Κώστας Νικολακόπουλος

Η αυτοπεποίθηση Σα και Σεμέδο είναι μεγάλο όπλο τους, αλλά χρειάζεται και διαχείριση

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sportfm.gr για την παρουσία των δύο Πορτογάλων στην αναμέτρηση της Τσεχίας.

• Κατά κοινή ομολογία οι δύο Πορτογάλοι, ο Σα κι ο Σεμέδο, ήταν οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές για το μηδέν παθητικό του Ολυμπιακού στην Τσεχία.

• Ο Σεμέδο είχε καίριας σημασίας προσωπικές νίκες μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά και πολύ καλές τοποθετήσεις σε σέντρες από τα πλάγια. Εκεί που νομίζω ότι πρέπει να προσέξει λίγο είναι στην κατάχρηση που καμιά φορά κάνει στο κράτημα της
μπάλας, προφανώς από την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του.

• Και όταν βγαίνει μακριά από την περιοχή να είναι πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις του, γιατί όταν πάει πρώτος στην μπάλα το κάνει πολύ καλά, αλλά όταν βάζει καλύτερα το κορμί του ο αντίπαλος επιθετικός, ο Πορτογάλος πάει κάπως μονοκόμματα στη φάση κι υποχρεώνεται σε φάουλ για κάρτες, ενίοτε και γρήγορα, κάτι που σίγουρα δεν τον βοηθάει στη συνέχεια του παιχνιδιού.

• Ο δε Σα όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει ήταν απολύτως θετικός, τόσο κάτω από τα δοκάρια του, όσο κι όταν βγήκε από την εστία του, με εξαιρετική ταχύτητα, για να προλάβει επικίνδυνες καταστάσεις.

• Θα έλεγα ότι ακριβώς αυτό το τελευταίο στοιχείο χαρακτηρίζει το παιχνίδι του Σα κι αποτελεί πλεονέκτημα για κάθε σύγχρονο καλό τερματοφύλακα.

• Μόνο που νομίζω ότι η ικανότητα του αυτή, τον κάνει να ρισκάρει υπερβολικά κάποιες φορές, όπως συνέβη σε μία φάση στο Πλζεν, που έφτασε στο κόρνερ. Το ίδιο είχε κάνει και σε ένα από τα τελευταία φιλικά.

• Ένα δεύτερο σημείο το οποίο μπορούμε να σταθούμε από το ματς της Τσεχίας για τον πραγματικά εξαιρετικό γκολκίπερ του Ολυμπιακού, είναι η πολύ κακή έξοδος που έκανε σε μια σέντρα, δίνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία στον κυνηγό των Τσέχων, που όμως αστόχησε από αυτό που λέμε θέση γκολ.

• Ο Σα διαμαρτυρήθηκε έντονα για εις βάρος του φάουλ. Μπορεί και να είχε δίκιο, το ριπλέι δεν ήταν διαφωτιστικό, αλλά ο Πορτογάλος είχε κάνει και στο φιλικό με το Αμβούργο μια παρόμοια κακή έξοδο.

• Μένω (και) σε αυτές τις δύο φάσεις, το ρίσκο πολύ μακριά από την εστία και την κακή έξοδο στον αέρα, γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω ότι από δύο τέτοιες ενέργειες του προηγούμενου καλύτερου γκολκίπερ της ομάδας, του Ρομπέρτο, είχε έρθει ο αποκλεισμός από την Άντερλεχτ.

• Εννοώ ότι ο καλός γκολκίπερ έχει αυτοπεποίθηση, ακριβώς γιατί ξέρει την αξία του, αλλά πρέπει να έχει και μεγάλη συγκέντρωση, καθότι το παραμικρό σφάλμα του μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x