Κώστας Νικολακόπουλος

Η «ειδική» διαχείριση του Νάτχο από τον Μαρτίνς και η Τούμπα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ο Μαρτίνς τον Νάτχο και πάει ένα βήμα παραπάνω.

· Ο Νάτχο διανύει αυτή την εποχή την καλύτερη περίοδο του στον Ολυμπιακό! Έχουμε την ευκαιρία να το βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι, όπως και σε εκείνο με τον Πανιώνιο το Σάββατο.

· Αυτή τη φορά, βέβαια, ο αντίπαλος του Ολυμπιακού ήταν πιο διαβασμένος και φρόντισε να μπλοκάρει τις κάθετες πάσες του Νάτχο προς τους κυνηγούς του. Ο Μάντζιος διάβασε σωστά τι προβλήματα είχαν δημιουργηθεί στη Λάρισα και την Ξάνθη στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη από τις μπαλιές του Ισραηλινού κι είχε κάνει φροντιστήριο στους δικούς του αμυντικούς.

· Αλλά και πάλι ο έμπειρος μέσος έκανε καλή δουλειά. Φρόντισε να περάσει καλές πάσες στα πλάγια, χώθηκε στην αντίπαλη περιοχή σαν κρυφός κυνηγός για να σκοράρει (αλλά τον πρόλαβαν πάνω στην τελική), ενώ ήταν καλός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Έκανε τάκλιν, έκοβε μπάλες, έκλεβε, ήταν όπως τον περιγράψαμε και τις προάλλες μαχητής, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει στο α΄ μισό της σεζόν.

· Ίσως δεν είχε την ίδια φρεσκάδα που είχε στο α΄ ημίχρονο την περασμένη Τετάρτη με τη Λάρισα (με τον Πανιώνιο π.χ. κόπηκε σε μία φάση μάλλον εύκολα και έχασε την μπάλα σε μία άλλη), αλλά πρώτον δεν είναι ποτέ εύκολο για ένα χαφ να παίζει στα 31 του και Τετάρτη και Σάββατο και δεύτερον ακόμη κι έτσι ο Νάτχο είναι ένας παίκτης που χαίρεσαι να τον βλέπεις-θυμάμαι λ.χ. μία φάση το Σάββατο που κατέβασε την μπάλα, με τρόπο δεξιοτεχνικό.

· Κι έχει μία σημασία να διακρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο τον διαχειρίζεται πλέον ο προπονητής τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ. Γιατί ασφαλώς δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι εδώ και περίπου ένα δίμηνο ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει το ίδιο πράγμα: έχει τον Νάτχο βασικό στο Καραϊσκάκη κι αλλαγή εκτός έδρας!

· Βασικός μέσα με τη Λαμία (3-0), αλλαγή έξω με την Ξάνθη, τον Λεβαδειακό και τα Γιάννινα. Βασικός μέσα με την Ξάνθη, αλλαγή έξω με τον Αστέρα. Και βασικός μέσα με Λάρισα και πανιώνιο! Σε οκτώ παιχνίδια, ήταν στην αρχική ενδεκάδα και στα τέσσερα στο Καραϊσκάκη και αλλαγή (και δη συνήθως ολιγόλεπτη) και στα τέσσερα εκτός έδρας.

· Προφανώς, για κάποιο λόγο ο προπονητής δεν τον εμπιστεύεται μακριά από το Καραϊσκάκη, προτιμώντας τον Καμαρά η, τον Μπουχαλάκη, αλλά τον έχει στο πλάνο του για τα εντός έδρας παιχνίδια. Ίσως γιατί στο Καραϊσκάκη οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού κλείνονται πιο πίσω και θεωρεί ο Πορτογάλος ότι ο Νάτχο βοηθάει στο ξεκλείδωμα των αγώνων αυτών;

· Να προσέξουμε ότι γενικά από τις αρχές της σεζόν, ο Μαρτίνς εκτός έδρας τον είχε βάλει μόνο στο Μιλάνο και στο Περιστέρι, όπου μάλιστα τον είχε κάνει αλλαγή στο ημίχρονο. Να δούμε, όμως, τώρα τι θα κάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού: θα συνεχίσει την ίδια διαχείριση του Νάτχο και ενόψει ΠΑΟΚ;

· Γιατί αυτή την στιγμή, ο Νάτχο από πλευράς φόρμας είναι μαζί με τον Γκιγέρμε είναι ξεκάθαρα οι δύο κεντρικοί χαφ που δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x