καμαρά, αλλά και τους Βούκοβιτς, Μπουχαλάκη (και Μεριά αν παίξει, που δεν νομίζω), αλλά κι από τα ακραία μπακ, τον Ομάρ με τον Τσιμίκα. Γιατί κι από τους δύο, ιδίως δε τον Τσιμίκα, πέρασαν κάμποσες σέντρες οι Άγγλοι στο πρώτο ματς και δη στο α΄ ημίχρονο. Σίγουρα θα χρειαστούν περισσότερες βοήθειες από τον Λάζαρο και (κυρίως) τον Ποντένσε, όμως κι οι ίδιοι οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί. Γιατί αν περάσει η σέντρα του Άγγλου δύο και τρεις και τέσσερις φορές, το πράγμα θα αρχίσει να γίνεται δύσκολο στην καρδιά της άμυνας.

· Και δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν ο Πέδρο Μαρτίνς αύριο έχει στα σχέδια του, τουλάχιστον σε επίπεδο 18άδας, τον Σισέ, καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού στο ψηλό παιχνίδι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x