Κώστας Νικολακόπουλος

Έξι μάτια βλέπουν τον φορ του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να μην αστοχήσει στο θέμα του σέντερ φορ.

· Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι γίνεται μία πολύ προσεκτική προσπάθεια στο θέμα της απόκτησης του σέντερ φορ που θέλει η ομάδα για να ενισχυθεί στο β΄ μισό της σεζόν.

· Λένε χαρακτηριστικά ότι τους υποψήφιους περνάνε από κόσκινο «έξι μάτια», έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες του λάθους και να υπάρξει όσο το δυνατόν περισσότερη και μεγαλύτερη αξιοπιστία στην τελική επιλογή.

· Εννοούν βέβαια ότι τον σέντερ φορ τον διαλέγουν μαζί ο Πέδρο Μαρτίνς, ο Κριστιάν Καρεμπέ κι ο Φρανσουά Μοντέστο! Και ο προπονητής και ο αθλητικός διευθυντής και ο υπεύθυνος του σκάουτινγκ! Με το σκεπτικό ότι έξι μάτια είναι καλύτερα από δύο-και από τέσσερα!

· Και νομίζω ότι όντως είναι σωστό να την κάνει ο Ολυμπιακός όσο γίνεται πιο προσεκτικά τη συγκεκριμένη επιλογή, με τις όποιες, αντικειμενικά, δυσκολίες υπάρχουν σε μία μεταγραφή μεσούσης της σεζόν σε μία καίρια θέση σαν κι αυτή. Όλοι μαζί οι αρμόδιοι της ομάδας, που είναι τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα, να εντοπίσουν την πιο κατάλληλη περίπτωση αγωνιστικά, σε συνδυασμό φυσικά και με τις οικονομικές δυνατότητες του κλαμπ.

· Διότι είναι αλήθεια ότι ειδικά στο θέμα του σέντερ φορ δεν έχει πετύχει πολλά πράγματα ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Με κάποιο τρόπο συνήθως δεν του βγαίνουν οι επιλογές που κάνει-ούτε εκείνες του περασμένου καλοκαιριού (Χασάν, Γκερέρο, Μάνος) έχουν…ξετρελάνει μέχρι τώρα. Και δεν είναι τυχαίο ότι π.χ. ο Εμενίκε έμεινε μισή σεζόν, ο Καρντόσο μία, ο Τζούρτζεβιτς άλλη μία, ο Πασιέντσα έξι μήνες, ο Πουλίδο μία σεζόν, ο Φινμπόγκασον μισή, ο Μπενίτες μία, ο Χάρα μισή, ο Σέποβιτς μία, ο Βαλντέζ μισή. Μέχρι κι ο Μιραλάς τέσσερις μήνες έμεινε…

· Από τόσους και τόσους σέντερ φορ φτάσαμε στο σημείο να έχουν μείνει στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, στην ας την πούμε έτσι μετά Μήτρογλου εποχή, για μάξιμουμ περίοδο 18 μηνών μόνο η πιο ακριβή μεταγραφή, ο Ιντέγε (από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Φλεβάρη του 2017) και ο αντικαταστάτης του ουσιαστικά, η μεταγραφή από τον Πανιώνιο, ο Ανσαριφάρντ (από τον Γενάρη του 2017 έως τον Αύγουστο του 2018).

· Προφανέστατα υπάρχουν κι οι συγκυρίες στο ποδόσφαιρο, ποτέ και πουθενά δεν πιάνουν όλες οι μεταγραφές, αλλά επίσης προφανέστατα έχουν γίνει και κάποια σοβαρά λάθη σε κάποιες επιλογές.

· Κι ίσως κάπως έτσι προέκυψαν τα έξι μάτια για τον περιορισμό των πιθανοτήτων λάθους!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x