Κώστας Νικολακόπουλος

Ελ Αράμπι, πάντως, δεν πρόκειται να βρει ξανά ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για τον Ελ Αράμπι με αφορμή το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού.

• Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει τη νέα σεζόν ο Ελ Αράμπι στον Ολυμπιακό, πόσο θα μείνει κλπ, κλπ, ένα πράγμα μπορούμε να πούμε για τον Μαροκινό, με αφορμή τη χθεσινή εικόνα του: Τέτοιο σέντερ φορ ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να βρει ξανά.

• Μακάρι να διαψευστώ, και δη στο εγγύς μέλλον, αλλά ειλικρινά το πιστεύω. Γκολτζή μπορεί να βρει -και ο Μπακαμπού ήταν καλός γκολτζής. Αλλά ολοκληρωμένο σέντερ φορ όπως ο Αράμπι, δυσκολεύομαι να το πιστέψω ότι θα βρει. Εκτός και αν φέρει κανέναν παίκτη στην ηλικία του ή και πιο μεγάλο, που κακά τα ψέματα δεν μπορείς να ξέρεις αν και τι θα σου δώσει, αν είναι για σύνταξη ή αν αντέχει κλπ.

• Μη στεκόμαστε απλά στα δύο γκολ που έβαλε σε μία ομάδα της Τσεχίας απλά στις τέσσερις-πέντε πρώτες του εκεί πρωταθλήματος, και που θα μπορούσε εύκολα να ήταν τρία (αν δεν κοντραρίζονταν ένα φαρμακερό πλασέ του) και τέσσερα (αν του έβγαζε καλύτερη ασίστ ο Μπιέλ ή αν δεν ήταν, οριακά, οφσάιντ σε άλλη ασίστ του Μπιέλ).

• Ναι, ο σέντερ φορ είναι πρωτίστως για να βάζει γκολ, για αυτό τον πληρώνεις με ένα κάρο λεφτά. Αλλά ο Αράμπι δεν είναι μόνο για να βάζει γκολ, όπως αποτυπώθηκε άλλωστε η εικόνα του και στο χθεσινό πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού. Ο Αράμπι έβγαινε από την περιοχή, συνεργάζονταν, άλλαζε το παιχνίδι, δεν έχανε μπάλες, έβγαζε τους συμπαίκτες του σε καλές θέσεις, συμμετείχε στο παιχνίδι όπως ακριβώς πρέπει να συμμετέχει ένας πραγματικά ολοκληρωμένος σέντερ φορ.



• Θα μου πείτε, ρε φίλε με την Σλοβάτσκο έπαιζε. Μα και οι άλλοι με την ίδια αντίπαλο έπαιζαν, αλλά πολλοί από αυτούς δυσκολεύθηκαν, να το πω και ευγενικά.

• Κοιτάξτε, δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει φέτος ο Αράμπι στον Ολυμπιακό. Για να είμαι ειλικρινής, έχω πολλές αμφιβολίες κατά πόσο πραγματικά θα βοηθήσει, υπό την έννοια ότι εδώ και ενάμιση χρόνο φαίνεται να έχει μπει σε διαδικασία φθοράς και δεν μπορώ εύκολα να πιστέψω πώς θα σταματήσει αυτό το πράγμα, οδεύοντας στα 37 χρόνια του.

• Αυτό που ξέρω είναι ότι πρώτον πρέπει να καταγράφω την κατάσταση του κάθε παίκτη και ο Αράμπι χθες για 65 λεπτά που έπαιξε ήταν όπως πρέπει να είναι ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού και δεύτερον ο Αράμπι την περασμένη σεζόν δεν ένιωθε καλά με τον Μίτσελ. Για κάποιο λόγο αισθάνονταν ότι ο Μίτσελ δεν τον σέβονταν, έχοντάς τον μονίμως αλλαγή σε ολόκληρο το 2023, μέσα στο οποίο δεν τον χρησιμοποίησε σε έστω ένα αγώνα πρωταθλήματος στην αρχική ενδεκάδα, παρά μόνο αλλαγή του Μπακαμπού, στον οποίο ο Ισπανός προπονητής είχε τεράστια αδυναμία.

• Ο Αράμπι είχε συνηθίσει τρία χρόνια με τον Μαρτίνς να ήταν η πρώτη πριμαντόνα της ομάδας και ξαφνικά με τον Μίτσελ ίσως να του φάνηκε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Να δούμε λοιπόν αν τον βαστάνε ακόμη τα πόδια του, όπως είδαμε χθες, και πώς θα τα πάει και με τον Μαρτίνεθ, έναν προπονητή που ήταν τρία χρόνια στην Γρανάδα, ομάδα παρεμπιπτόντως στην οποία ο Αράμπι είχε γράψει τη δική του ιστορία για μία ολόκληρη τετραετία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x