Κώστας Νικολακόπουλος

Η εικόνα προοπτικής του Καμαρά και η γεύση εξέλιξης του Μασούρα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα για το σημείο-κλειδί στο πλάνο του Μαρτίνς και για δύο από τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού

• Έτσι όπως θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς να παίζει ο Ολυμπιακός, το σημείο κλειδί είναι οι δυο κεντρικοί χαφ, τα δύο εξαροοκτάρια, που μάλλον τα θέλει περισσότερο οκταροεξάρια, δηλαδή με μεγαλύτερη δημιουργική ικανότητα.

• Αυτή την στιγμή ο Πορτογάλος στην προετοιμασία έχει δύο δίδυμα που χρησιμοποιεί, δηλαδή τους τέσσερις που έχει στη διάθεση του (Ρομάο, Ανδρούτσο, Μπουχαλάκη, Καμαρά) ,αφού οι υπόλοιποι τέσσερις κεντρικοί χαφ είναι εκτός πλάνων και προπονούνται μόνοι τους (Οτζίτζα, Ταχτσίδης, Σιώπης, Αντρέ Μαρτίνς).

• Ο προπονητής προτιμάει να ταιριάζει μαζί τους δύο που ήταν πέρσι στην ομάδα (Ρομάο, Ανδρούτσος), με τους δύο που ήρθαν το καλοκαίρι (Μπουχαλάκης, Καμαρά). Τα δύο αυτά δίδυμα κάνουν δουλίτσα μέχρι στιγμής. Δεν πάνε άσχημα. Αλλά είναι φανερό ότι ακόμη και σε ένα φιλικό που έληξε 5-0 είδαμε αδυναμίες σε αυτό το χώρο.

• Στο α΄ ημίχρονο του αγώνα με την Μποτοζάνι, που η ομάδα γενικά ήταν πιο σοβαρή, και ο Ρομάο κι ο Ανδρούτσος είχαν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους. Χάνονταν δηλαδή η μπάλα αρκετά συχνά. Γενικά δεν έδιναν ιδιαίτερα πράγματα δημιουργικά.

• Στο β΄ ημίχρονο, που μπήκαν τα πολλά γκολ, και ο Μπουχαλάκης κι ο Καμαρά επίσης έκαναν αρκετά λάθη, πούλησαν την μπάλα. Και μου έκανε εντύπωση ότι δύο-τρεις φορές δεν συνδυάστηκαν καλά οι δυό τους-για να μην πω ότι μπερδεύτηκαν κιόλας μεταξύ τους. Ειδικά ο Μπουχαλάκης ήταν συχνά απρόσεκτος κι ένα φάουλ που έδωσε στους Ρουμάνους ένα μέτρο έξω από την περιοχή του Χουτεσιώτη δεν είχε κανένα νόημα να το κάνει.

• Για να είμαι ειλικρινής τους περίμενα διαφορετικούς, γιατί στο πρώτο φιλικό ήταν σαφώς πιο καλή η εικόνα τους. Όμως, ακόμη κι έτσι μου φαίνεται ότι στο πλάνο του προπονητή έχουν προβάδισμα αυτή την στιγμή. Πιέζουν καλά κάποιες στιγμές, περνάνε καλά την μπάλα μπροστά κι ο Καμαρά σουτάρει απειλητικά από τα 20 μέτρα. Αλλά σίγουρα χρειάζεται να δώσουν κάτι παραπάνω, γιατί αυτό ξεκάθαρα δεν αρκεί.

• Το πιο νέο πρόσωπα απ΄ όλα, πάντως, ο Καμαρά, μου βγάζει μία εικόνα μεγαλύτερης προοπτικής, αλλά με όλα τα ερωτηματικά που μπορεί να έχει ένα παιδί χωρίς εμπειρίες. Κανονικά δεν είναι έτοιμος για ενδεκάδα, με βάση τα λάθη που κάνει, αλλά μπορεί να ετοιμαστεί.

• Κι επειδή μιλάμε για νέα πρόσωπα, κι ο Μασούρας έδωσε γεύση εξέλιξης στο πρώτο του παιχνίδι. Κι ας μην ήταν διακριθείς κι ας έχασε αρκετές φορές την μπάλα. Φαίνεται όμως να έχει καλά στοιχεία, αμυντικά κι επιθετικά. Έχει ξεπέταγμα που μπορεί να δώσει φάσεις.

• Λίγο καλύτερο έλεγχο χρειάζεται στο παιχνίδι του, να αποφύγει βεβιασμένες κινήσεις από τις οποίες θα χάσει εντυπώσεις. Είναι παίκτης που δεν έχει δουλευτεί ακόμη, άρα αν δουλευτεί περισσότερο λογικά η εξέλιξη θα έρθει πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x